Keskustelut Metsänomistus YLE:n uutisointi päätehakkuusta

Esillä 10 vastausta, 51 - 60 (kaikkiaan 65)
  • 140ärrä

    Ylen mukaan kyseessä oli sotien jälkeen istutettu metsä. Oikein oppikirjaesimerkki puupellosta, jota jostain syystä talousmetsäksikin kutsutaan. Sellainen, jossa luontoarvot on ikuisiksi ajoiksi menetetty. Nyt kuitenkin olisi Hangon kaupungin pitänyt käyttää miljoonia etuosto-oikeuteen, ettei olisi hakattu.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Avohakkuu on ehkä tehty osin kostoksi kaupungille joka torppasi aurinkovoimahankkeen.

    Gla Gla

    Nyt oli hyvä juttu Ylessä. Kaupungilla ei ole varaa ostaa metsää, mutta metsänomistajan ratkaisua rahoittaa investointi kauhistellaan.

    Jokohan alkaa hitaammillakin raksuttaa.

    140ärrä

    Kostomotiivi on aika kaukaa haettua – eiköhän tuossa jouduttu rahoittamaan hankinta toisella tavalla, kun aurinkovoimalahanke kerran kaatui.

    Gla Gla

    Hakkuuilmoituksessahan oli mainittu maankäyttömuodon muutos eli voimalaa varten puut alunperin piti hakata.

    Tolopainen Tolopainen

    Ylen rahoittamiseksi pitää vuosittain hakata tuhansia  hehtaareja aukkoa, tuo valheenpesä syö  700milj€. Yleen on alkanut tulla liikettä, ikävä ihminen perjantai iltojen pilaaja Marja Sannikka lähtee  samoin Marjo Rein. Ylellä on 3000 työntekijää ja Maikkarilla 300, kun organisaatio on vuosikymmeniä saanut paisua ilman talousvastuuta päälliköitä on enempi kuin työntekijöitä.

    Visakallo Visakallo

    Metsä on siinä mielessä erikoinen omaisuusmuoto, että kaikilla tuntuu olevan oikeus sitä sorkkia kuloistenkin mielihalujensa mukaan, eikä Yle tee tässä poikkeusta. Eipä tunnu nykyisin monillakaan käyvän mielessä, että metsätkin ovat jonkun omaisuutta kaikkine omistajan vastuineen ja velvoitteineen. Miltähän mahtaisi tuntua, jos vaikka ihmisten asumista sorkittaisiin samaan tapaan päivästä toiseen? Joka kotiin voisi kuka vain pölähtää kuin hollitupaan ja alkaa esittää mielipiteitä ja vaatimuksia.

    Urbaani sanakirja: Ennen vanhaan hollitupa oli kievari, josta ylempiarvoiset henkilöt ja virkamiehet saivat matkoillaan kyydityksen talonpojilta ilmaiseksi. Nykyisin on sanonta että ”tulla kuin hollitupaan” jos halutaan kuvata röyhkeää ja vaativanoloista ilmaantumista johonkin paikkaan, olettaen että voi olla kuin kotonaan ja vaatia muita palvelemaan itseään ilman vastiketta.

    mehtäukko

    ”.. että metsätkin ovat jonkun omaisuutta kaikkine omistajan vastuineen ja velvoitteineen…”     Puuttui yksi sana: oikeuksineen. Perustuslaissa on jopa pykälä sen turvaksi viime kädessä.  Vai onko?

    jees h-valta

    Aika kummaa vain että jos aluperin Stora hakkasi sen aurinkovoimalaa varten niin miksi sitten oli kuitenkin jätetty siemenpuut pystyyn siementämään uutta metsää? Ei aivan tunnu maankäytön muutokselta tuo juttu. Onkohan hakattu periaatteella että hakataan nyt kuitenkin varmuuden vuoksi ja katsotaan mitä tuleman pitää. Jospa oli jo sisäpiirin tieto että peruuntuu.

    Petkeles Petkeles

    Joskus on käyty keskustelua siitä, onko metsä kuitenkaan omaisuutta samalla tavalla kuin vaikka lyijykynä. Ja vähän sitäkin sovittu, saako millään omaisuuslajilla tehdä ihan mitä haluaa ilman rajoituksia yhteiskunnan suunnalta. Taisi olla viimeiset kymmenen vuotta tätä pohdintaa. Sen toisaalta voi joka viikko unohtaa ja aloittaa meuhkaamisen alusta.

Esillä 10 vastausta, 51 - 60 (kaikkiaan 65)