Keskustelut Metsänhoito Yksityinen suojelu

Esillä 9 vastausta, 71 - 79 (kaikkiaan 79)
  • Yksityinen suojelu

    Löytyi metsäpalstalta lintu ja luontodirektiivin perusteella suojeltava alue (SPA/SCI).
    Onkos kokemuksia tai tietoa miten pitää toimia?
    Metsä on nyt raivauksen kohteena ja se on tarkoitus harventaa. Pitääkö nyt tehdä jotain selvityksiä?

    Maksetaaankohan yksityisestä suojelusta kelpo korvauksia?
    Alue on suojelualueen kyljessä jo valmiiksi. N.50v metsää.
    kyseinen kuvio on 2ha ja koko palsta 12ha. Hoitotoimenpiteitä ei ole tehty 30 vuoteen.

  • A.Jalkanen A.Jalkanen

    YM laskee eri tavalla kuin Kurki. Sen esityksessä ”suojeltuja alueita lisättäisiin Suomessa 630 000 hehtaaria, joista 100 000 hehtaaria olisi yksityismailla ja runsaat puoli miljoonaa hehtaaria valtion mailla.” No seuraava hallitus laittaa toteutukseen mitä laittaa.

    Itse lähtisin liikkeelle ensisijaisesti laadusta ja vaikuttavuudesta enkä hehtaareista. Antaisin ely-keskuksille paljon lisää resursseja, jotta pienialaisten luontotyyppien suojelu saataisiin hyvälle tolalle. EU:lle pitäisi sitten keksiä hyvät perustelut, miksi näin toimitaan ja miksi nämä ovat riittävät toimet luontokatokehityksen kääntämiseksi vähintään paranevaan suuntaan.

    https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/metsa/8e211de7-0ee6-4a9b-b844-c0780b944c09?

    Apli

    Mistä rahat? EU vai Suomi? Valtion vai yksityisten metsiä?

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Yksityisten metsiä, pääosin Etelä-Suomesta, pääosin verorahoin. Toinen rahoitusmalli olisi ekologinen kompensaatio, jossa ympäristön pilaaja subventoi ympäristön parantamista toisaalla. Helppo malli kenelle tahansa: antaa rahaa Luonnonperintösäätiölle.

    Visakallo Visakallo

    Metsälinja rakennetaan pelkästään tuulisähkön siirtämiseksi pohjoisesta etelään. Linjaan joudutaan tekemään kiertoja suojelualueiden takia, eli metsäkatoa syntyy vastaavasti talousmetsiin. Leveyttäkin on peräti 62 metriä.

    https://www.fingrid.fi/kantaverkko/rakentaminen/arkisto/metsalinja_rakentaminen/

    Nostokoukku

    Ja ei lasketa tuuliteollisuuden hiilitaseeseen. Miksi tämä teollisuus satsaa vain harvaan asutuille seuduille? Taitaa täten tunnustaa epäsuorasti myllyjen terveyshaitat.

    Timppa

    Taas kerran.  Yksinkertainen insinööri ei ymmärrä mihin oikeaan tietoon nuo suojeluvaatimukset perustuvat.  Metsämme on hakattu moneen kertaan ja nyt joku huomaa, että niitä pitääkin suojella, että voisivat hyvin.  Eivätkö ne nykyään voi paremmin kuin vaikkapa 100 tai 70 vuotta sitten siitä huolimatta, ettei kukaan aiemmin vaatinut mitään 10 tai 30 %:n suojelua.

    Tuntuu, että on herännyt joku suojeluhurmos kuin herätysliike, joita tulee ja menee.

    Selvyyden vuoksi.  Minäkin olen sitä mieltä, että on paikkoja, joita on syytä suojella.

    reservuaari-indeksi reservuaari-indeksi

    Se, että jollain alueella on puita päästy hakkaamaan moneen kertaan ja ovat tuottaneet puuta hyvin ei ole sama asia kuin onnistunut metsien suojelu.

    Voi olla tietysti niin ”pelkistettyä” talousmetsää että ei ole erityisesti mitään suojeltavaa. No, lahopuusta on kova pula usein niissäkin metsissä.  Samoin vanhoista puista. Ja voisi sinne jättää ryteköitymään joitain kohtia ihan huvikseenkin, jos ei ole viimeisestä eurosta kiinni.

    Puun tuotannon määrä ei korreloi esim. monimuotoisuuden kanssa.

    Ei se tuon monimutkaisempaa ole.

    Lauri

    Visakallo Visakallo

    Lähes joka päivä puhutaan metsien ja muun luonnon suojelusta, mutta mitä se luonto oikein on? Kuuluuko siihen ihminen? Ihmisten ja puiden kiertoaika on melko verrannollinen. Jos ihmisiä suojeltaisiin luonnontilaan, mitä se käytännössä tarkoittaisi?  Näinhän voisi käydä, jos maapallon valloittaisi joku meitä kehittyneempi sivilisaatio.

    Timppa

    Puun tuotannon määrä ei korreloi esim. monimuotoisuuden kanssa.

    Kyllä korreloi.  Puun tuotannolla voi  olla negatiivinen korrelaatio lahopuumäärään, mutta positiivinen monimuotoisuuteen.  Monimuotoisuutta on muukin kuin lahopuu, jonka määrää nämä ”uskovaiset” pitävät ainoana mittarina.

Esillä 9 vastausta, 71 - 79 (kaikkiaan 79)