Keskustelut Metsänhoito Yksimielisyys metsien ilmastovaihtoehdoista – vaihtoehtoinen totuus?

Esillä 10 vastausta, 671 - 680 (kaikkiaan 1,010)
  • Yksimielisyys metsien ilmastovaihtoehdoista – vaihtoehtoinen totuus?

    Lueskelin viimeisestä Metsälehdestä, että ilmastopaneeli oli päässyt yhteisymmärrykseen siitä, että hakkuiden lisääminen pienentää metsien hiilinielua ja hiilivarastoa vuosikymmeniksi.

    Ilmastopaneelin raporttia tarkemmin tarkasteltuna osoittautui, että yksi päätelmä, josta oltiin yksimielisiä sisältikin kaksi yhteen niputettua väittämää eli metsien lisähakkuiden vaikutus hiilinieluun ja metsien hiilivarantoon. Lisäksi vertailutilanteeksi oli otettu tilanne, kun hakkuita ei lisätä. Näillä ehdoilla luonnollisesti päästiin ko. tulokseen.

    Ovelasti julkisuuteen on vuodatettu vain lopputulos eli näin on saatu aikaan mielikuva (vaihtoehtoinen totuus), että metsien lisähakkuut estävät metsien hiilivarannon kasvun, mikä ei pidä paikkaansa.  Tämä vaihtoehtoinen totuus on jo uutisoitu YLE:n ajankohtaislähetyksessä, mikä on luonnollista ottaen huomioon YLE:n uutisointipolitiikka. Valitettavaa on, että uutinen esitettiin lähes kritiikittä myös Metsälehdessä. Mikko Riikilältä oli kuitenkin ansiokas kommentti.

  • MaalaisSeppo

    Viimeksi olen maistanut aitoa korpikuusen kyyneltä noin 1970. Jos sille myönnettäisiin Pohjoismainen ympäristömerkki, niin voisivatpa jopa cityvihreätkin luopua laatuviineistään ympäristön suojelun merkeissä.

    Rane2
    hemputtaja

    Lainaus Jätkä: ”Eipä taida kovin montaa sellasta huimapäätä, joka alkaisi korpikuusikossa tiputtelemaan. Nykyvehkeillä homma tapahtuu siististi ja kivuttomasti sähkövehkeillä ja kunnon kolonneilla.”

    Näin on. Vielä kun viisaat tajuaisivat tiputtelun mahdollisuudet. Maa- ja metsätilalla kun löytyy kaikenlaista mäskiksi kelpaava alkaen isäntäväen ”luonnontuotteista”. Taitaa olla monta AIV-säiliötäkin tyhjillään, että mäskin käyttämiseen vain.

    Kuusen kyyneleet kun ovat muutakin kuin juomaa. Oikein valmistettuna kelpaavat polttoaineeksikin ihan hyvin.

    harrastelija

    Joskus 1970-luvun lopulla työkaveri oli Hankasalmelta kotoisin ja hän kertoi siellä huussin alla päreen olevan käytössä. Ihmettelin, etteikö H-salmelle ole vielä sähköjä keksitty? Kaveri vinkkas silmää ja kertoi vieraiden huussin tarpelle olevan käyttöä!

    1996 ostin vanhan maalaistilan kaupungin läheltä. Talon emännällä oli aikoinaan ollut tehdas kuusikossa n. 4 km kaupungin torilta! Silloin oli ollut vielä torille pelkkä polku, nyt tilalle on kunnon tie.

    Rane2

    Vihreän Helsingin ilmastopolitiikka vaatii ydinvoimaa.

    https://yle.fi/uutiset/3-9984852

    A.Jalkanen

    Isoimmat päästölähteet piäkaapungissa ovat kaukolämpö ja liikenne. Liikenteen päästöt vähenevät kun käytetään biopolttoaineita ja julkisia liikennevälineitä. Lämmityksen suuret päästöt johtuvat suurelta osin kivihiilen poltosta, josta pitäisi pyrkiä eroon, mutta eihän se nopeasti onnistu. Harjavallassa yritetään:

    Timppa

    On tietysti itsestään selvää, ettei Pääkaupunkiseudun lämmitystä voi laskea metsästä saatavan energian varaan.  Runkopuu on liian arvokasta ja hakkuutähdettä liian vähän.  Kuljetus veisi aina hirveästi energiaa.  Jotain muuta uusiutuvaa siihen pitäisi käyttää, esim merivedestä lämpöpumpulla.

    MaalaisSeppo

    Taas lehdistö on löytänyt ”asiantuntijaksi” oikein meteororogian akatemiaprofessorin (Timo Vesala Aamulehti 28.12.). Hänen mukaansa lisääntyvien hakkuiden vaikutuksesta metsiemme hiilivaranto ei palaudu aikaisemmalle tasolle.

    Kummallinen väittämä poistuma 85 milj m3 ja kasvu 110. Varanto silti pienenee. Olisi parempi, että ko henkilö keskittyisi oman asiantuntemuksensa aiheeseen johon Akatemia häntä ilmeisesti rahoittaa. Mistä näitä asiantuntijoita oikein haalitaan.

    Puuki

    Aa-siantuntijoita riittää ja tosiasiat ei pysy aina mukana kommenteissa. Sopivan komea titteli ilmeisesti koetaan olevan takeena siihen, että asia tulee ”oikein” ymmärretyksi .

    Sama juttu oli jossain toisessa uutisessa, kun kirjoittaja väitti hiilidioksidia sitoutuvan ilmasta puun kasvussa vain 30 % puukuution painosta. Kun hiilidioksidia sitoutuu kuitenkin n. kaksinkertainen määrä siitä hiilen määrästä , jonka puun kasvu ja karike sitoo, niin co2:a sitoutuu n. tonni kuution kasvusta.

    Rane2

    Jos tulee liian kuuma niin Suomen metsät voisi myös polttaa.

    http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/mets%C3%A4/artikkeli-1.219502

Esillä 10 vastausta, 671 - 680 (kaikkiaan 1,010)