Keskustelut Metsänhoito Yksimielisyys metsien ilmastovaihtoehdoista – vaihtoehtoinen totuus?

Esillä 10 vastausta, 441 - 450 (kaikkiaan 1,010)
  • Yksimielisyys metsien ilmastovaihtoehdoista – vaihtoehtoinen totuus?

    Lueskelin viimeisestä Metsälehdestä, että ilmastopaneeli oli päässyt yhteisymmärrykseen siitä, että hakkuiden lisääminen pienentää metsien hiilinielua ja hiilivarastoa vuosikymmeniksi.

    Ilmastopaneelin raporttia tarkemmin tarkasteltuna osoittautui, että yksi päätelmä, josta oltiin yksimielisiä sisältikin kaksi yhteen niputettua väittämää eli metsien lisähakkuiden vaikutus hiilinieluun ja metsien hiilivarantoon. Lisäksi vertailutilanteeksi oli otettu tilanne, kun hakkuita ei lisätä. Näillä ehdoilla luonnollisesti päästiin ko. tulokseen.

    Ovelasti julkisuuteen on vuodatettu vain lopputulos eli näin on saatu aikaan mielikuva (vaihtoehtoinen totuus), että metsien lisähakkuut estävät metsien hiilivarannon kasvun, mikä ei pidä paikkaansa.  Tämä vaihtoehtoinen totuus on jo uutisoitu YLE:n ajankohtaislähetyksessä, mikä on luonnollista ottaen huomioon YLE:n uutisointipolitiikka. Valitettavaa on, että uutinen esitettiin lähes kritiikittä myös Metsälehdessä. Mikko Riikilältä oli kuitenkin ansiokas kommentti.

  • jees h-valta

    Visakallon kanssa oltu tästä jo pitkään samaa mieltä. Irti ja nopeaan, brittien vanavedessä se olisi jo pitänyt tehdä mutta kun ei.

    Rane2
    Aimo Jortikka

    Tämä on taas yksi vaihe tässä tarinassa. Nythän alkaa sitten loppusuora kun näiden eri instanssien kannat nivotaan yhteen. Kaverit on vähissä kun Virokin hylkii meitä.

    oksapuu

    Niin…

    Virolla on oma sellutehdas (lehmä) ojassa, aika raadollista tämä touhu on…

    suorittava porras

    Minun kohdallani yksi tarina päättyi EU:iin liittymisen myötä . Oma kantani oli ehdoton EI EU:lle. Irtautuminen maanviljelyshommista alkoi välittömästi äänestystuloksen selvittyä. Päätin luopua sekä pelloista että metsistä (kohtuullista korvausta vastaan). Olin jo tuolloin sitä mieltä , että ennemmin tai myöhemmin on Suomelle ja Suomen maasutuelinkeinoille luvassa vain  huutolaisen osa . Valitetavasti pelkoni osoittautui aiheelliseksi .22 vuotta sitten tekemääni päätöstä ei ole tarvinnut katua hetkekään.

    tamperelainen

    Ylen mukaan Suomi sai 54milj tonnia ja sopimus on hyvä ja Tiilikainen vain näytteli pettynyttä.Viron ympäristöministeri ja Eu:n ympäristökomissaari piti myös Suomen saamia ehtoja hyvinä

    Mikähän on totuus?

     

    jees h-valta

    Kyllä se liittyminen oli vain ja ainoastaan pääkaupungin tyhjäpäiden erinomaista houkuttelua lähinnä olemattomalla teesillä että nyt on sitten kiva matkustaa euroopassa kun on yhteinen valuutta. Mutta tyhjäpäihinhän se tehosi ja tässä sitä sitten ollaan . Ja vihervasurit tuhoaa kotikutoisesti lopunkin metsäteollisuuden jos hallitusvastuuseen pääsevät. Ja jos jäi epäselväksi äänestin aivan samoin kuin suorittavakin ja äänestäisin nytkin eron puolesta varmasti. Tämän valtakunnan poliitikot vain tuskin helposti päästsävät kansaa enää tästä asiasta äänestämään. Pitää tulla vielä muutakin riesaa ja paljon niskaan ennenkuin hyväliksaisesta edustuskoalitiosta halutaan eroon.

    Tolopainen

    Suomen itsenäistyminen vasta alkoi EU:n myötä, Suomi oli siihen saakka Neuvostoliiton valvonnan alla. Markka olisi surkea valuutta, keinottelijoiden pelinappula. Maatalous ei ole koskaan kehittynyt niin nopeasti kuin EU:n aikana ja ruuan hinta on laskenut huomattavasti.  Jos suomalaiset nyt kuluttavat viisi kertaa enemmän luonnonvaroja kuin maapallon ihmiest keskimäärin, päästöjä on varaa leikata, emme tarvitse nykyistä elintasoa mihinkään paljon pienempikin ostovoima riittää.

     

    Rane2

    Se on hiilenkatkua kun tuulettimesta pölisee…

    http://www.maaseuduntulevaisuus.fi/mets%C3%A4/artikkeli-1.209580

    Visakallo

    ”Suomen itsenäistyminen vasta alkoi EU:n myötä, Suomi oli siihen saakka Neuvostoliiton valvonnan alla.”

    Tolopaisen aikajana on nyt mennyt vähän mutkalle. Neuvostoliiton hajoaminen alkoi 80-luvun lopulla ja päättyi 1991. Suomi liittyi EU:n jäseneksi 1995. Tuon lyhen väliajan Suomen voidaan katsoa olleen itsenäinen. Rahaliittoon kuuluva EU:n jäsenvaltio ei täytä itsenäisen valtion tunnusmerkkejä. Ei ole omaa rahaa. Keskuspankin hallussa ollut valuutan kultavakuusvaranto kuljetettiin Euroopan keskuspankin holviin Strasbourgiin.  EU-lait menevät Suomen omien lakien yli.  EU-lippu on virallisessa liputuksessa ennen Suomen lippua. Suomen Eduskunta pystyy päättämään vain 3-4% osuudelta koko butjetin rahavirrasta. Suomi ei myöskään pysty enää itsenäisesti päättämään omien metsiensä hyödyntämisestä.

Esillä 10 vastausta, 441 - 450 (kaikkiaan 1,010)