Keskustelut Metsänhoito Yksimielisyys metsien ilmastovaihtoehdoista – vaihtoehtoinen totuus?

  • Tämä aihe sisältää 1,011 vastausta, 53 ääntä, ja päivitettiin viimeksi 6 vuotta, sitten Rane2 toimesta.
Esillä 10 vastausta, 991 - 1,000 (kaikkiaan 1,010)
  • Yksimielisyys metsien ilmastovaihtoehdoista – vaihtoehtoinen totuus?

    Lueskelin viimeisestä Metsälehdestä, että ilmastopaneeli oli päässyt yhteisymmärrykseen siitä, että hakkuiden lisääminen pienentää metsien hiilinielua ja hiilivarastoa vuosikymmeniksi.

    Ilmastopaneelin raporttia tarkemmin tarkasteltuna osoittautui, että yksi päätelmä, josta oltiin yksimielisiä sisältikin kaksi yhteen niputettua väittämää eli metsien lisähakkuiden vaikutus hiilinieluun ja metsien hiilivarantoon. Lisäksi vertailutilanteeksi oli otettu tilanne, kun hakkuita ei lisätä. Näillä ehdoilla luonnollisesti päästiin ko. tulokseen.

    Ovelasti julkisuuteen on vuodatettu vain lopputulos eli näin on saatu aikaan mielikuva (vaihtoehtoinen totuus), että metsien lisähakkuut estävät metsien hiilivarannon kasvun, mikä ei pidä paikkaansa.  Tämä vaihtoehtoinen totuus on jo uutisoitu YLE:n ajankohtaislähetyksessä, mikä on luonnollista ottaen huomioon YLE:n uutisointipolitiikka. Valitettavaa on, että uutinen esitettiin lähes kritiikittä myös Metsälehdessä. Mikko Riikilältä oli kuitenkin ansiokas kommentti.

  • Visakallo Visakallo

    Ei ole kaupunkipuolue-Vihreilläkään enää niin helppoa kuin joskus ennen. Touko Aallon ylivoimaiseksi käyneitä paineita johtaa puoluetta ymmärtää. Aikaisemmin oli niin helppoa syyllistää teollisuus, energiantuotanto, maa- ja metsätalous, sekä yleensäkin toisten tekekemä päätöksenteko. Nyt kun Vihreät ovat itse olleet leveästi kiinni vallankahvassa valtionhallinnossa sekä myös paikallisesti Helsingissä, Jyväskylässä ja monilla muillakin paikkakunnilla, poliittinen arki on tullut ilkeänä painolastina olkapäille kuin syyssateessa läpikastunut talvimantteli. Elinkeinorakenteen muutos ja kaupungistuminen tekivät Vihreille tepposet. On hyödytöntä huudella syytöksiä tyhjiin maalaiskyliin, kun niiden ihmiset asuvat nyt kaupungissa ihan naapurissa. Samoin on käynyt metsänomistajille, joita on jo kaksi kertaa enemmän kuin Vihreillä äänestäjiä, ja hekin tulevat pahus vieköön kadulla ja kauppakeskuksissa vastaan!

    Tolopainen Tolopainen

    Vihreät on Suomessa täysin turha puolue. Menkööt Venäjälle ja Kiinaan tekemään ympäristölainsäädännön, täällä sellainen on ollut jo vuosikymmeniä. Ja lainsääsdäntö niin tiukka, että ympäristölupia virkamiehet eivät ehdi uusia viidessä vuodessa, vaan anomukset vanhenee kesken käsittelyn.

    Visakallo Visakallo

    Jos jonkinlaista yhteiskunnallista oikeudenmukaisuutta noudatettaisiin, Vihreiden olisi nyt pyydettävä koko muulta Suomelta anteeksi sitä, etteivät he ole tehneet ilmaston ja ympäristön hyväksi juuri mitään siellä, missä heidän kannatuksensa on ollut suurinta, eli Helsingissä. Koko muu Suomi on panostanut tosissaan uusiutuvien energiamuotojen hyödyntämiseen, ympäristöystävällisen tuotannon kehittämiseen ja yhteiskunnallisen oikeudenmukaisuuden puolustamiseen. Olisiko nyt Pekka Haavistossa miestä tekemään tämä anteeksipyyntö? Syyllistämisen aika on nyt Vihreiltä ohi, nyt on oman pesän siivoamisen aika.

    jees h-valta

    Hyvä läpileikkaus Visakallolta ja Tolopaltakin. Ei muuta kuin täysin edellisten kannalla.

    Visakallo Visakallo

    50 vuotta sitten Ranskasta alkaneet opiskelijalevottomuudet levisivät silloin myös Suomeen. Tällä kertaa Ranskan protestit saivat alkusysäyksen polttoaineverotuksen uudistuksesta, jonka moni ranskalainen kokee epäoikeudenmukaiseksi ja etenkin maaseudun asukkaita sortavaksi. Perimmäisenä syynä tapahtumiin on uudenlaisen sääty-yhteiskunnan paluu. Valtaa pitävä poliittinen, taloudellinen ja tiedotus-eliitti on erkaantunut aivan liian kauaksi tavallisista kansalaisista, jotka kuitenkin tämän eliitin olemassaolon työllään rahoittavat. Kovin kaukana ei täällä Suomessakaan olla Ranskan kaltaisesta tilanteesta. Rinne, Haavisto, ja ketä seuraavassa hallituksessa istuukin, joutuvat aivan uuden tilanteen eteen. He eivät voikkaan ajaa eteenpäin niitä asioita, millä ovat tähän asti eniten vaalityötä tehneet.

    Tolopainen Tolopainen

    Ihminen on hyvä keksimään ongelmia, vaikka hänelle maksettaisiin palkka kotiin, sekin alkaa kyllästyttää ajanmittaan. Liian nopea elämisen muutos on tuonut ongelmia, kun ihmiset lähtevät kotiseudultaan tuhansien kilometrien päähän juurettomuus ja sopeutumisvaikeudet johtavat ongelmiin. Sehän näkyy täällä sellaisena käyttäytymisenä, jota ei kauan valtaväestö siedä, kun aletaan esiintyä kuin miehittäjävaltion sotajoukkiot, interventioleirit kutsuu.

    Visakallo Visakallo

    Suurin ongelma on, ettei valtaeliitti ja heitä myötäilevät ihmiset vieläkään ole täysin sisäistäneet, ettei heidän pitkäaikainen maailmakuvansa ole entisellään, eikä paluuta vanhaan ole. Koko Euroopassa ja maailmassa on menossa domiokehitys kohti uutta maailmanjärjestystä. Selvitäänkö siitä ilman kolmatta maailmansotaa, muuttuu koko ajan epätodennäköisemmäksi.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    ”Näissä oloissa CHP-voimaloiden alasajo Suomessa ei todellakaan ole mikään ekoteko.” kirjoittaa Osmo Soininvaara blogissaan 30.11.2018.

    Puuki

    Soininvaaran mukaan siis Viron palavan kiven päästöt on  suuremmat kuin Suomessa tuotetun CHP-voimalaitosten tuotannosta tulevat päästöt . Samalla logiikalla meidän ”metsäläisten ” mielipiteet ja kommentit Suomen kotimaisen puu kasvatuksen ja käytön lisäämisen edullisuudesta päästötaseen kannalta(kin)  on ekoteko parhaasta päästä . Ja niinhän se onkin .   Miksiköhän vihreät sitä kuitenkin vastustaa ?

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Seuraukset metsien hakkuuiden siirtymisestä ulkomaille riippuvat siitä, oletatko muiden maiden metsätalouden olevan kestävää vai ei. En tiedä muista vihreistä, mutta oma logiikkani tässä menee näin. Katson kokonaistilanteen parantuvan, jos hakkuita lisätään esimerkiksi sellaisissa suurissa metsämaissa kuin Venäjällä ja Kanadassa, joiden metsien kasvusta menee tällä hetkellä suuri osa metsätuhoihin. Lisäksi selluntuotantoa voidaan lisätä maissa, joissa sellutehdasta ruokkii puuplantaasi jos sen alta ei ole hakattu sademetsää tai häädetty paikallisia asukkaita ilman kunnon korvausta maasta. Näistä esimerkeistä jo näkee että aivan ongelmatonta hakkuiden siirtyminen ulkomaille ei tietenkään ole.

    Ei ole ongelmatonta myöskään hakkuiden suuri lisääminen meillä Suomessa. Mielestäni hakkuita ja puun kasvua voidaan lisätä samaan aikaan, mutta maltillisesti, niin että hiilinielu pyrittäisiin pitämään vähintään nykytasolla ja tulevaisuudessa siitä hieman kasvamaan.

Esillä 10 vastausta, 991 - 1,000 (kaikkiaan 1,010)