Keskustelut Puukauppa yhtiöitten bonukset

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 77)
  • yhtiöitten bonukset

    Merkitty: 

    veroilmoituksen  laatiminen  taas  lähestyy  ja  tuli  mieleen  että  millä   tavoin nuo  yhtiön  maksamat  bonukset  pitää  ilmoittaa  ja   meneekö  niistä  kuin  veroa  mietityttää  koko  järjestelmä   onko  todellisuudessa   mitään  hyötyä  mo  yhtiöt  vaan  haluaa   sotkea   hintakilpailua

  • Metsäkupsa

    Nyt satuilu levisi tähänkin aiheeseen.En ole puukauppaa tehdessäni huomannut,että kun bonuksista kieltäytyy,niin silloin 0,70€ lupaavatkin kuidulle lisää sovitun hinnan päälle siltäistumalta.

    Puuki

    Puun hintoja on laskettu monella eri konstilla vuosikymmenten aikana. Sitten bonuksilla tai muilla pikkuporkkanoilla houkutellaan mo:t sitoutumaan myyntiin .  Mikäs siinä kun molemmat osapuolet siihen suostuu, ei ole pakkomyyntiä edelleenkään olemassa. Viimeisin pakko-otto oli sodan jälkeen, kun valtio oli pulassa satakorvausten takia. Mo:lle lisäksi on vaikutusta ollut verojen korotuksista 26–> 30/34 %:iin.

    Puun hintojen laskukeinoja voin esimerkiksi luetella muutamia, jos ne on joltain unohtuneet tai muuten ei ole tiedossa : puun ostaminen ulkomailta, ylituotannon (puun kasvatuksen) hyväksikäyttö hinnoittelussa, mitta-ja laatuvaatinusten muuttaminen ostajaa suosivaksi, mahdollisuus tukkipuun hakkuu kuitupuuksi kauppatavan takia. On niitä ollut muitakin mutta nuo tulee ensin mieleen.

    Porkkanoita : lisäbonus myyntien mukaan,  sopivat maksuehdot, korkotilit, edulliset uudistamiset ( ei enää voimassa, joskus ennen sai esim. ilmaiset taimet & muokkauksen puoleen hintaan), leimikonteko ilmaista , satanen taimikonhoitoon, firman lippis jne…

    Visakallo

    S-Pankki joutui maksamaan lähes miljoonan euron seuraamusmaksun, kun ei ollut tivannut S-Marketin mummoilta ja Tolopaiselta, mihin nämä käyttävät S-bonuksensa. Rahanpesulain tulkinta alkaa olla jo vainoharhaista. Meilläpäin yksi hyvin iäkäs mies nosti paikallisesta pankista omalta tililtään tuhat euroa käteistä. Toimihenkilön kysyessä lain hengessä papalta, mihin tarkoitukseen tämä rahoja nostaa, oli vastaus: Virolaisiin naisiin! Kyselyt loppuivat sillä kertaa siihen.

    Timppa

    Minusta asia on hyvin yksinkertainen.  Jos bonus lisää myynnistä tilille tulevia euroja, niin se on verotettavaa tuloa, jonka yhtiö ilmoittaa verottajalle.

    Jos bonuksilla saadaan palveluja, jotka olisivat verovähennyskelpoisia, niin niistä ei kerry veotettavaa tuloa.

    Visakallo

    Se on juuri niin kuin Timppa kirjoitti. Ei pitäisi olla mitään ongelmaa tässäkään asiassa.

    Jätkä

    Taksimies naureskeli, että kun hän tankkaa taksinsa aina ABC:llä. niin joka kuukausi ostokset nousevat maksimibonukseen. Hän käyttää bonukset henkilökohtaiseen hennoitteluun ja virkistäytymiseen. Kaikki polttoainekuitit hän toki kirjaa taksin kuluihin.

    Arveli, että jos verottaja huomaa tuon, niin homma loppuu, veronkiertoahan se ei ole?

    jees h-valta

    Niin, juuri noi se tuppaa kulkemaan eli kyllä se bonus lisää tuloa jos sen saa puun hintaan lisänä. Ja silloin verot tietysti. Mutta yleensä esim. M-G:n bonukset tulee käyttöön metsäpalveluissa tai taimissa.

    Tolopainen

    ABC:ltä kun ostaa moottorisaha bensaa boonuksilla, senkin voi vähentää metsäverotuksessa, vaikka on ilmasta. Eikä verottaja puutu tuohon mitenkään.

    Kun bonukset maksetaan tilille, mistä se Jätkän taksikuski erottaa ne boonusrahat muista tilillä olevista rahoista.

    Visakallo

    S-bonuksella vain oikaistaan ABC:n kalliimpaa litrahintaa vähän lämemmäs kilpailijoita.

    jees h-valta

    Aika suositulta näyttää S-ryhmänkin kaupoissa joulun jälkeinen elämä. Kävimme myös yhden S-lahjakortin käyttämässä pois. Hämmästyimme kun palvelukin isossa S-Marketissa tuli oikein tyrkylle palveluun. Ei tuo bensan hintakaan kalliimpaa ollut joten siitä kyllä nyt nettosi hyvä bonusmetsästäjä. Me emme sitä ole vaan hyvinkin vähillä bonuksilla tiliä kartutetaan. Toki S-tili on ja käytössäkin silloin tällöin.

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 77)