Keskustelut Metsänhoito WWF julkaisi metsänhoidon suositukset

Esillä 6 vastausta, 81 - 86 (kaikkiaan 86)
  • WWF julkaisi metsänhoidon suositukset

    https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/mets%C3%A4/artikkeli-1.232798

    Suora linkki: https://wwf.fi/mediabank/10977.pdf

    Kahlasin raportin läpi. Mitään erityisen epäuskottavaa en siinä huomannut. Äkkiseltään mieleen muodostui ajatus, että kumpa edes metsähallitus toimisi noiden suuntaviivojen mukaan. Toisekseen jäin miettimään sitä, että nämä suositukset yhdistettynä jatkuvan kasvun suosimiseen ns. kaupunkilaismetsänomistajien metsissä, olisi aikamoinen lottovoitto luonnon monimuotoisuuden kannalta.

  • pihkatappi

    Nykyisin jätetään säästöpuita ja kuivaset useimmiten pystyyn tai sitten maahan. Ja esim upm omilla maillaan jättää kaikki ojittamattomat turvemaat hakkuiden ulkopuolelle ja niitä vaan löytyy kangasmaiden sisältäkin yllättävän paljon.  Lahopuita varjellaan ja esim maalahopuun ympärys jätetään raivaamatta. Muutosta paljon ns. Tehometsätalouden hakkuissa vaikkapa 90 lukuun verrattuna.

    Visakallo

    Olen samaa mieltä pihkatapin kanssa. On joskus vaikea tunnistaa nykyisin niitä ongelmia, mistä täälläkin joskus valitetaan. Niitä vedetään ikäänkuin vanhasta muistista.

    harrastelija

    Aika mielenkiintoista on lukea esim. puolihistoriallisia romaaneja muutama sata vuotta taaksepäin Ruotsin vallan aikaan. Aikaa ennen nykyteollisuutta ei ollut sosiaalihuoltoa, lapsikuolleisuus valtava, ihmisten keski-ikä alle täysikäisyyden, jos lapsikuolleisuuskin lasketaan. Sitkeimmät ja ehkä röyhkeimmät selvisivät kaupankäynnillä ja varastamalla.

    Jos Suomessa ei olisi tehty kovasti työtä ja kehitetty teollisuutta sekä osattu myydä omia tuotteita eteenpäin, niin meno olisi tässä ilmastossa kovin hiljaista.

    antinpoika

    Rane 2, kirjoitin virheellistä tietoa jonka korjasit ja hyvä näin. Tiukasti suojeltuja metsiä on yhteensä 8,2 %, suojeltuja sekä rajoitetussa metsätalouskäytössä olevia on 12,5 %. Noin 80% suojellusta on Pohjois-Suomessa ja tämähän on hyvä asia, jos pelkästään Oulangan kansallispuistossa on 200 000 kävijää vuodessa niin en olisi suojelualueita kyllä purkamassa. Tämä on kummallisen vaikea ymmärtää kuinka suuri hyöty suojelusta on vaikkapa matkailumielessä, Sanginjoen suojelusta kinattiin varmaan kymmenen vuotta eikä nyt tehty päätös ole keneltäkään pois, päinvastoin.

    risuparta

    Pihkatappi se hokee metsä porukan pyhäpäivän julistusta!

    Jos käytäntö ja juhla puheet olisivat yhtä niin , monimuotoisuus voisikin paremmin. MUTTA , käytäntö on toinen. Ei metsä ”asian tuntijoita” kiinnosta jättö puut pätkän vertaa. Ainoa tavoite on saada alle kirjoitus puun myynti sopimukseen!

    pihkatappi

    Tuo ei pidä täysin paikkansa. Metsäfirmoissa on töissä hyvin monellalailla luontoon suhtautuvia ihmisiä. Ihmisistähän se on kiinni, miten asiat hoidetaan, ohjeistus on kuitenkin muuttunut hyvin paljon ja sen uskon että ihmiset haluavat säilyttää työpaikkansa ja silloin niitä ohjeistuksia aletaan soveltamaan, vaikka tehometsätalouden syvässä poterossa olisi aiemmin oltukin. Taitaa risuparta itse olla omassa poterossa syvällä, mutta ihan ymmärrettävää, minulla ei ole mitään intressiä ajatuksiasi muuttaa, olen vain nähnyt ns. Tehometsätalouden muuttuvan. Ilman jälkiä metsässä ei sellutehtaita pyöritetä ja sinun intressisi ovat sikäli kaukana.

Esillä 6 vastausta, 81 - 86 (kaikkiaan 86)