Keskustelut Metsänhoito Vuoden 2019 ensimmäinen hirvikärpänen

  • Tämä aihe sisältää 122 vastausta, 32 ääntä, ja päivitettiin viimeksi 5 vuotta, sitten kim1 toimesta.
Esillä 10 vastausta, 81 - 90 (kaikkiaan 122)
  • Vuoden 2019 ensimmäinen hirvikärpänen

    iski kimppuuni 31.07 illalla. En muista että olisi aiemmin näin varhain (heinäkuussa). 2018 istutettu taimikko (kuvio rapia 8 hehtaaria).

  • sitolkka

    Poikueita siellä täällä näkyy jonkun verran. Yksittäisiä aikuisia lintuja hyvin hyvin vähän. Nyt olisi ollut hyvä lintuvuosi jos vain olisi ollut enemmän emolintuja keväällä kun pesinnät kerran onnistuivat. Mutta emolintuja oli aivan liian vähän pahojen katovuosien jäljiltä. Rauhoittaa oisi saanut linnut niin ehkä ensi keväänä olisi jo ollut emolintuja enemmän jos talvi olisi ollut suosiollinen.

    Lenkopetäjä

    Otappa huomioon se että ne emolinnut osaa pysyä hyvin piilossa.jos pesintä epäonnistuu nii vaikuttaa siltä ne on kanalinnut kavonnu yhettömiin.sitte kuitenki esim teeriä kertyy talviparviin melekosia määriä

    sitolkka

    Eiköhän ne linnut samalla lailla käyttäydy vuodesta toiseen. Ei nyt mikään hyvä lintuvuosi ole. Erälläkin on käyty haulikon kanssa ja kaukana ollaan lintukannoissa vuosista 2006 ja 2012. Entisajan hyvistä vuosista puhumattakaan.

    sitolkka

    Teerethän kertyy talvella suuriksi parviksi, jotka liikkuu äkkiä satoja kilometrejä. Jossain näkyy talvella paljon teeriä ja sitten on laajoja sydänmaita joissa ei näy teeren teertä. Teeri on vähän muuttolintu. Metso enemmän paikkalintu. Tosin nuoret metsotkin paljon liikkuu mutta vanhat kukot reviiriä ikänsä asuu. Talvella 2006-2007 näin viimeksi isoja teeriparvia. Parhaasta tässä omilla metsästysmailla ehdin laskea yli 300 teertä, mutta enemmän niitä oli. Myös läheisellä suolla oli kevätsoitimella yli 80 teertä silloin keväällä. Nykyvuosina soidinteeriä on ollut 10-20. Saa nähdä taas ensi kesän. Viime keväänä oli kymmenkunta.

    Lenkopetäjä

    Nuoret yksilöt hakee paikkaansa.ei aikaset teeret mitää satoja kilometrejä liikaha se on varma.kyllä meijän suunnalla on hyvin lintuja ei se inttämällä kummene.30vuotta kanalintujen elämää tiiviisti oon seurannu ja ikäni pystykorvan kans kulukenu nii jotaki tiiän aiheesta

    sitolkka

    Kyllä teeret liikku satojakin kilometrejä. Täällä päin on korkeintaan keskinkertainen lintuvuosi. Ehkä heikon puolelle kallistuu. Pystykorvia on aina ollut. Parhaina vuosina lähdetty metsästä aina sitten kun reppu ollut täysi. Nytkin tuolla pihalla sellanen istuu joka varmasti linnun metsästä löytää jos niitä siellä on. Tänä vuonna vaan ei ole kauheaa metsästysintoa kun tuntuu että saisi kaikki jäädä siemeneksi.

    A.Jalkanen

    Arto Marjakangas kirjoittaa kirjassaan ”Teerenelämää”, että teeret parveutuvat talveksi mutta eivät varsinaisesti vaella, ellei ravintotilanne käy poikkeuksellisen kehnoksi sääolojen vuoksi. Kuitenkin talvehtimisalue ja pesimäalue voivat olla hieman eri paikoissa. Liikkeitä on tutkittu radiopannoituksin. Niiden perusteella teerikukot jäävät pääosin synnyinalueilleen, kun taas nuoret teerikanat voivat siirtyä kymmeniä kilometrejä synnyinalueeltaan (hyvä tapa estää sisäsiitosta).

    sitolkka

    Koillismaalla oli yhtenä talvena paha riitta puussa ja päälle tuli vielä tykky. Kaikki teeret katosivat. Ne olivat sitten Tornionlaaksossa missä teeriä oli valtavia parvia.

    Lenkopetäjä

    Onhan niitä tullu mehtotokkia venäjältäki paloja pakoon.se on pakkotilanne eikä lajityypillistä käyttäytymistä

    rööri roope

    Aamun kierros mäntykankailla mustikkaa ja polukkaa maastossa runsaasti.Liikkeellä yksi metso ja teeri.Kuitenkin pakkasaamu ja 3 h lenkki.Aika kehnosti on.Asekkaa ei mukana.Vaikka olisi ollut en olisi ruutia tuhlannut.

    Näin kehno metsän lintujen tilanne Juvalla.

Esillä 10 vastausta, 81 - 90 (kaikkiaan 122)