Keskustelut Metsänhoito Voimalinjojen aluset energiantuotantoon

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 37)
  • Voimalinjojen aluset energiantuotantoon

    <p>Kertokaapa viisaammat, miksi suurten sähkölinjojen alla olevia alueita ei hyödynnetä tehokkaammin energiapuun tuotannossa? Etenkin 400/110 kv-linjojen alla on runsaasti tilaa ja johdoissa korkeutta. Onko puunkorjuu näiden linjojen alla kerta kaikkiaan niin hengenvaarallista valokaaririskin takia, ettei siihen ole pienintäkään saumaa? Jos se johtuu pelkästään tarkoin arvioidusta turvallisuusnäkökulmasta, niin silloin asia on selvä. Olen kuitenkin nähnyt kaivurilla niitettävän näiden voimalinjojen alusia.</p><p>Monelle metsänomistajalle jää linjojen alle usein niin hyvää maata kasvun ja korjuun kannalta, että olisi taloudellisesti kannattavaa saada niitä hyödynnettyä, kun puut linjan alta joka tapauksessa kaadetaan. Nykyisin on kalustoa, esim. risupeto, jolla työn saa kustannustehokkaasti tehtyä ja puusta jäisi vielä hyvä tili.</p>

  • Rane

    Linjojen alla menee teitä ja viljellään maata joten ei kai siinä mitään periaatteeellista estettä ole.Jotta  korjuu olisi kannattavaa pitäisi energiavesakon antaa kasvaa melko pitkäksi?

    Gla

    Ehkä alustat pitää olla sellaisessa kunnossa, että linjaa voi huoltaa. Energiapuuston täytyy olla niin järeää, että kuutioita kertyy eli se estää sähkölinjojen ylläpidon.

    Köppäkynsi

    <p>Mikähän sitten estää voimalinjojen alusten käytön aurinkovoimaloiden sijoituspaikkana? Siirtolinjojenkaan takia ei tarvitsisi kaataa metsää. Fortum esimerkiksi hakkaa Hangossa kymmeniä hehtaareita metsää aurinkovoimalan tieltä. Kysyn vaan, miksi hiilinieluja on tuhottava, kun näitä voimalinjoja kuitenkin olisi käytettävissä.</p>

    Panu

    Joulukuusia siellä on perinteisesti kasvatettu mutta yleensä ei mitään hyötykäyttöä. Energiapuu olisi yksi hyvä vaihtoehto, alle 10m joutuisi/pääsisi päätehakkaamaan.

    Visakallo

    Aurinkopaneelit voimalinjojen alla voisivat olla alttiita rikkoutumiselle, sillä johtimista ja pylväistä voisi tippua jäätä paneelien päälle. Toinen ongelma voisi tulla maapohjakorvauksista, kun muilta maapohja on viety lähes ilmaiseksi, mutta ne pätkät, missä paneelit olisivat, saisivatkin korvauksen.

    KeMeRat

    ”Toinen ongelma voisi tulla maapohjakorvauksista, kun muilta maapohja on viety lähes ilmaiseksi, mutta ne pätkät, missä paneelit olisivat, saisivatkin korvauksen.”

    Melkoinen ongelma tuokin. Kaikilla pitää mennä tasaisen huonosti.

    Visakallo

    Asia on KeMeRat oikeudellisessa mielessä ongelmallinen. Raha on tässä se pienin asia.

    KeMeRat

    Varmasti on ongelmallista. Mennäänkö ihan perustuslakiin asti vai riittääkö vähempi?

    mehtäukko

    Todella hyvä aloitus Sellunpilaajalta.

    ”Jos se johtuu pelkästään tarkoin arvioidusta turvallisuusnäkökulmasta”, on tietenkin kestämätön ehto nykyiseen energia -ja tekniikan tilanteeseen peilaten. Alueet jotka ovat huonojen tie-tai maastojen (haruksien yms.) takia vaikeita, jäisivät tietenkin pois laskuista. Kaikki muu olisi ratkaistavissa.

    Asia täytyisi heti nostaa kansanedustajien, MTK:n ja voimayhtiöiden pöytiin.

    kmo

    Jos aurinkopaneelit olisi voimalinjojen alla ne jäisi johtojen ja pylväiden varjoon, aika pieni varjostus pudottaa tehoja.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 37)