Keskustelut Metsänomistus Voiko ihminen estää tulevan ympäristökatastrofin

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 23)
  • Voiko ihminen estää tulevan ympäristökatastrofin

    Tulevaisuuttamme uhkaa katastrofi, joka alkaa 5 000-10 000 vuoden päästä.Se tulee muovaamaan koko elinympäristömme aivan erilaiseksi kuin nykyinen. Merenpinnat putoavat 120 m nykyistä alemmas. Napaseudut tulevat peittimään 3 km jään alle. Puolet ranskasta itään jää jään alle. Tätä aikaa kestänee 100 000 vuotta.
    Kaiken takana kai on maan kallistuskulman vaihtelu 21-24,5 asteen välissä ja maan kiertoradan muutos. Napojen vaihtuminen toisiksi sekoittaa vielä asiaa. Jääkausi tulee haluamme tai emme.

    Onko ihmisellä mitään mahdollisuutta estää tulevaa.

  • Puun takaa

    Yksi iso syy työtahdin kiristymiseen ja mm. puukuormien kasvuun on valtion nopea velkaantuminen.
    Kun vielä 90-luvun alussa valtio oli lähes velaton, nyt sitä on jo lähes 100 miljardia euroa, eli kahden vuosibutjetin verran.
    Kaiken lisäksi lisävelkaa tulee miljoona euroa tunnissa vuorokauden ympäri ilman yhtään vapaapäivää vuodessa.
    Yhä pienempi yrittäjien ja työntekijöiden joukko joutuu pitämään yhteiskuntaa pystyssä.
    Kyllä siinä väkisinkin tahti kiristyy ja kuormat suurenee!

    Puun takaa

    Välimerenmaiden taannoinen tukeminen ja EU:n kiristynyt pankkivalvonta niittää nyt pienellä viiveellä karua satoaan täällä Suomessa.
    Kaikkien aikojen konkurssiennätys näyttää olevan tulossa.
    Jo 900 konkurssia on tullut suomalaisyrityksille jo tänä vuonna,
    eli kymmenen alkuvuoden jokaista päivää kohti.
    Hengissä selviävissä yrityksissä väkeä vähennetään ja työtahti entisestään kiristyy.

    Polle-Olle

    Niin, tota… Aloittaja kysyi voiko ihminen estää ympäristökatastrofin.
    Eli, onko mielestänne mitään ympäristökatastrofia edes tulossa? Jos tuntuu, että ei hyvältä näytä, niin mitäs meinaatte, voisko ihmiskunta toiminnallan vielä estää sen? Suuria kysymyksiä kieltämättä ovat, mutta voitaishan me itse kukin niihinkin kantaamme miettiä.
    Jk. Jotta ette mua nyt mikskään viherpipertäjäksi leimaa, niin ei Suomi ja Suomen metsätalous mielestäni ympäristökatastrofin tekijöitä ole. Suuret uhkatekijät mainitsin jo aiemmassa vastauksessani tähän ketjuun. Mä vaan olen näitäkin miettinyt, ja olis mukava lukea muidenkin ajatuksia aiheesta.

    Hiluxmetsuri

    Aloittajan kuvaamiin ilmiöihin ei ihmisellä ole mitään sananvaltaa. Astronomisia ja Maan rataan liittyviä asioita vastaan on ihmisen turha taistella.

    Olennaisempaa on estää paikallisten ympäristökatastrofien synty eikä Suomella ole sillä puolella mitään hävettävää.

    Vastaus on siis kyllä ja ei.

    Polle-Olle

    Ihan näistä maapallon ilmakehän sisällä tehtävien asioiden vaikutuksesta ympäristöön ja peräti ympäristökatastrofiin minäkin mielipiteitä kaipasin. Senkin pohtiminen tuntuu toki välillä turhalta, saati sitten pallomme tulevaisuus maailmankaikkeuden perspektiivissä. Mutta voihan näistä ihan tavalliset pulliaisetkin ajatuksiaan kertoa. Ei silti, suurelmmalla mielenkiinnolla luen ” koneet ja laitteet” ketjun keskusteluita.

    Suden jälki

    Kirkko pakotti aikoinaan uskomaan vain yhteen ”oikeaan” toteuteen ja sen satoa valitetavasti noudatamme nykyäänkiin.
    Luullaan että yleisesti tullut mielipide on ainoa oikea. Mutta vain faktat ovat tosia ja ennusteet ovat ennusteita. Fakta on se että jääkaudet tulee ja menee. Siinä välissä ihmiskunta on kehittynyt pikku hiljaa nykyiseksi. Faktaa on myös se, että jääkauden jälkeen ja ennen jääkautta sääilmiöt ovat vaihdelleet todella paljon.
    Oikeastaan nyt eletään vielä aika tasaista kautta, jolloin ajatukset pitäisi panostaa siihen, mitä teemme kun se jääkausi vääjättömästi taas tulee.

    Puun takaa

    Osa ihmistä kuolee ja osa muuttaa suotuisemille asuinseuduille.
    Näin on tapahtunut ennen ja todennäköisesti jatkossakin.
    Ihmisen neuvokkuudella voidaan taistella huonoja olosuhteita vastaan hyvinkin paljon.

    Pinsiön vaari

    Otsikon aiheeseen jos mennään niin tuolla kahvirinkissä kertoivat yhdestä miehestä joka oli takavuosina jo kertonut miten ympäristönmuutos toteutetaan. Tosin kukaan ei hänen puheitaan kovin totetena pidä. Aikanaan hän oli siitä tarkka että berliininmunkki oli nimenomaan Länsi Berliinin munkki ja Berliininmakkara samoin lännestä!

    Hänen konstinsa oli maapallon akselin kallistuksen muutto. Se piti tehdä syyspäivän tai kevätpäivän tasauksen hetkellä. Silloin on sopiva hetki kun tuore kananmuna pysyy pystyssä. Kaikki on silloin balanssissa. Isot kallioperään kiinnitetyt suihkumoottorit saa silloin käydä 5 minuuttia. Akseli siirtyy jonkin tuhannesosa astetta. Tätä jatketaan ainakin sata vuotta.Aina tasauspäivinä. Näin siirretään napa-alueet vähitellen valtamerien päälle. Paksut jääkerrokset sitoo merien vettä jääksi ja merien pinnat laskee niin että Alaskasta pääsee maata pitkin Siperiaan. Ja Etelämantereella kasvaa banaanit sekä palmujen varjossa vietellään aikaa. Tietysti asian järjestämisessä voi olla jotain pikku viilailua. Mutta ihmiskunnan tulevaisuus näyttää valoisemmalta kuin eilen kun en vielä ollut kuullut kyseisestä keksinnöstä.

    Suden jälki

    Pinsiön vaarin loistavat ajatelmat saivat aikaan uusia ajatuksia.
    Entäs jos aurinkomme kiertorajalla on jokin iso kappale, joka tulee tasaisesti ja aiheuttaa sen kallistuman. Kiertoaika vaikka 300 000 vuotta. Sitähän emme vielä tiedä, muta kuullostaa nopeasti ajatellen hyvinkin mahdolliselta. Maapallon kokoiseen palloon sen pitää olla joko iso tai mennä aika läheltä. Mikähän se voisi olla?
    En edes tiedä mikä avaruudessa liikkuvat esineet saavat liikkumaan.
    Miksi pyrstötähti liikkuu ja hidastaako se nopeuttaan.
    Miksi se ei vaan hyydy tyhjään avaruuteen.

    Suden jälki

    Uskon ihmiskunnassa olevan potentaalia kestää tuleva jääkausi.
    Se vaan vaatii enemmän kuin venetsian patenttitoimisto, joille Hollantilainen tuli patentoimaan kaukoputkea. Aikaa meni ja kai patenttia ei myönnetty. Samana vuonna tai seuraavana galilei ”keksi” kaukoputken. Loput on historiaa.
    Ihmisen historia on vaan ohut siivu koko universumista.

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 23)