Keskustelut Puukauppa Virheellisen ”tuoteselosteen ” seuraukset

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 51)
  • Virheellisen ”tuoteselosteen ” seuraukset

    Olin jokin aika sitten harventamassa suurehkoa palstaa , joka oli harvinaisen hyvin raivattu . Puut tosin olisivat saaneet olla isompiakin , mutta alueella liian kauan kasvanut sankka tiheikkö oli hidastanut puuston kehitystä .

    Työn edetessä leimikon takareunaa kohden huomasin , että palstalla oli käynyt joku hakkuuaikeissa jo minua ennen . Työ oli kuitenkin jäänyt kesken ja leimikolta oli havaintojeni mukaan lähdetty mielentilan suhteen tasapainottomassa tilassa . Viimeiseksi jääneellä hakkuu-uralla kannot pitenivät pitenemistään , leimoja oli miltei joka rungossa ja latvukset oli katkaistu ei neljästä , vaan neljästätoista sentistä . Muutama runkokin oli tainnut jäädä pyörien murjomaksi .

    Syy kuljettajan mielentilan ilmeiseen läikähtelyyn selvisi ensisilmäyksellä . Palsta oli hakkuuohjeen (=tuoteselosteen) tiedoista poiketen raivaamaton . Työskentely oli noissa olosuhteissa käynyt mahdottomaksi.

    Tapahtuma johti raivaustoimiin , mutta asiakastaho ja yrittäjä vaihtuivat myöhemmässä vaiheessa. On todennäköistä , että energiajakeet ovat olleet kaupan kohteena ensimmäisellä
    yrityksellä . Tällä toisella niistä ei ole mainintaa.

    Tästä tuli mieleeni , että olisiko kenties kannattanut raivata se palsta jo ensimmäisellä kierroksella . Nyt menetettyjen energiapuurahojen avulla se olisi onnistunut reilusti . Kymmeniä kuutioita energiatavaraa jäi raivauksen tuloksena ja hakkuutähteinä metsään.
    …mutta kerrankin oli kunnolla raivattu palsta !

  • Pähkäilijä

    No nyt ei pitäs tulla raivauksia viime tipassa vastaan kun talvesta selvittiin ilman lumikenkiä ja meidän alueella ei tarvinnut metsureita lomauttaa ollenkaan kun saivat koko talven kävellä pitkävartisen sahan kanssa.

    Tällä kulmakunnalla neiti Asta ratkaisi raivausongelmat kerrassaan, harvennukset on muutenkin olleet työn alla saada kaupaksi kun muutakin hakkuuta on ollut ylenmäärin joten rääseikköjen suhteen on taidettu ostopuolellekin antaa tiukat ohjeet. Ainakin joku valtakirjakauppaa yrittänyt puolituttu kertoi ettei mennyt kaupaksi, tiedä häntä olikos kyseessä vain yksittäistapaus muttei kuulemma kukaan osta ellei ole raivattu.

    Positiivistä kehitystä.

    jees h-valta

    Nykysuuntaus on että kolme isoa ostaa lähes kaiken sopimusasiakkailtaan ja valtakirjakaupat täyttävät vain loput tarpeet. Jos niitä on. Pienet sahat ostaa ne tulevaisuudessa lähes täysin.

    suorittava porras

    lainaus:

    ”…suorittava jo kerkesi tunnustaa että hommasta tosiaan oli pari vuotta aikaa.”

    Täytyy täsmentää , kun ei mennyt perille.
    Hakkuu oli keskeytetty pari vuotta sitten ja oli keskeytyksissä siihen saakka , kun menin jatkamaan. Väliä siis yli vuosi . Tänä aikana energiapuu oli poistunut työlistalta hakkuurajoitteiden takia .
    Tämän surauksena tili energiakokoisesta puusta jäi saamatta.

    Toinenkin pikku ongelma työn keskeyttämisestä oli seurannut . Kuviota ei voitu lannoittaa isomman kokonaisuuden yhteydessä , kun ajourat puutuivat .

    Näitä vastaavia ongelmia voi tulla eteen myös kunnostusojituskohteilla . Raivaamattomat ojan varret voivat jäädä hakkaamatta ja kunnostusojitus niiltä osin tekemättä . Kannattaa siis käydä varmistamassa , että kunnostusojitusalue on hakkuukelpoinen.

    Metsuri motokuski

    Monesti se siperia opettaa tässäkin asiassa. Harmi vain että usein syyt kohdistetaan kuskeihin vaikka syytä pitäisi etsiä ostaja / myyjä taholta.

    jees h-valta

    Yleensä ottaen ketään järkevä mo ei päästä kesken kasvukierron mitään ojituksia tekemäänkään. En ainakaan minä. Hakkuun jälkeen ojitusmätästys tässä perin tavantakaisessa mitä tähän asti olen tehnyt. Juuri torppasin yhden palstan ojituksen vaikka olin metsänomistajien edustaja jopa hankkeessa.

    suorittava porras

    Ojitushankkeet ovat monesti isompia kokonaisuuksia . Vastikään tehtiin porukalla sekä avohakkuuta , että harvennusta suunnitellulle kunnostusojitusalueelle . Harvennuksen yhteydessä luonnollisesti avattiin alueen ojalinjatkin . Ei olisi lähtenyt vesi aukostakaan , jos harvennusalueen ojat olisi jätetty perkaamatta.

    raivuri

    Ei hyvin kasvavalle runsaspuustoiselle suolle kannata ojitusta tehdä ennen uudistamista. Jos on isompi hanke ympärillä menossa niin sen yhteydessä kannattaa kasvussa olevilta soilta avata vain ojituksen runkolinjat, jota ilman koko hankealueen ojitus on tukossa. Yhden linjan avaaminen ei suurta vahinkoa tuota. Sitten maanmuokkauksen yhteydessä tekee ne uudet/ avaa vanhat ojat.

    Näin on ainakin meillä menetelty ja hyvin toimii. Yksi merkittävä lisäetu on naapureiden pysyminen tyytyväisenä kun ei koko hanketta romuta pois jäämällä.

    Puun takaa

    Jessellä ei taida nuo hyvät naapurisuhteet aina olla ensimmäisenä tapetilla. 🙂

    raivuri

    Se on paljon mahdollista kun näitä juttuja lueskelee 🙂

    Suosittelen niitä silti jokaiselle, koska silloin voi harrastaa kannattavuutta lisäävää yhteistyötä. Mahdollisuus kuljettaa puuta naapurin ajouria pitkin, yhteiset lanssipaikat, yhteishakkuut, lannoitukset, tieasiat….

    jees h-valta

    Kyllä minä naapurivastuun kannan. Naapurit eivät tässä poisjäännissä häiriintyneet toimestani joten se puoli ok. Sitä paitsi kun kierron päättyminen on muutaman vuoden päässä ei todella järjen käyttö pitäisi olla vaikeaa vaikka tilanne olisi mikä. Koska se oja toimii orsipinnan laskijana yleisesti ottaen vaikkei laskisi juuri ollenkaan. Syvyys on tärkeämpi.

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 51)