Keskustelut Tekniikka Viilentävät raivausvaatteet ?

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 33)
  • Viilentävät raivausvaatteet ?

    Vaikka vaate ei taida olla kone eikä laite, niin laitetaan tämä pohdinta siltikin tänne.

    Ongelmana on liika lämpö. Kesäaikaan hommaillessa, vaikka ihan vaan normiraivaussahalla puuhatessa, alkaa melko nopeasti pukata hikeä. Tuokion puuhailun jälkeen on T-paita ja lippis hiestä märkänä. Tankillisen jälkeen on tankattava 1,5 litraa vettä ukkeliin.

    Shortsit ja T-paita olisi juuri sopivan viileä yhdistelmä ruohoraivaukseen, mutta ei sillä voi kuusikkoon mennä.

    Turvakengät ovat myös melkoisen lämpimät etenkin kun niihin laittaa kunnolla sukkaa, jotta ne ovat mukavan tukevat jalassa.

    Tämä ylilämpö on oikeasti kiusallinen ongelma, koska aikaa raivauksille ei ole paljoa, niille on mentävä viikonloppuna ja kesäisin, jolloin on usein kuuma. Ei ole paljon vaihtoehtoja. Talvella taas ei ole kuumuudesta ongelmaa.

    Ootteko keksineet jotain sellaisia vaatteita, jotka poistaisi lämpöä ja hikeä tehokkaasti, mutta kuitenkin suojaisi?

  • 6 m3 6 m3

    Tutustupa Huskin raivauspukuun. Siina on avattavia tuuletusaukkoja. Puserossa hartioilla lisatoppaus. Vastaavia varmaan loytyy muittenkin sahamerkkien alta. Suurin ongelma on varmaan ettei niita myymaloissa ole esilla.

    Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

    Paljon on kehitystä tapahtunut. On materiaaleja jotka siirtävät tehokkaasti hien ulospäin ja näitä tuuletettuja versioita.
    Ongelma on siinä että kaikki vaatteet jollain tavoin estävät lämmön siirtymistä pois kehosta. Toisaalta liika lämpö, työskenneltäessä tehokkaasti, on ongelma vaikka olosuhteet sallisivat vaateittakin työskentelyn.

    Nythän tuo ongelma on pääosin ohi taas, mutta tulee taas ensi suvena.

    Terveisin: Korpituvan Taneli

    Pähkäilijä

    Nykyaikana on mielenkiintoisia materiaaleja mutta ne saa myös tuhottua valitettavan helposti hyttysmyrkyllä

    http://yle.fi/uutiset/era-lehti_hyttyskarkote_tuhoaa_kalliin_kalvovaatteen/6727124

    Gla Gla

    Noilla kalvovaatteilla ei ole mitään käyttöä metsätöissä. Ei hengitä tarpeeksi hyvin, vaan kastuu kuin sadevaatteet.

    Minä en vaatetukseen poppakonsteja tiedä. Raivurin valjaat pitää vaatteet kiinni niin suurelta alalta, että vaatteet kastuu väkisinkin. Kesähelteillä en juurikaan raivaa, mutta vaihtovaatteet ovat minun lääke kastumiseen. Ja istutuksesta kun alkukesästä oli puhetta, tuolloin totesin käyttäväni ohutta urheiluasua + lippalakkia. Se suojaa auringon paahteelta ja kun hiki kastelee, haihtuminen ehkä hiukan jäähdyttää. Tuo on raivaukseen turhan arka materiaali, mutta paljon parempi pitkähihaisen kanssa on paahteessa olla kuin käsivarret paljaana. Raivauksessa tietysti muustakin syystä kuin auringon takia.

    Jalassa on vaelluskengät, enkä jalkojen kuumuudesta ole kärsinyt. Tietysti ne ovat kesällä turhan lämpimät, mutta ei se minua ole haitanut, kun kengät hengittää, eikä varsi ole korkea.

    Metsuri motokuski

    Itse käytin koko viime kesän tilhin kevyttä puseroa alla t- paita sekä normaalit bläklederin työhousut. Jalassa metsurin kumpparit kun vaelluskengät minusta eivät olleet niin hyvät. Valjaissa kiinni juomapussi jossa letku ja juomista 1,5 litraa päivässä. Pahimpina hellepäivinä lievä urheilujuoma. Tankkauspaikassa 1,5 litraa laimeaa urheilujuomaa tai sokeritonta mehua. Hyvin jaksoi sen 6 tuntia jonka tein hommia kelillä kuin kelillä.

    Turha noissa vaatehommissa on kovin ”hifistellä” ainakaan kesällä. Syksyn vesi tai räntäsateilla se on sitten eriasia.

    Minusta goretex vaattet eivät sovi kuin seisoskeluun. Töitä niillä ei voi tehdä. Vielä en ole sellaista vaatetta löytänyt joka päästää kosteutta ulos mutta ei vettä sisään niin kuin goretexin ominaisuuksissa luvataan.

    Hiluxmetsuri

    Viilentäviä vaatteita ei taida olla olemassakaan, paitsi ehkä astronauteilla.

    Tuo nestetankkaus on olennainen juttu. Minulla on päivän keikkaa varten mukana 4,5 litraa kivennäisvettä. Kaikki menee. Pelkkä vesi ei tosiaankaan toimi, tulee suolanpuutos.

    Sitten kun tarpeeksi hikoaa, niin vaihdan paidan ja aloitan uuden paidan kastelemisen. Päivän päätteeksi on pari märkää T-paitaa odottelemassa kuivumista.

    Viime talvena sahaillessa muutaman asteen pakkasessa riitti housut ja T-paita kunhan oli kaulaliina kaulassa. Tauolla tulee sitten äkkiä kylmä märän paidan kanssa.

    Taitaa olla vain kaksi ratkaisua: raivailla heiniä shortseissa kesällä tai sitten tureikkoja paksummissa vaatteissa pakkasilla.

    6 m3 6 m3

    ”Äl menetä toivorikkauttas millän tavoin” koita vaan ”että pulkka liikkuu”.
    Mielestäni kokeilemisen arvoinen on FinnSvalan verkkopaita, löytyy lyhyt ja pitkähihaisena, taispa olla kalsaritkit.
    Käytössä kesät talvet.

    Noissa uusissa Huskin Tecnical puseroissa on vetskarilliset tuuletusaukot kainaloissa. Kangas on miellyttävän oloinen, joustava.
    Vaimo osti itselleen kesällä sahahommiin, meinasin takavarikoida tuon tuuletuksen takia. (piilotti mokoma etten voi lainata) 🙁

    Työmies Työmies

    Itsellä on lyhyet alkkarit päällä ohuet puuvilla haalarit olkaimilla sekä armeja tyyppinen ns.peltipaita pehmyttä puuvillaa lippis visiiri kuulosuojaimilla ja vaelluskengät. Kuuma tulee joka kerta ja nestettä menee mutta asuihin olen tyytyväinen.

    vänkäri vänkäri

    Entäs jos kääntää homman nurinpäin? Aikanaan olin kittarina linjalla ja lämmintä oli parhaimmillaan +47. Kun ei ihan kelteisillään kehdannut kittailla kastelin työpaitani kolmen vartin välein suihkun alla. Haihtuessaan vesi jäähdyttää ja olihan ees vähän helpompi olla.

    Hiluxmetsuri

    Alkaa olemaan kohta koko vaatekaappi porukalla esillä, mutta näin kai se oikea asukokonaisuus löytyy 🙂

    Tuosta paidan kastelusta: se toimii silloin kun on tosi kuuma eli paidasta todella haihtuu vettä. Hieman viileämmällä helpottaa kun paita imee hikeä eli iho luovuttaa lämpöä hien mukana. Jos hiki imeytyy, niin lämpö lähtee kehosta. Jos taas paita on märkä, niin siihen ei ” mahdu” enempää vettä ja kuumuus vaivaa.

    Hyviä vinkkejä 🙂

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 33)