Keskustelut Metsänomistus Viiden vuoden päästä

Esillä 10 vastausta, 41 - 50 (kaikkiaan 288)
  • Viiden vuoden päästä

    Merkitty: 

    Heittäkäästä mietintöä minkälainen on metsätalouden, metsäteollisuuden, metsän-/maanomistamisen ja luonnonsuojelun tila viiden vuoden päästä?

    Minusta alkaa tuntua, että asiat menee Neuvostoliiton malliin. Uskon kuitenkin, että pakkosuojelun sijaan tulee pakkojk-alueita. Ympäristö väki joutuu jossain vaiheessa ottamaan taka-askelia etenkin Suomessa huomatessaan omissa käytännöissä ja ajatuksissaan lukuisia epäkohtia.

    Metsäteollisuus joutuu jyrähtämään Suomessa rajusti ympäristöväelle. Vihreät tulevat nöyrinä kansan eteen ja esiintyvät sopuisammin, kun huomaavat metsäteollisuuden olevan vieläkin äärettömän tärkeän tälle yhteiskunnalle.

    Maanomistus keskittyy ja pirstaloituu. Puuhapalstat lisääntyy, samoin suurmetsänomistus.

    Tässä jotain..

  • Visakallo

    Kiusaako meitä vielä viiden vuoden kuluttuakin joku uusi koranamuunnos tai jokin muu tauti?

    IL 14.12.2021: Nykyinen huono tilanne juontaa juurensa siihen, että alkusyksyn aikana terveysviranomaisilla ja osalla hallitusviisikon jäsenistä oli liian optimistinen kuva koronatilanteesta, jonka seurauksena rajoituksia alettiin purkaa ennen riittävän rokotekattavuuden saavuttamista. Samalla osalle kansasta saattoi syntyä mielikuva, ettei rokotuksia enää tarvitakaan. Koronatoimia johtanut pääministeri Sanna Marin ehti julistaa jo syyskuussa, että korona on pian selätetty ja ”nyt saa mennä, kokea ja tehdä”.

    jees h-valta

    Kasper, pakko korjata vielä tuo korjuuaika. ELI: kesäkohteilla kaksi vuotta, talvikohteilla kolme vuotta. Ja se että jos kauppa on kolmannen vuoden suhteen talvella tehty korjuuaika on yleensä sen viimeisen talven kokonaan eli huhtikuun loppuun.

    Visakallo

    Jesse on silloin eläkeyhtiön mannekiini kuten minäkin. Miten Teukka olet omat eläkeasiasi järjestänyt?

    jees h-valta

    Saattaa noinkin olla mutta olen hiukan par päivää miettinyt että jos sittenkin ostaisi Sampo-harvesterin ja alkasi hiukan tehdä kuitua hankintana isompia eriä. Metsä-Group tekee 350m3:n/vuosi soppareita. Sillähän tuota määrää ei kauaa puisi. Ajon saisi ehkä metsänaapurilta edullisesti.

    Kasper

    Jessi  korjuuaika laitetaan aina metsänhakkuusopimukseen. Yleinen käytäntö on kaksi vuotta. En koskaan tee kauppaa pitemmällä ajalla. En ole mikään mutapalstojen omistaja.  MetsäGroupilla on aivan omat juttunsa joka ne metsänomistajana hyväksyy.  En ole kyllä MG kanssa kauppoihin päässyt olen muilta saanut huomattavasti paremman hinnan. Ei niitä vanhoja Sampoja kannata ostaa sinunhan menee kaikki haavikot niiden korjauksiin.

    Tolopainen

    Nyt Jesse puhuu asiaa. Osta Sampo niin Haavikon tuotto nousee aivan uudelle levelille. Kannattaa ostaa ennenkuin joudut vaivaistaloon, sieltä eivät enää päästä hakkuulle.

    jees h-valta

    Kasper, tuo korjuuaika ei ole mikään Metsä-Groupin keksintö vaan yleinen käytäntö puukaupoissa. Kyllä tietenkin se korjuuaika laitetaan puukauppasopimukseen. Eikä vielä tähän päivään mennessä suomessa varmaankaan ole enempää kesäkorjuukohteita verrattuna talvikohteisiin. En nyt muista kuinka suuri prosentti suomessa on turvemaametsiä, mutta iso se on. Ja ne on aina talvikohteita firmasta riippumatta. Sampo ei ole mikään ongelmalaite korjausten suhteen. Kyllä niillä paljon tunteja taotaan menemään. Korjauskulut ovat vähennyskelpoisia verotuksessa kuten kone itsekkin. Toloppa vissiin on vanha ja vaivainen kun tuollaisia höpäjää. Ei minulla ole ongelmia.

    Tolopainen

    Minä maksan mieluummin tuloista veroa. Konekuluista saa vähennyksiä vain 30% verotuksessa, jos on tuloja mistä vähentää. Lopulta kuitenkin on vain romurautaa pihan perällä. Kyllä se raha tuottaa huomattavasti paremmin jossain muualla kuin Sampon remontoimisessa. Sen verran on tuota talousosaamista tarttunut matkan varrella. Ne ei nuo huonot liikeideat näytä kaikilta koskaan loppuvan.

    Kyllä se vanhuus ja viisaus tulee kunhan jaksat odottaa.

    jees h-valta

    Tuskin vuosittain kovin montaa remonttia osuu muutaman sadan motin hankintatyölle. Ei se kannattavuutta vie. Tässä vain on ideana mielekäs metsätyö ilman jatkuvaa sääaltistusta. Sitä tosiaan alkaa vanhemmiten arvostaa. Minulla ei ole haluja jäädä makooksimaan ja korkoja laskemaan vaan aion elää kyllä loppuun asti.

    A.Jalkanen

    Kiinnostaako jeesiä koneurakointi muille? Sampo tarvitsee isoja pinta-aloja ja sen siirtely paikasta toiseen ei ole ilmaista. Saa tehdä paljon työtä koneen maksamiseksi joten jääkö itselle palkkaa? Saisiko lvi-myynnistä kuitenkin paremman tuntipalkan – siis myyjänä, ei yrittäjänä.

Esillä 10 vastausta, 41 - 50 (kaikkiaan 288)