Keskustelut Metsänomistus Viiden vuoden päästä

Esillä 10 vastausta, 151 - 160 (kaikkiaan 288)
  • Viiden vuoden päästä

    Merkitty: 

    Heittäkäästä mietintöä minkälainen on metsätalouden, metsäteollisuuden, metsän-/maanomistamisen ja luonnonsuojelun tila viiden vuoden päästä?

    Minusta alkaa tuntua, että asiat menee Neuvostoliiton malliin. Uskon kuitenkin, että pakkosuojelun sijaan tulee pakkojk-alueita. Ympäristö väki joutuu jossain vaiheessa ottamaan taka-askelia etenkin Suomessa huomatessaan omissa käytännöissä ja ajatuksissaan lukuisia epäkohtia.

    Metsäteollisuus joutuu jyrähtämään Suomessa rajusti ympäristöväelle. Vihreät tulevat nöyrinä kansan eteen ja esiintyvät sopuisammin, kun huomaavat metsäteollisuuden olevan vieläkin äärettömän tärkeän tälle yhteiskunnalle.

    Maanomistus keskittyy ja pirstaloituu. Puuhapalstat lisääntyy, samoin suurmetsänomistus.

    Tässä jotain..

  • Visakallo Visakallo

    Niin Teukkka, tuki tuottaa aina jotain takaisinpäin, joskus jopa moninkertaisesti, mutta jos suojelet miljardin euron arvoisen metsän, paljonko se tuottaa sen jäleen?

    Teufelin Zumi

    Nämä tuet ei tuota, passivoi porukkaa vieläkin enemmän.

    Metsänsuojelu on nyt jotenkin tehtävä että puunmyynti jotenkin voisi jatkua. Valtion tehtäviin kuuluu hyvinkin suojella omia metsiään jotta yksityiset joi jatkaa puunmyyntiä.

    Visakallo Visakallo

    Emma kyllä lupaa suojella yksityistenkin metsät.

    jees h-valta

    Vanhatkin suojelut purettava ja ruvettava taas elämään järki eellä ja metsätalous ykkösagendana.

    Teufelin Zumi

    Suojelu nostaa puun arvostusta ja kantohintaa, less is more. Suojeluiden purku taas laskee kantohintaa.

    jees h-valta

    Turhaa lätinää. Meille mitään puupulaa aikaansaada vaikka kaikki suojeltaisiin. Itänaapurit lykkii kilvan tulemaan tavaraa. Mutta tuo suojelukoohotus vain on täysin turhaa höpinää. Meille voi H-valtaan tulla katsomaan millaista on luonnotilainen metsä. Yksi liian varakas äijä on sellaista pitänyt tuossa kylänsyrjässä vuosikymmeniä. Eihän siinä rytössä pääse edes elukka saati ihminen kulkemaan. Mitä me sellaisilla puusuttupaskaläjillä teemme. Niin kauan kun nykysuojelualoilla näkyy ihmisen hoidon merkit on metsä vielä kulkukelpoista ja katseltavaa suojeltunakin mutta muutama sukupolvi eteenpäin niin joku alkaa varmasti vaatia niiden rytöpaskaläjien purkua ja kuntoon saattamista.

    kim1

    Jos ei viiden vuoden päästä niin lähitulevaisuudessa kuitenkin ..,ihmetellään että kuinka on mahdollista että kuusikon enskassa on 30% lahoa..,elikkä metsät lahoavat ilman suojeluakin..,heh..

    Koivunkaataja2

    Viiden vuoden päästä minunkin metsät tuottavat TUULIVOIMAA,tai euroja ainakin minulle.

    Visakallo Visakallo

    Teukka: ”Suojelu nostaa puun arvostusta ja kantohintaa, less is more.”

    Suojelu ei valitettavasti nosta puun kantohintaa, koska jalostuslaitokset vähenevät samaan tahtiin suojelupinta-alojen lisääntymisen myötä. Tämähän on ympäristöjärjestöjen tavoitekin. Rehellisemmät sen jo siellä kyllä myöntävätkin.

    Gla Gla

    Uusissa suojelukohteissa täytyy voida muuttaa sääntöjä niin, että suomalaisella yhteiskunnalla säilyy valta päättää kohteen käsittelystä. Kun myrsky kaataa suojelualueen kuusikkoa ja metsä on lukossa suojelustatuksen takia, voimme vain seurata miten hyönteistuhot jatkuvasti pahenee muuallakin kuin suojelualueella. Kun yhteiskunta ei edes myötävaikuta koivun ja männyn kasvatuksen edellytyksiin, melkoista tyhmyyttä monimuotoisuuden edistämiseen tällä hetkellä liittyy.

Esillä 10 vastausta, 151 - 160 (kaikkiaan 288)