Keskustelut Metsänomistus Viiden vuoden päästä

Esillä 10 vastausta, 111 - 120 (kaikkiaan 288)
  • Viiden vuoden päästä

    Merkitty: 

    Heittäkäästä mietintöä minkälainen on metsätalouden, metsäteollisuuden, metsän-/maanomistamisen ja luonnonsuojelun tila viiden vuoden päästä?

    Minusta alkaa tuntua, että asiat menee Neuvostoliiton malliin. Uskon kuitenkin, että pakkosuojelun sijaan tulee pakkojk-alueita. Ympäristö väki joutuu jossain vaiheessa ottamaan taka-askelia etenkin Suomessa huomatessaan omissa käytännöissä ja ajatuksissaan lukuisia epäkohtia.

    Metsäteollisuus joutuu jyrähtämään Suomessa rajusti ympäristöväelle. Vihreät tulevat nöyrinä kansan eteen ja esiintyvät sopuisammin, kun huomaavat metsäteollisuuden olevan vieläkin äärettömän tärkeän tälle yhteiskunnalle.

    Maanomistus keskittyy ja pirstaloituu. Puuhapalstat lisääntyy, samoin suurmetsänomistus.

    Tässä jotain..

  • Jätkä

    Laskisit Jeessi hyvin tarkkaan, millaisella koneella aiot ajaa Sampolla tehdyt puut. Ajokoneessa pitää kasvatushakkuussa olla pitkähkö puomi. Maataloustraktorin yhdistelmä on niin kiikkerä, että sillä jää kauempana olevat taakat helpostikin nostelematta. Ne täytyy vetää maata pitkin, eikä sekään oikein onnistu pohjakuormalla ilman runkolukkoa.

    Jos muutaman kuukauden harjoittelun jälkeen pääset tulokseen:  yksi kuorma (5 – 6 kiintoa) / h, niin paljonko tulee ”palkaksi” / tunti?

    Jollain Alstorilla saat tunnissa kaksi kuutiota – laskeppa ansiotaso.

    Me ollaan laskettu ja lasketettu Metsänomistajilla puunkorjuun hintoja omatoimisesti ja työsaavutuksina on käytetty Työtehoseuran mittaustuloksia. Moni isäntä sanoi, että:” Eipä mennyt viikko hukkaan, säästyin isolta hukkainvestoinnilta, kun en laita metsäkuormainta ja -kärryä”. Taikka jopa että ”Myyn metsävarustukset kokonaan pois”.

    Tee Joovaanit ja osta nuo palvelut, se on edullisin tapa!

    oksapuu

    Jos se käytetty pikkumoto kerta on välttämättä pakko ostaa niin sitten sellainen mihin on jo hakkuukoura vaihdettu…

    Paljon ajettu kone alkuperäisellä kouralla on sellainen miina mihin ei pidä tikullakaan koskea, romurautaa…

    jees h-valta

    Oksapuu, tosi, tuo on jo tutkittua todennusta. Mikähän Ruotsalaisia vaivaa kun heillä nuo pikkukalustot ovat aika innokkaassa käytössä. Siellähän niitä innolla kehitetäänkin. Mikä suuruusideologia meitä nyt pännii? En ole aikonut aivan tosikkomaista rajua urakointia vaan lähinnä juuri sellaisia kohteita joissa tulos on helppo tehdä ja työ pysyy mielekkäällä puuhatasolla. Mutta samalla kun metsät vihdoin saisi nopeammin käytyä läpi kasvukuntoon olisi myös kone jolla jälkipolvikin voisi opetella metsän käsittelyä ilman kovia talousuhrauksia. Pieni kone, pienet kulut. Ei Samponkaan reerailu Porin lähellä kovin hintava juttu ole koska valmistustehdas on tosiaan Porissa. Tuttujakin alan toimijoita kyllä.

    Visakallo Visakallo

    Kun en ole yhtään puuta motolla puinut, kysyn asiaa tuntevilta, minkälaista haapa on puida motolla verrattuna sitä muihin puihin?

    Visakallo Visakallo

    Jesselle totean, että pieneenkin motoon voi tulla isoja remontteja.

    oksapuu

    Ruotsissa pinta-alat on jotain muuta mitä täällä ja tykkäävät pikkukoneista…

    Sivusta seuranneena voin sanoa että pikkukouralla ison haavan puinnissa kaivetaan moottorisaha esille tai jätetään kokonaan tekemättä…

    Taannoin tuossa kylillä oli 1070 Timperi myynnissä, koneremontti tehty ja hakkuukoura vaihdettu uuteen. Pakko myöntää että hiukan kuumotteli mutta järki voitti…

    jees h-valta

    Pitääkö metsänomistajalla olla koronapassin lisäksi järkipassikin? Vaikuttaa kovin totiselta tämä metsätalous näillä saiteilla. Ruotsissa siis ollaan silti pienkoneiden lumoissa vaikka pinta-alat isoja? Olisko silloin kuitenkin asiassa jotain ideaakin? Ja tuo haavan puinti on aivan samanlaista kuin koivun puintikin. Yleensä mitä olen motokuskeilta tiedustellut on ihan mukavampia automaatilla ajeltavia. Eihän ole kyse tukkipuiden puinnista vaan kuidun kuten varmaan 70%:ia olisi aie muissakin puulajeissa.

    jees h-valta

    Tuokin tuossa tullut mieleen ettei vaan olisi jopa haluja ohjata puuntuotantoa suoraan metsänomistajien kontolle koska noinkin iso yritys alkaa tuon asian kanssa peuhata siihen suuntaan että siitä tulisi lähes ammatillista toimintaa. Onhan tässä siirtymä runkokauppaankin joka sitten jo on aika helppoa tehdä lähes koneella kuin koneella. Kunhan kulkemaan saa niin ei väliä mikä on mitta, mieluusti varmaan kokorunkoina tien poskeen. Siihen silloin kyllä parempi traktori ja hyvä pitkä telikärry vedolla. Tässä nyt kuitenkin ensi-ja kakkosharvennuksien sadonkorjuusta kyse pääosin.

    Rane

    Jesse näkee mahdollisuuksia siellä missä kaikki muut näkevät vain uhkia ja varman tappion.

    Rane arvostaa tätä mutta siitä huolimatta neuvoisin unohtamaan harvesterin oston.Jos/kun neuvo kaikuu kuuroille korville niin sitten voisi olla viisain ostaa tosiaan Sampon tehtaan vaihtokone.Suoralla kaupalla voi saada edullisestikin ja ehkä käytön opastusta tms. kaupan päälle.Todennäköisesti eivät ainakaan raatoja myy.

    Kasper

    Automaatilla puinti onnistuu jotenkin kuitupuulla saattaa siinäkin jäädä isoja latvoja. Tukkipuiden teko kyseenalaista. Tukkirungot ei ole kaikki samanlaisia mutkien. oksien ym. vikojen takia. Tässäkin pitää motokuskin ajatella puun myyjää jos meinaa työpaikkansa säilyttää jatkossa.

Esillä 10 vastausta, 111 - 120 (kaikkiaan 288)