Keskustelut Metsänomistus Viiden vuoden päästä

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 288)
  • Viiden vuoden päästä

    Merkitty: 

    Heittäkäästä mietintöä minkälainen on metsätalouden, metsäteollisuuden, metsän-/maanomistamisen ja luonnonsuojelun tila viiden vuoden päästä?

    Minusta alkaa tuntua, että asiat menee Neuvostoliiton malliin. Uskon kuitenkin, että pakkosuojelun sijaan tulee pakkojk-alueita. Ympäristö väki joutuu jossain vaiheessa ottamaan taka-askelia etenkin Suomessa huomatessaan omissa käytännöissä ja ajatuksissaan lukuisia epäkohtia.

    Metsäteollisuus joutuu jyrähtämään Suomessa rajusti ympäristöväelle. Vihreät tulevat nöyrinä kansan eteen ja esiintyvät sopuisammin, kun huomaavat metsäteollisuuden olevan vieläkin äärettömän tärkeän tälle yhteiskunnalle.

    Maanomistus keskittyy ja pirstaloituu. Puuhapalstat lisääntyy, samoin suurmetsänomistus.

    Tässä jotain..

  • mehtäukko

    Moni asia riippuu ja päättyy siihen, minkälaiset länkyttäjät saavat tilaa päätöksentekoon. On suorastaan surullista nähdä ja kuulla, kuinka ääliömäisen tyhmin mielikuvin viherrosvot ajavat politiikkaansa. Sumutus ja mustamaalaus jatkuu, ellei sitä saada kuriin. Europolitiikoista lähtien.

    Mikä on se taho, jolla on valtaa ja voimaa jyrähtää: nyt loppui,- sa…..n tunarit!

    Petkeles

    No Neuvostoliittohan tänne on tavalla tai toisella tuotava.

    arto

    Vihreiden kannatus romahtaa. Onko heillä enää äänestäjiä Autoilijat. Metsästäjät. Metsätalous ihmiset. Maanviljeliät.  Tuskin kukaan kyseisitä ryhmistä äänestää.

    Puuki

    Siltä vaikuttaa, että jotkut haluaisi NL:n huonoiksi havaitut vanhat tavat käytäntöön.  Kokoomustan Pietikäinenkin oman puolueensa oppositiossa kertoilee satuja EU:ssa suomalaisesta metsänhoidosta josta ei tajua juuri  mitään.

    A.Jalkanen

    Luultavasti puuntuotantoon on käytettävissä nykyistä vähemmän pinta-alaa, joten metsäteollisuus ei enää laajene, sen sijaan korvausinvestointeja tehdään ja jalostusasteen nostoa. Luontomatkailubuumi jatkuu Lapissa. EU on tyhjentänyt pajatsonsa eikä sieltä tule enää uusia vaatimuksia metsien käytölle. Energia- ja hiiliasioissa on jouduttu ottamaan hieman takapakkia huoltovarmuussyistä: ydinvoima on vahvasti mukana repertuaarissa ja maakaasu vastatuulessa. Venäjällä ja USA:ssa on uudet johtajat, Kiinassa edelleen sama.

    Teufelin Zumi

    YYA-sopimus, Stasi ja DDR tuotava takaisin, ehdottomasti, mihin ne sitten menivätkin. Seniilit taas itkevät menetettyä nuoruutta takaisin.

    Gla

    Suomella on velkaa reilut 20 mrd nykyistä enemmän, joten vihervasemmisto kannatuksen puutteessaan hakee selkänojaa suomalaista taloutta ja päätösvaltaa rapauttaville hankkeille yhä aktiivisemmin EU:sta. Myös trollitehtaat tukevat näitä pyrkimyksiä, eikä mielikuvitukseni riitä siihen, millaisia hullutuksia vastaan meidän täytyy puolustautua.

    Apli

    UPM suomessa yksi paperitehdas ja se on Kymi, muut lakkautettu.. Tuulimyllyjä on 1000 enemmän, myös Storan Anjalankoski on lopettanut, perhemetsänomistajia reilusti vähemmän, suuremetsänomistajia huomattavasti enemmän.. 10% tulee jokaiselle suojelutavoite, turve on tullut takaisin koska huoltovarmuudesta halutaan pitää kiinni, tosin pienessä mittakaavassa.  Havutukit keskisuomessa 80e motti kuitu 30e pystykaupalla päätehakkuu keskihinta. Pari kolme sahaa pistänyt lapun luukulle. Uusia sellutehtaita ei kemin jälkeen ole tullut, hanhikivi 1 ydinvoimala on harjakorkeudessa valmistuu 2028.

    Nuakka

    5 vuodessa ei vielä suuria tapahdu. Metsänkäytön rajoitukset alkavat purra kunnolla, mitään uusinvestointeja teollisuuteen ei tule, lopetuspäätöksiä tulee lisää. Kantohinnat alhaalla, puun tarjonta suurta kun laajasti tehdään jk-hakkuita läpi tilan kaikkiin taimikkoa suurempiin metsiin. Teollisuuden rippeet alkavat nojautua 50-prosenttisesti Venäjän puuhun. Metsätilojen siirtyminen rahastoihin ja suojeluun lisääntyy.

    MaalaisSeppo

    Metsälakien puolesta nykytilanne jatkuu ainakin tämän ja ensi hallituskauden ennallaan. Eiköhän siis viiden vuoden päästä olla suunnilleen nykytilassa. Puunjalostusteollisuuden puun käyttö kylläkin kasvaa kotimaisen puun osalta 15%, joten hyvältä näyttää.

    Puunjalostusteollisuuden taseet vahvistuvat nyt niin, että pyyhkivät taksonomialla takamuksiaan.

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 288)