Keskustelut Metsänhoito Vihreiden metsäpolitiikka

Esillä 10 vastausta, 441 - 450 (kaikkiaan 4,055)
  • Vihreiden metsäpolitiikka

    Merkitty: 

    VIHREIDEN POLIITTINEN TAVOITEOHJELMA 2019-2023. Tämä varmasti muuttuu vielä puoluekokouksessa 16.‒17.6.2018. Otteita ohjelmasta.

    – Lisätään METSO-ohjelman rahoitusta niin, että vähintään 10 % Etelä-Suomen metsistä on suojeltu.

    – Muutetaan valtion omistamat vanhat tai muuten arvokkaat metsät suojelualueiksi ja lopetetaan avohakkuut muuten kuin kestävän metsänhoidon kannalta välttämättömissä tapauksissa.

    – Metsätalouskäytössä olevien turvemaiden uudis- ja kunnostusojitukset muutetaan luvanvaraisiksi. Avohakkuista luovutaan turvemailla vesien- ja ilmastonsuojelun edistämiseksi.

    PS Metsälehden keskustelupalstan teemoista puuttuu metsäpolitiikka.

  • Uusmetsäläinen

    Kerrankin olen mehtäukon kanssa samaa mieltä. Päivän kasvo -ohjelma oli kyllä harvinaisen yksipuolista tiedonvälitystä, jossa toimittajalta puuttui normaali journalistin kriittisyys. Ja vielä tuo onneton valepöllö kuvituksena.

    Timppa

    Hyvin argumentoitu Anneli.  Saa nähdä jkoutuuko Hemputtaja syömään lakkinsa.

    Kuitupuunkasvattaja

    Vapaa tiedonvälitys ei tarkoita sitä, että toimittajan omat (tai lähipiirin)  mielihalut saadaan korostetun näyttävästi esille mediassa. Yle ja Hesari ovat hyviä esimerkkejä siitä valemediasta, jossa toimittajan oma ja kapea maailmankatsomuksellinen näkemys menevät läpi eetteriin että tyhjää vain.

    hemputtaja

    Lainaus Timpalta: ”Hyvin argumentoitu Anneli.  Saa nähdä jkoutuuko Hemputtaja syömään lakkinsa.”

    Samaa mieltä. Julkaisu on sitten eri asia.

    Ja en joudu syömään lakkiani. Ja jos vielä nuin huonosti kävisi, on vanha lakki jo vaihtokunnossa ja vaimo saa tehdä uuden marsipaanista. Sekin olisi kyllä aika rankka suoritus, mutta jallun avulla onnistuisi.

    Esim. olihan tuon Hesarin mielipidesivuilla (pari päivää sitten?) julkaista parikin tölppäystä. Molemmat jutut selkeän asennevammaisia ja toimittaja, joka valitsee ne lehteen, myös ilmeisesti asennevammainen.

    Toisessa oli jossain Someron tienoilla huomattu kauhea hakkuuaukea, mutta oli jäänyt huomaamatta, että oli ajeltu kilometrikaupalla umpimetsässä.

    Toisessa hirviteltiin aukkoa (Itä-Suomessa?), joka vei marjat ja laiskoja metsänomistajia, jotka eivät harvenna metsiään, että tulisi marjoja.

    Toisin sanoen tuon pöllöjutun paljastuttua huijaukseksi oltiin vähän aikaa hiljaa ja sitten vedettiin se pöllökuvakin takaisin tietoisena siitä, että monelle se taas menee täydestä.

    Tavoite on ilmiselvästi ottaa loppukiri tuon avohakkuualoitteen allekirjoituksissa.

    harrastelija

    AJ:n juttu on erinomainen, toithan selvästi esille, että olet vihreä tutkija!?

    Kävelykadulla jututin vihreän teltan päivystäjää metsäpolitiikasta. Sain hyvin asiallisen keskustelun ja nainen pahoitteli sitä, että yleistettiin avohakkuun kieltäminen, tarkoitus oli hänen mukaansa kieltää vain MH:n keskenkasvuisten palstojen avohakkuu!

    Keskustelukumppanini tärkeä mielipide oli biopolttoaineen lisääminen, jolloin uudiutumattoman energian käyttö vähenisi. Samoin hakatun puun hiilen sitominen käyttötarkoitukseen esim. puurakentamiseen.

    Gla

    Ei ainakaan kansalaisaloitteesta ilmene, että tarkoitus olisi kieltää keskenkasvuisten palstojen avohakkuu. Siellä halutaan kieltää avohakkuut ja voimaperäiset kasvatushakkuut.

    Tai riippuu tietysti, mikä kenenkin mielestä on keskenkasvuista puustoa. Veikkaan, ettei luontoväki ajattele sitä suhteellisen arvokasvun kautta.

    Oliko keskustelukumppanisi myös sitä mieltä, että hakkuumääriä pitäisi kasvattaa, jota biopolttoainetta ja muita uusiutuvia materiaaleja saataisiin lisää?

    38049 allekirjoittajaa on nyt ja kun aikaa on jäljellä runsaasti, melko laiskallakin vauhdilla tulee 50000 täyteen määräajassa.

    risuparta

    Kuten Sini Harkki totesi , ei ensimmäisinä vuosikymmeninä aukolla tapahdu minkäänlaista hiilen sidontaa!

    Jos tuntuu että , tiedotus välineet valehtelevat , kannattaa asia viedä julkisen sanan neuvostoon!

    jees h-valta

    Johan onkin kumma jos ei ensimmäisinä vuosikymmeninä tapahdu minkäänlaista hiilen sidontaa. Minähän korjaan päätehakkuuna haavikon jo parinkymmenen vuoden kasvatuksen jälkeen.

    risuparta

    Paljonko Suomen metsistä % on hybridi haapaa?

    Gla

    Muuten voisin pitää AJ:n kirjoitusta omanani, vain lopun luonnonarvokauppa on epärealistinen ajatus. Vaikka kyselytutkimuksessa maisemalle on saatu hintalappu, kukaan ei siitä ole valmis itse maksamaan. Mutta hyvähän se on asiaa näinkin esittää. Jos ei ole valmis maksamaan, miksi omistajan pitäisi se omalla kustannuksellaan toisen hyväksi tehdä. Voi tietysti olla vaikea ymmärtää tässä mitään ongelmaa, jos omaa tietynlaisen maailmankatsomuksen. Jollain tavalla ristiriita silti pitäisi saada perille.

    Hiilen sidonta taimikossa on toisarvoinen asia. Olennaista on se, että puulla voidaan korvata uusiutumattomia. Ja toisaalta, mitä hyötyä on laskea jotain taimikkovaihetta. Kun jaksollinen kasvatus tuottaa enemmän kuutioita kuin jatkuva, sitoo se enemmän hiilta per kiertoajan mittainen jakso kuin vähemmän puuta tuottava jatkuva kasvatus. Ei sillä ole merkitystä, että tarkastellaan jk:n pienaukkoja aarista 0,3 hehtaariin sen sijaan, että tarkasteltaisiin jaksollisen hiukan isompia aukkoja kiertoajan alussa.

Esillä 10 vastausta, 441 - 450 (kaikkiaan 4,055)