Keskustelut Metsänhoito Vihreiden metsäpolitiikka

Esillä 10 vastausta, 3,941 - 3,950 (kaikkiaan 4,055)
  • Vihreiden metsäpolitiikka

    Merkitty: 

    VIHREIDEN POLIITTINEN TAVOITEOHJELMA 2019-2023. Tämä varmasti muuttuu vielä puoluekokouksessa 16.‒17.6.2018. Otteita ohjelmasta.

    – Lisätään METSO-ohjelman rahoitusta niin, että vähintään 10 % Etelä-Suomen metsistä on suojeltu.

    – Muutetaan valtion omistamat vanhat tai muuten arvokkaat metsät suojelualueiksi ja lopetetaan avohakkuut muuten kuin kestävän metsänhoidon kannalta välttämättömissä tapauksissa.

    – Metsätalouskäytössä olevien turvemaiden uudis- ja kunnostusojitukset muutetaan luvanvaraisiksi. Avohakkuista luovutaan turvemailla vesien- ja ilmastonsuojelun edistämiseksi.

    PS Metsälehden keskustelupalstan teemoista puuttuu metsäpolitiikka.

  • Kalle Kehveli

    Harva metsuri eläkkeelle pääsee, kuolo korjaa ennen sitä pois, ja herrat porskuttaa sitäkin korkeammilla eläkkeillä!

    marttitapio

    Minäkin entinen metsuri, pääsin terveenä eläkkeelle, ikään suhteutettuna. Olisko nuo ”herran” hommat avittaneet hengissä pysymistä. Pari vuotta sitten avarrettiin, putkitettiin yhtä valtimoa, niin sen jälkeen lepopulssini painui lähelle neljääkymmentä. Huolestuin hiukan ja kysyin lääkäriltä, mutta ei aihetta huoleen, peruskunto oli silloin joskus hankittu ja säilynyt.

    Olikos tämä joku viherpoliittinen ketju, mutta sehän sopii, ruokavalioni on punaisesta vihreään ja viime mainitulla painotettu.

    Visakallo

    Kun katsoo Saksaa nyt, on aivan järkyttävää, mihin tilaan sikäläisten vihreiden toiminta on maan energiasektorin ajanut. Samoja elkeitä on ollut täällä Suomessakin, mutta onneksi täkäläiset vihreät ovat olleet niin mukavuudenhaluisia, ettei aivan yhtä suuria vahinkoja ole päässyt käymään.

    Rane

    Eräs Kajaani oy:n/UPM:n metsuri oli kerran työterveystarkastuksessa puhaltanut keuhkojen kapasiteetin mittauksessa käytetyn mittarin viisarin pohjaan.Terveydenhoitaja oli todennut että noilla keuhkoilla ei ole ainakaan tupakoitu.Metsuri oli siihen tokaissut että kaksi toppaa(aski) menee päivässä…

    kaapo123

    No jos menet talousmetsään kävelemään,niin virkistyt siellä yhtä hyvin kuin suojelumetsissäkin.Puita molemmissa metsissä ja ne lähettää hiukkasia ja luovat terveysvaikutuksiakin.Mutta suojelumetsät lahoo ja vähitellen syntyy uutta metsää,mutta mukana saattaa olla tautejakin ja niitä levitetään lajien avullakin.Että ei sitä luonnossa voi estää tauteja kuin vain hoitamalla talousmetsiä ja siksi on hyvä,että talousmetsissä on vain niitä lajeja,jotka siellä pystyvät elämään.Lajien monipuolisuus tuo mukanaan myös taudit

    Visakallo

    Kun tarkastelee Saksan vihreiden toimintaa pidemmällä aikajanalla, käy yhä selvemmäksi liikkeen todelliset tarkoitusperät, rahoitus ja ohjailu. Jäljet johtavat ensin suoraan Itä-Saksan Stasiin, ja Saksojen yhdistyttyä Venäjälle Kremliin. Suomessa sodittiin tuohon aikaan mm. Kessissä 1987, Talaskankaalla 1988, Kainuun yhteismetsässä 1998, Inarissa 2005. Joka taistelun jäljiltä metsiä suojeltiin kymmeniä neliökilometrejä.

    kaapo123

    Ja mitä enemmän on lajeja metsissä,sitä enemmän on tauteja ja suuret määrät lajeja vioittavat puiden kuorta,kaarnaa

    jees h-valta

    Alkaa mieli noista ajoista ihmisillä muuttua. Nyt oli Maaseudun Tulevaisuudessa noista ajoista kumpuavaa keskustelua jossa eräs ihmetteli että kun nyt tapeltiin jostain pohjoisen talousmetsän saamisesta suojeluun niin eikö asian voi kääntää toisin päin eli jos talousmetsä on NIIN rikas luonnoltaan että piiperoväki haluaa sen suojeluun niin miksi ei pureta vanhoja suojeluita ja anneta normaalin talousmetsän käsittelyn hoitaa alueet luonnoltaan rikkaampaan suuntaan jälleen. Suojelussahan monet alueet rytöttyvät ja tulevat lähinnä kulkukelvottomiksi ja jopa vaarallisiksi ihmisen kulkea. Isot metsät pimentävät harventamattomina alustansa niin ettei siellä kasva yhtään mitään muuta kuin sammalta.

    Tomperi

    ”Luin aikoinaan lehdestä Työ, Terveys, Turvallisuus, että metsurin urakkavauhtinen työpäivä hakkuutyössä kuluttaa happea saman verran kuin maratonjuoksu.”

    Mitenkähän tuo suhtautuisi, mitä tarkoittaa?

    Moneltako metsurilta tuo oli mitattu että jos juoksee maratonin tai tekee päivän töitä niin maratonilla menee happea saman verran kuin työpäivän aikana.  Varmaan riuska meteuri aikoinaan juoksi maratonin neljään tuntiin ja jos töissä on 8 tuntia niin happivajettahan se tuppais sitten maratonin jälkeen… ja metaaani päästöt ha hiilidioksidipäästöt kasvaisi itse asiassa.

    Toisaalta jos päivittäin metsurivarustuksissa maratonin hilipais niin armaan siinä menis sama aika kuin työpäivässä,  outoa on…. kun miettii

    kmo

    Juostessa energiaa kuluu noin 10 kcal / painokilo / km. Maratonilla energiaa kuluisi tyypillisellä metsurin painolla 3000 – 4000 kilokaloria. Kaippa energian kulutus normimetsätyöpäivän aikana on samaa luokkaa.

Esillä 10 vastausta, 3,941 - 3,950 (kaikkiaan 4,055)