Keskustelut Metsänhoito Vihreiden metsäpolitiikka

Esillä 10 vastausta, 3,851 - 3,860 (kaikkiaan 4,059)
  • Vihreiden metsäpolitiikka

    Merkitty: 

    VIHREIDEN POLIITTINEN TAVOITEOHJELMA 2019-2023. Tämä varmasti muuttuu vielä puoluekokouksessa 16.‒17.6.2018. Otteita ohjelmasta.

    – Lisätään METSO-ohjelman rahoitusta niin, että vähintään 10 % Etelä-Suomen metsistä on suojeltu.

    – Muutetaan valtion omistamat vanhat tai muuten arvokkaat metsät suojelualueiksi ja lopetetaan avohakkuut muuten kuin kestävän metsänhoidon kannalta välttämättömissä tapauksissa.

    – Metsätalouskäytössä olevien turvemaiden uudis- ja kunnostusojitukset muutetaan luvanvaraisiksi. Avohakkuista luovutaan turvemailla vesien- ja ilmastonsuojelun edistämiseksi.

    PS Metsälehden keskustelupalstan teemoista puuttuu metsäpolitiikka.

  • A.Jalkanen A.Jalkanen

    Kaapo123. Fossiilipäästöt ovat maapallolla nyt arviota neljä kertaa kasvillisuuden nielut. Ilmaston muutoksesta noin 90 prosenttia johtuu fossiilisten käytöstä ja loput maankäytöstä. Ratkaistaan tämä kahden yhtälön ryhmä niin että päästöt ovat pienemmät kuin nielut. Siinä se on, ihmiskunnan tehtävä. Käytettävissä oleviin muuttujiin kuuluu edellisten lisäksi mm. uusiutuvan energian tuotanto, väestön määrä ja kulutus per asukas sekä monimuotoisuuden minimitaso. Muitakin varmaan löytyy.

    Hesarissa oli aiheeseen liittyen uudet ennusteet: väestön määrä ei nousekaan yli 10 miljardiin vaan jos elintason nousussa onnistutaan, kääntyy väkiluku laskuun. Elintason – siis kulutuksen – nousu taas olisi saatava aikaan ilman fossiilipäästöjen kasvua. Siinäpä pulma.

    Tomperi

    ja metsien tehokas hyödyntäminen johtaa siihen että kasvu paranee ja kehittyy kaiken aikaa.

    Se myös johtaa siihen että puusto pääoma pienenee ja nimenomaan suhteellinen kasvu senkun paranee mutta absoluuttinen kasvu onkin jostakin syystä paljon maltillisempi, ei hetkua.

    kaapo123

    Mutta nyt kyllä co2 nousee vaikka kasvukausia on 2013–2023,vuodesta 1959 co2 on vain noussut eli hiilinielu tulee perässä. 1959 co2 oli 314.80 ppm ja tässä välissä on jo ollut montaakin kasvukautta 1959–2023 eli hiilinielu ei ole pysäyttänyt nousua,co2,nousu jatkuu

    Tomperi

    Hiilinielu josta suomessa jahkataan on sopinus miten sitä lasketaan, Nasan systeemi on sopimukseton todellinen mittaustulos hiilidioksidipäästöistä ja siitä on ilmoitettu myös virhemarginaalit, kuten virhemarginaali ilmoitetaan esimerkiksi väestön haastatteluista mm mikä on tutkimuksen ennustus vaaalituloksesta ja mikä on virhemarginaali.

    kaapo123

    Mutta vaikka oisi hiilinielu,niin co2 vain edelleen nousee

    Tomperi

    kaapo123…. se on sama asia kuin jos valtamerilaiva yllättäen lähtee kallistumaan niin kestää tovin ennenkuin oikenee vaikka mitä tekis….

    Sama kuin jos yllättäen valtameri laivan eteen kellahtaa valtava sukellusvene liikkumattomana niin kestää aikansa että ehtis väistää ja jos edes ehti, saatika kauanko kestää ennenkuin on entisessä kurssissaan…. isot jutut ovat hitaita liikkeissään ja nyt ollaan jo siinä tilanteessa että tilanne ruokkii itse itseään….  jos sulla on painava vesiastia ja meinaat siitä vettä kaataa…. alussa kaataminen on toooosi raskasta ja sitten se helpponee kaiken aikaa…. ja on muuten raskas lopettaa se kaataminen….  sama se on tuon ilmastokatastrofin kanssa.

    Samaongelma se on Puttiinillakin, sota on aina alottaa kuten tappelu ravintolassa mutta lopettaminen ja muutoksen aikaan saaminen tosi vaikeaa.

    kaapo123

    jos hiilinielut oisi hyvät,niin eihän se c02 sitten nousisi ja jos c02 laskee liian alas,tulee jääkausi ja puut ei kovin kasvaisi eikä viljat pelloissa.Jos metsät kasvaa hyvin ja on lämmintä, hiiltä vapautuu enemmän ilmaan kun kasveja paljon ja samoin jos on paljon lajeja ja elukoita ja luonto monilajikkeinen ja elukat ja lajikkeet kasvaa,niin sitten hiilikin kasvaa ilmassa.Jos on suojelumetsiä paljon,hiili kasvaa ilmassa

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Kaapo123: fossiilipäästöt ovat siis vuositasolla neljä kertaa nielut. Eli päästöt ilmaan noin 40 Gt ja nielut 10 Gt. Ei ole heti jääkausi uhkaaamassa, vaikka ilmaston iso kuva onkin viilenevä.

    kaapo123

    no jos hiili ilmassa laskisi,tulisi jääkausi,mitä enemmän on metsiä,suojelumetsiä,elukoita,lahoamista ,fossiiliset päästöt,sitä enemmän hiiltä ilmassa ja kierrossa kun jos on lämmintä

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Ennen 1800-lukua oli hiilidioksidin konsentraatio ilmassa luokkaa 250-280 ppm eikä ollut jääkausi joten KaaPon huoli on vähän liioiteltu.

Esillä 10 vastausta, 3,851 - 3,860 (kaikkiaan 4,059)