Keskustelut Metsänhoito Vihreiden metsäpolitiikka

Esillä 10 vastausta, 3,621 - 3,630 (kaikkiaan 4,055)
  • Vihreiden metsäpolitiikka

    Merkitty: 

    VIHREIDEN POLIITTINEN TAVOITEOHJELMA 2019-2023. Tämä varmasti muuttuu vielä puoluekokouksessa 16.‒17.6.2018. Otteita ohjelmasta.

    – Lisätään METSO-ohjelman rahoitusta niin, että vähintään 10 % Etelä-Suomen metsistä on suojeltu.

    – Muutetaan valtion omistamat vanhat tai muuten arvokkaat metsät suojelualueiksi ja lopetetaan avohakkuut muuten kuin kestävän metsänhoidon kannalta välttämättömissä tapauksissa.

    – Metsätalouskäytössä olevien turvemaiden uudis- ja kunnostusojitukset muutetaan luvanvaraisiksi. Avohakkuista luovutaan turvemailla vesien- ja ilmastonsuojelun edistämiseksi.

    PS Metsälehden keskustelupalstan teemoista puuttuu metsäpolitiikka.

  • A.Jalkanen

    Jenni on juuri tuon aloitukseni eli metsäpolitiikan kirjoittaja.

    tamperelainen

    JPitkonkaan koulutus(arkkitehti) ei kovin hyviä valmiuksia anna  metsätalousosaajaksi.On kuitenkin maltillisempi kuin nämä ”fillarikommunististit” kuten E Kari Ja iris Suomela.

    Emman on tietysti vedettävä äärivasenta linjaa,kun on pätkäministeri muuten ei monikaan muistaisi valtioneuvoston jäsenyyttä

    mehtäukko

    On kummallinen tapa ja käsitys, että asiantuntemattomilla täysin sivullisilla joukkioilla on jokin oikeus hämmentää demokratian nimissä elinkeinoja. Vahingosta ja haitanteosta lähtien kuuluisi tietenkin korvausvelvollisuus ja isommista raskaamman mukaan sakot ja sanktiot.

    A.Jalkanen

    Ympäristövaikutusten raportointi ja niiden minimointi kuuluu oleellisena  osana nykyaikaiseen yritystoimintaan. Kutsutaan sertifioinniksi, kestäväksi kehitykseksi tai ESG-raportoinniksi mutta samasta on kyse. Rahoittajat ja sijoittajat huomioivat nämä myös. Puuntuottajakaan ei näiltä välty, kun puun ostajat ovat sitoutuneet niihin.

    Ei aina niin mukavaa arvostelun kohteena oleville mutta näillä eväillä nyt joudutaan menemään.

    Avohakkuiden kieltoon ei kuitenkaan ollut tarpeeksi perusteita. Esimerkiksi siksi kun luonto itsekin uudistaa metsää avovaiheen kautta. Jälki on silloin vielä paljon rumempaa, kuten kaikki ne tietävät, jotka ovat nähneet myrskytuhon, metsäpalon tai hyönteisten tappaman metsän.

    Metsänhoitomme tuottaa puun lisäksi myös hyvää virkistysympäristöä metsäteineen ja marjoineen. Jos joku sitten haluaa samoilla ikimetsissä, sitä varten on kansallispuistot. Isoja rumia tuhoja harvemmin meillä näkee niissäkään, joten ihmisillä on vähän liian romanttinen kuva luonnonmetsistä?

    Teufelin Zumi

    Tämän palstan aktiivien vaikerrus saa Vihreät kuulostamaan loistavalta vaihtoehdolta, eli tulevaisuus jossa huomioidaan ympäristö vs tunkkainen 50- luvun DDR-kepu.

    Puuki

    Aiheuttaahan se vihreävalhe tietenkin vastareaktion asioista paremmin tietävien asianosaisten taholta ja tämä palsta varsinkin on omiaan siihen.

    Visakallo

    Mitä on muita keskustelupalstoja ja tiedotusvälineitä seurannut, niin vihreät saavat nykyisin selkeästi enemmän vastustusta. Ennen heihin suhtauduttiin välinpitämättömämmin tai heitä myötäiltiin. Nykyisestä tilanteesta vihreät eivät voi syyttää ketään muita kuin itseään.

    aegolius

    Saattaapi olla, että tästä on keskusteltu jo aiemminkin. Lueskelin netistä löytyvää WWF Suomen ”Tutkimustietoon perustuvia suosituksia vastuullisen metsänhoidon kehittämiseksi” ja erityisesti lannoitukseen liittyvää osiota. Hyvin kiinnostava tietopaketti, josta kaikki ei ollut ainakaan itsellä tuoreessa muistissa.

    Tulipa sitten mieleen kurkata Suomen Vihreiden metsäpoliittinen ohjelma. En löytänyt sanaakaan lannoituksista. Onko joku tehnyt minua perusteellisempaa työtä jo aiemmin? Jäikö minulta vain jotain huomaamatta? Eikö hiilinielun kasvattaminen luulisi olevan ”ilmastopuolueen” kärkihankkeita?

    KeMeRat

    Oikein luit. Viheriät eivät huomioi lannoituksia, eivätkä mitään muitakaan puuntuotosta (sellu ja saha) lisääviä tekoja. Jokainen metsässä liikkuva ja oikean jäsenmaksun (mtk, Kepu) maksava sen sijaan huomaa ja tietää asian.

    jees h-valta

    Myrkyt ja keinolannoitus eivät kuulu suomalaiseen-kaan metsätalouteen. Kyllä meillä riittää aivan normaali puuntuotanto ja sille työrauha. Turha tähän asiaan on mitään jäsenkirjoja-kaan sotkea. Eli mitenkähän KeMerat tämän yhtäläisyyskuvion selittää?

Esillä 10 vastausta, 3,621 - 3,630 (kaikkiaan 4,055)