Keskustelut Metsänhoito Vihreiden metsäpolitiikka

Esillä 10 vastausta, 351 - 360 (kaikkiaan 4,055)
  • Vihreiden metsäpolitiikka

    Merkitty: 

    VIHREIDEN POLIITTINEN TAVOITEOHJELMA 2019-2023. Tämä varmasti muuttuu vielä puoluekokouksessa 16.‒17.6.2018. Otteita ohjelmasta.

    – Lisätään METSO-ohjelman rahoitusta niin, että vähintään 10 % Etelä-Suomen metsistä on suojeltu.

    – Muutetaan valtion omistamat vanhat tai muuten arvokkaat metsät suojelualueiksi ja lopetetaan avohakkuut muuten kuin kestävän metsänhoidon kannalta välttämättömissä tapauksissa.

    – Metsätalouskäytössä olevien turvemaiden uudis- ja kunnostusojitukset muutetaan luvanvaraisiksi. Avohakkuista luovutaan turvemailla vesien- ja ilmastonsuojelun edistämiseksi.

    PS Metsälehden keskustelupalstan teemoista puuttuu metsäpolitiikka.

  • Puuki

    Eikös ne Ärjän hakkuut olleet melko maltillisia pienaukko- ja harvennushakkuita. Sinne pitäisi mennä juttelemaan siitä kuinka hyvin mänty uudistuu luontaisesti kuivilla kankailla ja minkä näköistä metsä on jo muutaman vuoden kuluttua. Kaverivenettä ei vain taitaisi olla jolla voisi seilata paikalle.

    P.S. Taidetapahtumia vastaan ei minulla sinällään ole mitään, päinvastoin. Joskus harrastanut itsekin maalaamista ja valokuvausta edelleen.

    harrastelija

    Kunnioitan edelleenkin ihmisen todella oikeaa tahtoa elää luonnon mukaista elämää taloudellisesti. Ryöstötalous luonnon kustannuksella on kitkettävä. Nykyiset säännöksen luontoon liittyvänä riittävät meikäläiselle. Ongelmana on tietysti sama kuin monessa muussakin elämisessä: aina löytyy tyyppejä, jotka menevät siitä, missä rima on alaalla ja vielä riman alikin! Epäkohtiin on puututtava!

    Läheltä maataloutta seuraavana siellä on jo nyt lähes ylivoimainen urakka perustyön lisäksi tehdä kaikki paperityöt kauhean byrokratian vuoksi. Kaupassa ruoan hinta on polettu kovan kilpailun takia alas ja ulkomainen massaraaka-aine painaa koko ajan enemmän. Kauppa ja jalostusporras ovat ajaneet etunsa, mutta hajallaan oleva alkutuotanto ei pysty kilpailemaan.

    Olen tuolla aikaisemmin verrannut tukiaisia, joista ruoan tuottajia aina haukutaan, tukiaisiin joita jaetaan vastikkeetta. Samoin yritystuet ovat opposition hampaissa.  Yritystuet ja maataloustuet auttavat työllistymään ja lisäävät vientiä sekä vähentävät tuontia. Tuntuisi näin äkkiseltään parempi tukea tekemistä kuin olemista!

    Tolopainen

    Aivan joutavaa puhetta puhua valtavasta Eu-byrokratiasta. Hakemukset on nykyisin sähköisessä muodossa.  Yhden tilan tukihakemuksen tekee alle puolessa tunnissa. Ely-keskuksissa noita asioita hoitaa hyvin pieni porukka samoin kuntatasolla. Täytyy ihmetellä miten noin suuria summia voidaan hoitaa noin pienellä virkamiesjoukolla ja vähillä paperitöillä.

    mehtäukko

    Ehei Tolopainen.Olin joskus lukevinani kuinka valtava virkamies- ja valvontakoneisto Suomessa ja eu:ssa lihoo tukiruljanssilla.Se oli mahdoton määrä.

    No nyt kun uupuminen ja kannattamattomuus iskevät viljelijöihin, valvontakomissiota täytyisi ohentaa tietenkin samalla mitalla.

    Tolopainen

    Niinhän sitä voisi kuvitella. Mutta Eu toimii kokoonsa nähden aivan minimibudjetilla jopa kehitysapuun menee Suomessa enemmän rahaa kuin Eu:lle. Suomessa on valtion virkamiehia nykyisin jo vähemmän kuin 1930 luvulla. Missä ne byrokraatit ovat, kunnissa ei ole yhtään Eu-virkamiestä.

    A.Jalkanen

    Maaseutuvirastossa on heitä, jotka käsittelevät maatalouden tukihakemuksia ja ehkä myös valvovat sääntöjen noudattamista.

    harrastelija

    Ainakin lypsykarjatilalla paperityö on ulkoistettu! Ei sitä käytännönn emännällä tahdo olla tietokonetaitoa eikä aikaa rämplätä konetta raskaan työn välissä. Isännällä on muuta hommaa työkoneiden kanssa, joka ei oikein sovi tietsikan naputteluun.

    Onhan niitä robotteja joka lähtöön, lypsyrobotitkin käytössä jo monet vuodet. Se vain on eläinten kanssa sellaista menoa, ettei robotti käy joka lähtöön.

    Jätkä

    Kun esim lypsykarjatila on turvonnut siihen kokoluokkaan, että lypsyrobottejakin on useampia ja palkattuja Virolaisia ja Ukrainalaisia työntekijöitä on vakituisessa työsuhteissa, ei omistajan aika kulu kokonaan oikein tuottavassa työssä, vaan hän voisi halutessaan tehdä kirjanpitoa.

    Monella tilalla on jopa isännällä / emännällä sivutoimena tilitoimisto, taikka koneurakointia, jopa kauppamiehenä Hankkijalla tai Harjavaltalaisessa putkiliikkeessä.

    Myös Maatalous-sihteerin ja EU- tukihakemusten täyttö-virkailijana  ainakin KEPU: laiskunnissa, on sivutoimia kosolti , joiden avulla voikin rahoittaa nelivetomaasturit ja Osuuskunnan kokouksissa käyntiä varten katumaasturit kevyesti.

    Eu:ssa pyörii kymmeniätuhansia aivan turhia elättejä, Suomessakin kaikenmaailman Soinit ja Väyryset ovat siellä kovilla kustannuksilla aikaansa viettäneet, mutta vähäisintäkään hyötyä ei ole heistä ollut. Suomen Vihreätkin ovat vain kusseet suomalaisten aamumuroihin, vain vahinkoa meidän edustajistamme siellä on ollut.

    jees h-valta

    Jees. se tilitoimisto on tässä koneella eli kirjanpito-ohjelma joka jokaisen metsätilallisen kannattaa kyllä ostaa koneelleen. On helppoa kuin heinän teko ja ei tarvii verottajan kanssa turhia korjailla. Kone laittaa kaiken oikein, toki se vaatii enemmän ymmärrystä kyllä kuin yllä on mutta muuten ihan jees!

    Tolopainen

    Jos jossain kunnassa vielä on maatalossihteeri hän ei tukihakemuksia kuitenkaan saa tehdä. Niitä hoitavat pro Agrian henkilöt maksua vastaan. Maatalousasiat siirtyy tulevaisuudessa maakunnille eikä kuntiin jää mastaloustoimistoja. Kunnat hoitaa tulevaisuudessa vain kaavoitusta ja koulutointa. Kun vihdoin aletaan purkaa Venäjän tsaarin perustamaa kuntahallintoa.

Esillä 10 vastausta, 351 - 360 (kaikkiaan 4,055)