Keskustelut Metsänhoito Vihreiden metsäpolitiikka

Esillä 10 vastausta, 3,541 - 3,550 (kaikkiaan 4,055)
  • Vihreiden metsäpolitiikka

    Merkitty: 

    VIHREIDEN POLIITTINEN TAVOITEOHJELMA 2019-2023. Tämä varmasti muuttuu vielä puoluekokouksessa 16.‒17.6.2018. Otteita ohjelmasta.

    – Lisätään METSO-ohjelman rahoitusta niin, että vähintään 10 % Etelä-Suomen metsistä on suojeltu.

    – Muutetaan valtion omistamat vanhat tai muuten arvokkaat metsät suojelualueiksi ja lopetetaan avohakkuut muuten kuin kestävän metsänhoidon kannalta välttämättömissä tapauksissa.

    – Metsätalouskäytössä olevien turvemaiden uudis- ja kunnostusojitukset muutetaan luvanvaraisiksi. Avohakkuista luovutaan turvemailla vesien- ja ilmastonsuojelun edistämiseksi.

    PS Metsälehden keskustelupalstan teemoista puuttuu metsäpolitiikka.

  • A.Jalkanen

    Minne Toopainen laittaisit ne tuulivoimalat? Maalle vai merelle? Lisäkapasiteetti kannattaisi ehkä rakentaa merituulivoimana mahdollisimman lähelle käyttäjiä, eli etelärannikolle jotta mahdollisimman vähän metsää kaatuisi.

    Katsoin Google Mapsista Arkangelin aluetta. Kun laittaa keltaisen maps-ukon kunkin kuvan kohdalle, näkee millaista metsä on. Aika suomalaisen oloista.

    Ranen linkittämässä EFI-raportissa on kuva 2 Venäjän metsävaroista. Arkangelin alueella on sen mukaan keskitilavuus 100 – 150 kuutiometriä hehtaarilla eli aika meitä vastaava lukema. Eivät Venäjä eikä Kanada ole kumpikaan erityisen puustoisia, johtuen paitsi metsätuhoista, toisaalta pohjoisesta sijainnista, vuoristoista ja aroista, joita molemmissa on ihan kohtuullinen määrä.

    Rane

    ”Miksi proffan olisi pitänyt perustella yleisesti hyväksyttyjä tietoja?”

    Scientistin faktantarkistus vastasikin Petkeleen kysymykseen.Vaikka professori Aten kirjoitus sisälsi ns.yleisesti hyväksyttyjä tietoja niin todistettavasti ne eivät pidä paikkaansa.

    Ongelmahan on siinä että kuinka suuri osuus Korholan luennoilla jakamasta tiedosta ei pidä paikkaansa?

    A.Jalkanen

    Voisi olla ihan mielenkiintoista käväistä Korholan luennoilla. Niihin voi kuka vaan kävellä sisään jos saliin mahtuu ja jos ei ole koronarajoitukset päällä.

    A.Jalkanen

    Antti Ihalainen Twitterissä Atte Korholan kirjoitukseen: ”Kirjoitat, että metsä yleensä toipuu vuosikymmenten – jopa vuosisatojen kaskiviljelystä, mutta ei toivu ensiharvennuksesta. Populismia?” On siellä myös Risto Lauhanen ja Sakari Tikka vastanneet. Hyvä!

    Sampo Soimakallio: ”Suomalaista ympäristökeskustelua vaivaa haluttomuus nähdä ongelmia, muiden syyttäminen ja syyllistyminen kun ongelmia nostetaan esille. Alkaisiko olla aika siirtyä rakentavaan keskusteluun, jossa on sijansa ympäristövaikutusten esiin nostamiselle?”

    Sitähän mekin odotamme, sitä rakentavaa keskustelua!

    http://twitter.com/search?q=atte+korhola&ref_src=twsrc%5Egoogle%7Ctwcamp%5Eserp%7Ctwgr%5Esearch

    Tolopainen

    Kyllä meillä noita nevoja riittää, joille sopii tuulivoimaa. Muuten eivät tuota mitään. Jos rakennetaan ensin tuohon valtakunnan siirtoverkon lähettyville, vaikka Oulu Alajärvi väli, muutama tuhat Mw saadaan tehoa sopimaan. Siinä jo muutama tuulipuisto on valmiina tai rakenteilla ja lisää suunnitellaan.

    Visakallo

    Petkeles: ”Saako hieman tiedustella millä laskentakaavalla päästiin tähän 1600 m3 tulokseen ja onko siihen laskettu lahopuu samalla periaatteella kuin valtakunnallisissa seurannoissa?”

    Eipä minulta tarvitse lupaa kysyä, kyllä minä kysymyksiin vastaan, – toisin kuin eräät, jos ne minun vastaukset sitten kelpaa.

    Minä en tiedä, miten valtakunnallisesti lahopuut määritellään ja miten niiden määrät lasketaan, mutta minä tein omissa metsissäni näin: Menin kuviot läpi yksi kerrallaan. Laskin ja kuutioin pystyssä olevat lahot ja kaatuneet  jättöpuut. Laskin ja arvioin jokaiselta kuviolta metsään jääneet tuulenkaadot sekä korjuussa sinne jääneet puut. Laskin tekopökkelöt. Laskin  mukaan myös kaikkein suurimmat säilyneet kannot. En laskenut mukaan metsään jääneitä latvusmassoja enkä raivauksissa maahan kaadettua pienpuustoa. Lopuksi tein yhteenlaskun.

    Tolopainen

    Onpas melkoinen suoritus, täytyy sanoa, jotta jäisi tekemättä. On kuvioita, joilla olen käynyt viimeksi 2005. Eikä millään viitsisi lähteä lahopuuta laskemaan. Ei ole mikään ihme, jotta Visakallo on vaurastunut, kun on noin ahkera.

    Puuki

    Ne isot tuulivoimalat onkin niin luontoystävällisiä että. Metsää pitää ensin kaataa isolta alueelta, rakentaa mm. tiestö ja sähkön siirtokaapeloinnit.  Ja sitten ulkomailta yleensä   tuodaan erikoiskuljetuksilla ongelmajätteeksi loppupeleissä päätyvät rupellit.  Toiminta-aikana tuhoavat mm. linnustoa ja ympäristömeluakin lähtee suurmyllyistä näköalahaitan lisäksi.  Aalto-ja vuorovesivoimalat olisi paljon sopivampia.  Suomessa kävisi biopolttoaineet parhaiten päästöjen vähentämiseen  e-tuotannon yhtenä vaihtoehtona.  Uusiutuva e-puu parempi kuin rumat tuulivoimalat.

    Rane

    Tämä Liisa Rohweder kommentoi twitterissä että ”Atte Korhola iskee totuuteen.”

    Jep jep.Liisa on siis Suomen WWF:n pääsihteeri.WWF on siis FSC:n perustaja ja yksi ko.sertifiointijärjestelmän ympäristökamarin merkittävimmistä jäsenistä.Ehkäpä Liisa joskus iskisi myös totuuteen ja kertoisi miksi FSC perustuu nyt kriteerien uudistamisen jälkeen edelleenkin avohakkuisiin?Miksi Liisa ei ole vaatinut tai edes ehdottanut luontojärjestöjen oman sertifiointijärjestelmän siirtymistä avohakkuuttomaan metsätalouteen?

    Liisa Rohweder – WWF Suomi

    Visakallo

    Onhan minulla Tolopainen ollut kohta kaksi vuotta aikaa, ja kuten kerroin, raivaustöiden yhteydessä homma on samalla tullut tehtyä. En minäkään aivan vaseti olisi alkanut lahopuita laskemaan!

Esillä 10 vastausta, 3,541 - 3,550 (kaikkiaan 4,055)