Keskustelut Metsänhoito Vihreiden metsäpolitiikka

Esillä 10 vastausta, 3,501 - 3,510 (kaikkiaan 4,055)
  • Vihreiden metsäpolitiikka

    Merkitty: 

    VIHREIDEN POLIITTINEN TAVOITEOHJELMA 2019-2023. Tämä varmasti muuttuu vielä puoluekokouksessa 16.‒17.6.2018. Otteita ohjelmasta.

    – Lisätään METSO-ohjelman rahoitusta niin, että vähintään 10 % Etelä-Suomen metsistä on suojeltu.

    – Muutetaan valtion omistamat vanhat tai muuten arvokkaat metsät suojelualueiksi ja lopetetaan avohakkuut muuten kuin kestävän metsänhoidon kannalta välttämättömissä tapauksissa.

    – Metsätalouskäytössä olevien turvemaiden uudis- ja kunnostusojitukset muutetaan luvanvaraisiksi. Avohakkuista luovutaan turvemailla vesien- ja ilmastonsuojelun edistämiseksi.

    PS Metsälehden keskustelupalstan teemoista puuttuu metsäpolitiikka.

  • Visakallo

    No jopas! Ihan niin kuin toverituomioistuimet silloin 60-luvun taistolaisajan malliin! Tässähän tulee ihan nuoruus mieleen!

    Visakallo

    Koronatiedotushan on helppo vaihtaa ilmastokriisitiedottamiseksi, ja hiilineutraalisuus tulee, kun Helsinki lopettaa kivihiilen polton. Nesteen Porvoon öljynjalostamon päästöt pienenevät luonnollista tietä markkinoiden mukana, ja Raahen terästehdas loppuu, kun ruotsalaiset niin päättävät. – Se on siinä!

    Kurki

    Toisena vaatimuksena he vaativat, että hiilineutraaliuteen on päästävä kymmenen vuotta hallituksen nykytavoitetta aikaisemmin, jo vuonna 2025.

    Hiilineutraaliuteen päästiin jo viime vuonna, kun otetaan huomioon 6 milj.ha soiden ojitukset, joilta metaanipäästöt +18 Mtn/v ovat poistuneet ojituksilla ja turvepeltojen todelliset päästöt.

    Maankäyttösektorilla ei raportoida ilmisen aiheuttamia päästöjä tai nieluja, kun näin on sovittu eli tuota metaanipäästöä ei lasketa siksi mukaan. Mutta energiasektorilla ihmisten aiheuttamat päästöt kyllä raportoidaan.

    Ja viljelymaat sektorillakin on raportoitu ihmisten pitämien kotieläinten  päästöjä+ lannoitus n. +3,0 Mt/v  kuten Kalkitus, Kotieläinten ruoansulatus, Lannankäsittely, Urean käyttö, Kasvintähteiden pellolla poltto.

    Aika epäjohdonmukaista.

    Linkin sivun 40 Kuvion 1:30

    https://www.stat.fi/static/media/uploads/yymp_kahup_1990-2020_2021_23462_net.pdf

    Timppa

    Olenko ymmärtänyt oikein, että ojitetut suot, joilta turpeen nosto on tosiasiasssa pakolla lopetettu, ovat hiilidioksidilähteitä?  Jos näin on, niin insinööri ajatellee, niin, että se turve kannattaisi ensiksi käyttää lämmitykseen, koska sama määrä hiilidiksidia syntyy joka tapauksessa.

    Toinenm kysymys.  Koska ne turvepellot ovat hiilidioksdidilähteitä,, niin koska ne ehtyvät?  Eihän ohutturpeinen suo pysty ikuisia aikoja päästämään hiiltä.

    Kurki varmaan tietää.

    A.Jalkanen

    Turvetuotantoalueet ovat hiilidioksidin ja typpioksiduulin lähteitä. Jotain niille tarttis tehdä.

    Kurki

    Eihän ohutturpeinen suo pysty ikuisia aikoja päästämään hiiltä.

    Juuri tästä on nyt noussut haloo, kun vuosittain n. 10% hiilen haihtumisen vuoksi ohut turpeisia vanhoja peltoja siirtyy multamaaluokkaan, niin päästöt senkun pysyvät ennallaan tai nousevat. Eli turvepeltojen määrä vähenee ja lisäksi hiilipäästöt saattavat olla ”arvioitu” yläkanttiin.

    Vihreiden helsinkiläinen puheenjontaja vielä tällä viikolla kiirehti maatalouden päästöjen vähentämistä, vaikka oma kaupunki ja muut voi lain mukaan polttaa kvihiiltä vielä vuoteen 2029, niin miksi ei odotella turvepeltojenkin kanssa tuonne saakka ja päästöt ovat enää murto-osa nykyisestä.

    Turve pitäsi tietenkin nostaa pois niiltä soilta, miltä se on aloitettu eikä jättää kesken.

    https://www.savonsanomat.fi/paakirjoitus-mielipide/4218689

    Teufelin Zumi

    Turpeen tuotanto on pöljyyden lähde. Pöljyys poistuu kun tuotantoalueen ennallistaa ja istuttaa metsälle, luonto hoitaa loput.
    Tästä voimmekin olla sitten samaa mieltä.

    Kurki

    Pöljyys poistuu kun tuotantoalueen ennallistaa ja istuttaa metsälle,

    No ei poistu, sillä pöljyyttä on istuttaa ennallistetulle tuotantoalueelle.

    A.Jalkanen

    Tämä ketju on mennyt sen verran sivuun otsikosta, että kestää varmaan vielä Atte Korholan ’saarnan’: ”Soiden ojittaminen, metsien tuhoaminen ja vesistöjen pilaaminen kertovat vuosisatoja jatkuneesta piittaamattomuudesta.”

    http://www.hs.fi/mielipide/art-2000008295414.html

    Timppa

    Turvetuotantoalueet ovat hiilidioksidin ja typpioksiduulin lähteitä. Jotain niille tarttis tehdä.

    Eikö siis yksinkertaisin ratkaisu olisi polttaa se hiili voimalaitoksissa, jos se tuotantoalue on joka tapauksessa päästölähde?  Tätä ihmettelin

Esillä 10 vastausta, 3,501 - 3,510 (kaikkiaan 4,055)