Keskustelut Metsänhoito Vihreiden metsäpolitiikka

Esillä 10 vastausta, 3,461 - 3,470 (kaikkiaan 4,055)
  • Vihreiden metsäpolitiikka

    Merkitty: 

    VIHREIDEN POLIITTINEN TAVOITEOHJELMA 2019-2023. Tämä varmasti muuttuu vielä puoluekokouksessa 16.‒17.6.2018. Otteita ohjelmasta.

    – Lisätään METSO-ohjelman rahoitusta niin, että vähintään 10 % Etelä-Suomen metsistä on suojeltu.

    – Muutetaan valtion omistamat vanhat tai muuten arvokkaat metsät suojelualueiksi ja lopetetaan avohakkuut muuten kuin kestävän metsänhoidon kannalta välttämättömissä tapauksissa.

    – Metsätalouskäytössä olevien turvemaiden uudis- ja kunnostusojitukset muutetaan luvanvaraisiksi. Avohakkuista luovutaan turvemailla vesien- ja ilmastonsuojelun edistämiseksi.

    PS Metsälehden keskustelupalstan teemoista puuttuu metsäpolitiikka.

  • Visakallo

    Vihreät ovat aina olleet innokkaita metsien suojeluun. Tuli vain siitä mieleen, miten verottaja määrittelee yksityisen metsiensuojelualueen arvon silloin kun sellaisen omistaja kuolee, tai omistaja joutuisi jo eläessään myymään alueen? Valtiollehan nämä alueet eivät oikein tuottoisia tahdo olla, kun ensin maksetaan suojelukorvaus, ja sen jälkeen vielä loppuvat puunmyyntituloista tulevat verotulotkin. Nykyistä hallitustahan tällaiset pienet maalliset murheet eivät kiinnosta, mutta seuraavien hallitusten eteen ne aikanaan kyllä tulevat.

    Visakallo

    Iltalehden mukaan SDP:n eduskuntaryhmässä useat edustajat katsovat puolueensa uponneen liiaksi vihervasemmistolaiseen blokkiin. Tämän takia vihreiden ja vasemmistoliiton linjaukset osuvat myös SDP:n kannatukseen, vaikka demareilla ei olisi niiden kanssa mitään tekemistä.

    A.Jalkanen

    Vihreät ja vasemmistoliitto voisivat lyödä hynttyyt yhteen, tulisi vahva liittymä – mutta mikä yhtymän nimeksi?

    Visakallo

    EDIT

    jees h-valta

    EDIT

    A.Jalkanen

    EDIT

    Marjametsä

    EDIT

    Rane

    EDIT

    Tolopainen

    EDIT Vihreät eivät minkään ryhmän etuja edes aja, ei sellaista puoluetta tarvita. Ympäristöasiat on Suomessa hoidettu kuntoon lainsäädännöllä jo vuosikymmeniä sitten. Teollisuudessa energiansäästö toimet alkoivat jo 70-luvulla samoin päästöjen vähentäminen.

    Gla

    Jopas keskustelu herätti moderaattorinkin.

    Vaikka miten inhoaisi vihreitä tai pitäisi sitä vahingollisena, täytyy kuitenkin muistaa nähdä metsä puilta. Ellei vihreitä ja aikansa aktivisteja olisi ollut, luultavasti ajattelutapa ympäristöasioiden suhteen laahaisi nykyiseen verrattuna jäljessä. Ikäänkuin oppositio eduskunnassa. Mikä olisi se vastavoima, joka rajoittaisi talouselämän halua saada maksimaalinen hyöty ympäristöstä välittämättä?

    Onhan tuo porukka selvästi herättänyt ajatuksia ja kun tarpeeksi radikaaleja esittää, jotain murusia siitä saattaa toteutuakin. Muussa tapauksessa tilanteseen herätään vasta kun on tarvetta housupyykille ja yleensä silloin tilanteen korjaaminen on paljon vaikeampaa kuin etukäteen. Se, että keskustelussa vihreiden kansssa tulee suuria ongelmiakin, on sitten ihan oma lukunsa, josta olen samaa mieltä valtaosan kanssa keskustelijoista. Mutta pelkästään merkityksettömäksi tai vahingolliseksi ei vihreitä voi tuomita.

     

Esillä 10 vastausta, 3,461 - 3,470 (kaikkiaan 4,055)