Keskustelut Metsänhoito Vihreiden metsäpolitiikka

Esillä 10 vastausta, 331 - 340 (kaikkiaan 4,055)
  • Vihreiden metsäpolitiikka

    Merkitty: 

    VIHREIDEN POLIITTINEN TAVOITEOHJELMA 2019-2023. Tämä varmasti muuttuu vielä puoluekokouksessa 16.‒17.6.2018. Otteita ohjelmasta.

    – Lisätään METSO-ohjelman rahoitusta niin, että vähintään 10 % Etelä-Suomen metsistä on suojeltu.

    – Muutetaan valtion omistamat vanhat tai muuten arvokkaat metsät suojelualueiksi ja lopetetaan avohakkuut muuten kuin kestävän metsänhoidon kannalta välttämättömissä tapauksissa.

    – Metsätalouskäytössä olevien turvemaiden uudis- ja kunnostusojitukset muutetaan luvanvaraisiksi. Avohakkuista luovutaan turvemailla vesien- ja ilmastonsuojelun edistämiseksi.

    PS Metsälehden keskustelupalstan teemoista puuttuu metsäpolitiikka.

  • Visakallo

    Risuparralle vastaan, että jokainen sellainen media, joka tarkoituksellisesti tai ajattelemattomuuttaan levittää tietoa joka ei pidä paikkaansa, tai kertoo asioista vain väritetyn osatotuuden, toimii valemedian osana. Erilaiset puolue- ja järjestöjulkaisut syyllityvät tähän useimmin. Tämän päivän suuri ongelma on valmiiden juttujen kopioiminen tarkistamatta tiedon oikeellisuutta. Tämän takia uutisia korjataan jatkuvasti, mutta ensimmäinen, jopa täysin väärä versio jääkin mieleen.

    harrastelija

    AJ: PS Metsälehden keskustelupalstan teemoista puuttuu metsäpolitiikka.

    Metsän, kuten monen muunkin vientituotteen, nopeat muutokset ovat monesti ennalta arvaamattomia. Esim. nykyinen sellu-/biobuumi on noussut ”räjähdysmäisesti”. On kansantaloudellisesti vastuutonta lyödä lukkoon liian kankeita säädöksiä. Toukokuussa 2017 Vihreiden Kari vaalipuheessaan (löytyy youtubesta) esitti Paratiisimaista näkymää Vihreiden tulevaisuudeksi – siinä unelma-olemisesta puuttuivat työn tekijät kokonaan!

    Perustaa metsäpolitiikkaan löytyy vuosisadan takaa, jolloin metsäteollisuutta alettiin kehittämään. Lähihistoriassa toisen maailmansodan jälkeen Suomen metsäpolitiikka kokretisoitui pakon sanelemana, koska kaikki resurssit piti valjastaa sotakorvausten hoitamiseen. Sota oli kumminkin yhdistänyt kansakunnan ja yhteiseen hiileen puhallettiin – ja vieläpä samalta puolelta!

    Minulla on sellainen kuva, että mo:t ovat periaatteessa samaa mieltä monestakin metsään liittyvista asioista, metsänhoito, luonnonsuojelu, eriytisilmiöiden säästäminen… Kumminkin metsän keskellä olevilla lienee läheisempi kuva metsäpolitiikasta kuin urbaani-kaupunkilaisella.

    jees h-valta

    Harrastelija oikeassa, kyllä aika yksimielistä ja toiminnallistakin on metsänomistajien luonnon suojelu ja maisemakäytös ollut. Mutta nyt viime vuosien saatossa onkin vastaamme asettunut porukka joka suurelta osin ei ole asiaatuntevaa edes saati jotenkin työstöpuolella mukana olevaa. On vain pää auki vaatimassa sitä tahi tätä kieltoa ja asetusta jotka vain haittaisivat metsänomistajien asemaa ja luonnon huomioimista. Kun käydään Nuuksiossa kerran vuodessa luontopolkulenkillä ollaan niin suurta asiantuntijaa luontoasioissa että… Muuten maataan sohvalla kerrostalokopissa joka lämpeää talvet kivihiilellä. Työ on vieras käsite ja sossusta haetaan eväsrahat. Tuollaisia sitten pitäisi olla kuuntelemassa vuosikymmeniä hyvin toimineiden ja työstäneiden maa-ja metsätalouden harjoittajien. Jotka sentään maksavat veronsa ja hoitavat yhteiskunnallisen velvoitteensa.

    Puuki

    Lannanlevitys vesistöjä pilaamaan oli joskus yleistä mutta nykyisin on tarkat säännöt mm. multaamisessa ja levitysajoissa.

    Säännöt on, mutta niiden noudattamatta jättäminen on enemmän myös sääntö – ei poikkeus. ”

    Missähän noin tapahtuu Suomessa? Päinvastoin näyttää olevan . Osin varmaan siksikin että tarkastajat käy niillä maatiloilla säännöllisesti.

    Jätkä

    Kun tarkastajat ovat käyneet tilalla, heitä ei muutamaan vuoteen näy. silloin voi levitellä kakkaa vaikka nurmelle, vaikka määräys onkin mullata heti.

    Tolopainen

    Suomessa oli 60-luvun alussa vielä yli miljoona lehmää nyt enää 260000. Eli se päivä lähestyy jolloin viimeinen lehmä ammuu.

    Jätkä

    Vaikka lehmiä ei olisi ainuttakaan, tulee maataloudesta Sian – Kanan – Hevosen – ja Lampaiden ulosteita ja nekään eivät ole vesistöjen kirkastusaineita.

    En tarkoita, että sontaa ei saisi käyttää peltoihin, vaan sitä, että jos säännöt määräävät multaamaan, niin mullataan. Lietelanta pystyttäisiin painamaan levitysvaiheessa maan sisään ja siihen sopivia laitteita seisoo kartanoilla joutilaina 99 % ajasta. Kuivakakkaa voi jemmata, kunnes maata aletaan kyntämään, jolloin sen levitys sujuisi sääntöjen mukaan.

    Puuki

    Missä ei lannanlevitystä tehdä niillä välineillä, vaan seisovat vain käyttämättöminä ?

    Luitko tiedonantajasta vai mistä tuo tieto on tullut ?

    Eräälläkin luomutilalla on tehty 8 tarkastuskäyntiä yhtenä vuonna. Jos lanta on kompostoitu ja imeytetty turpeeseen sen voinee ihan sääntöjen mukaisestikin levittää myös ilman välitöntä kyntämistä peltoon.

    Jean S

    Oletteko ikinä kuulleet Troijan hevosesta?

    Kaikki metsänomistajat, liittykää Vihreän puolueen järjestöihin.

    MaalaisSeppo

    Jeanilta hyvä idea. Uusien jäsenten vyöry pikaisesti Vihreisiin, mutta ei äänestetä niitä vaaleissa. Ihmettelevät vaalien jälkeen ristiriitaa jäsen- ja äänimäärien kesken. Syntyy sisäistä kähinää ja ovat kohta tukkanuottasilla.

Esillä 10 vastausta, 331 - 340 (kaikkiaan 4,055)