Keskustelut Metsänhoito Vihreiden metsäpolitiikka

Esillä 10 vastausta, 3,301 - 3,310 (kaikkiaan 4,055)
  • Vihreiden metsäpolitiikka

    Merkitty: 

    VIHREIDEN POLIITTINEN TAVOITEOHJELMA 2019-2023. Tämä varmasti muuttuu vielä puoluekokouksessa 16.‒17.6.2018. Otteita ohjelmasta.

    – Lisätään METSO-ohjelman rahoitusta niin, että vähintään 10 % Etelä-Suomen metsistä on suojeltu.

    – Muutetaan valtion omistamat vanhat tai muuten arvokkaat metsät suojelualueiksi ja lopetetaan avohakkuut muuten kuin kestävän metsänhoidon kannalta välttämättömissä tapauksissa.

    – Metsätalouskäytössä olevien turvemaiden uudis- ja kunnostusojitukset muutetaan luvanvaraisiksi. Avohakkuista luovutaan turvemailla vesien- ja ilmastonsuojelun edistämiseksi.

    PS Metsälehden keskustelupalstan teemoista puuttuu metsäpolitiikka.

  • puunhalaaja

    Hyvä ajatus olisi esim. vähentää virkamiehiä aluksi 30 %

    Jonkinlaisena virkamiehenä suhtaudun aina mielenkiinnolla ja avoimesti näihin ajatuksiin. Kaipaisin kuitenkin yksityiskohtaisempaa tietoa siitä, että mikä kolmannes leikataan. Harva haluaa vähentää poliiseja, opettajia ja vastaavia. Mutta entäs kuntien hallinto, olisiko siellä leikattavaa? Jos on, niin minkätyyppistä toimea lopetetaan?

    Entäs sitten valtion puolella, mitkä virastot ovat turhia?

    Puuki

    Täällä joku ”virkamies” esitti miten pitäisi uudistaa metsätaloutta ja sen verotusta .  Vastineeksi  varojen keruun lisäämiseksi esitin itse virkamiesten vähentämistä, koska metsätaloudesta on jo leikattu (mm. verotuksen nostaminen 25–> 30/34% +alv samaan aikaan kun puun hinta on laskettu melko selvästi pysyvästi alle normimarkkinahintojen ).  Kun valtion hallintoon kuuluu myös esim. poliitikot, niin eduskuntaankin riittäisi n. puolet nykyisistä , koska osa päätösvallasta on siirtynyt muualle.     En tiedä miltä hallinnonalalta olisi lisäksi paras vähentää mutta oppia voisi hakea vaikka niistä maista, joissa ko.hommat hoituu paljon pienemmällä porukalla.  Talouden matalasuhdanteessa pitää kuulemma kaikkien osallistua talkoisiin. Jonkin virkamiestyöryhmän voisi tietysti perustaa pohtimaan sopivinta hallinnon säästökohdetta, kun ollaan Suomessa.  Sote pähkäilyynkin on jo käytetty muutama miljoona vuosikymmenen (tai taisi olla jo ylikin) aikana.  Kaipa sieltä jotain apuja vinkiksi jo löytyisi sillä panostuksella.

    Kalle Kehveli

    Kauppa-ja teollisuusministeriö pitäisi tuplata. Maatalous-ja ympäristöministeriö pitäisi lopettaa.

    Jätkä

    Puuki. Missä vaiheessa metsätalous / metsäteollisuus MAKSAA Arvonlisäveroa?

    Minä kysyn vaan.

    Puuki

    Alv on erillinen vero, joka maksetaan siitä tehtyjen vähennysten jälkeen valtiolle.  Tarkoitin tuolla alv:n lisäämisellä sitä, että puun myyjäpuoli eli mo:t maksaa käytännössä  myös sen metsäteollisuuden maksaman puun kantohinnan alv:n. Niin voi sanoa koska puun reaalihinta on pudonnut alv:n mukaantulon jälkeen.

    MaalaisSeppo

    Vain kuluttajat ja jotkut tappiollisen yritykset sekä tietämättömät mo:t maksavat alvia.

    Puuki

    Mitä on ”tappiollisen yritykset ” maksama alv ?   Tarkoitatko että vain tietämättömillä mo:lla on alv-maksu velvollisuus ?  Jos ostot ylittää myynnit, niin alv:a ei tarvi maksaa.

    Niinhän se on että verottaja ei vie kuin puolet mutta konemyyjä vie 100 % , jos aikoo sillä tavalla välttää verot.

    Kalle Kehveli

    Suomessa yritysten verotus keskimäärin 16%, muualla Euroopassa 21%. Suomessa pitäisi kiristää yritysten veroa vähintään 5%, mieluiten 10% näin aluksi.

    Puuki

    Se riippuu yrityksestä. Kojamo on iso asuntojen vuokrausta harjoittava firma. Asuntoja sillä on 34 000 . Eikä maksa osingoista veroja ollenkaan. Liikevoitto% on välillä yli 60 % liikevaihdosta.  Tietysti on joidenkin mielestä selvää, että pitää ensin etsiä yksityiset piensijoittajat ja firmat , metsänomistajat yms , joilla tulos on tavallisesti n. 4-10 % ja heille keksiä lisäveroja ; nehän on varmasti kapitalisteja !   VVO ja sen jälkeläinen Koijaamo on asumistukirahoilla mälläävä eli veronmaksajien kustantama kotimainen veroparasiitti firma .   Näin aluksi -yhteishyödyllisyyden nimikkeen alla toimivat firmat ym. koijarit, jotka eivät ole mitään yleishyödyllisiä pitäisi panna samalle verolle kuin muutkin vuokranantajat.  Yksityiset maksaa 30/34 % ja useimmiten vielä vuokrataso on maltillisempi kuin ko. rahankeräysfirmoilla.

    Useimpien firmojen jakamista osingoista maksetaan pääomatuloveroa  n. 26-27 %ja sen lisäksi yritys maksaa yhteisöveroa sen vähän alle 20 % tuloksesta.

    Gla

    Hiukan lipsuu vihreiden metsäpolitiikasta.

    Tänään ilmestyneessä Talouselämässä oli juttua siitä, miten metsäteollisuuskin alkaa suhtautua positiivisesti jatkuvaan kasvatukseen. Artikkelista paistoi selvästi läpi kaksi asiaa. Puusta voi pian tulla pulaa, kun tätä tahtia teollisuus investoi. Jatkuva kasvatus on keino saada puuta niiden metsistä, jotka eivät muuten puuta myisi. Toisekseen metsätalousvihamielisen vihreiden+vasemmiston rooli on kasvussa ja jatkuvaan kasvatukseen suopea suhtautuminen helpottaa poliittisia päätöksiä.

    Teollisuus siis koittaa sopeutua vallitseviin olosuhteisiin. Siihen teollisuus suhtautuu huomattavasti varovaisemmin, miten hyvä menetelmä jatkuva kasvatus metsätalouden harjoittajalle on. Takuuvarmaa on se, että vihreät tulevat käyttämään tilaisuutta hyväksi ja alkavat markkinoida menetelmää teollisuuden ratkaisuja keppihevosena käyttäen. Toivottavasti mitään buumia ei tuolla saralla ehdi tulla, jossa metsiä ehditäisiin laajemmin pilata ennen päättäjien silmien avautumista. Toisaalta jos vaihtoehtona on hoitamattomuus, tuskin jk sen huonompi vaihtoehto kannalta on.

     

Esillä 10 vastausta, 3,301 - 3,310 (kaikkiaan 4,055)