Keskustelut Metsänhoito Vihreiden metsäpolitiikka

Esillä 10 vastausta, 3,291 - 3,300 (kaikkiaan 4,055)
  • Vihreiden metsäpolitiikka

    Merkitty: 

    VIHREIDEN POLIITTINEN TAVOITEOHJELMA 2019-2023. Tämä varmasti muuttuu vielä puoluekokouksessa 16.‒17.6.2018. Otteita ohjelmasta.

    – Lisätään METSO-ohjelman rahoitusta niin, että vähintään 10 % Etelä-Suomen metsistä on suojeltu.

    – Muutetaan valtion omistamat vanhat tai muuten arvokkaat metsät suojelualueiksi ja lopetetaan avohakkuut muuten kuin kestävän metsänhoidon kannalta välttämättömissä tapauksissa.

    – Metsätalouskäytössä olevien turvemaiden uudis- ja kunnostusojitukset muutetaan luvanvaraisiksi. Avohakkuista luovutaan turvemailla vesien- ja ilmastonsuojelun edistämiseksi.

    PS Metsälehden keskustelupalstan teemoista puuttuu metsäpolitiikka.

  • MaalaisSeppo

    Metsiä hakataan sen mukaan, mitä markkinat vetävät. Hakkuiden pitkittämistä voi yksittäinen mo tehdä, ja voi olla järkevää. Koko valtakunnan metsätaloudessa ei merkitystä. Vihreiden hömppää. Eivät näe kokonaisuutta.

    harrastelija

    Tuosta vihreiden pj.kisasta sen verran, että Maria Ohisalo on niin ylivertainen ehdokas, että muilla on sen verran järkeä, etteivät munaa itseään!

    On mielenkiintoista seurata Ohisalon linjauksia! Helsingin sos.asiat ovat varmaankin tuttuja, mutta miten sitten riittää laaja-alaisuus koko maata katsoen? Sama pätee käytännön elämään ja siihen, että mistä se elanto tulee suomenmaassa?

    omapäinen

    Millähän ”opilla” metsäkeskukselle myönnetään maataloustukia?

    harrastelija

    Tuohon ylläolevaan; – olen ihmetellyt sitä, että miten on mahdollista antaa noin paljon metsäihmisille ”ilmaista” palvelua? Maataloustuki on selitys, se auttaa metsäalan toimijoita, mutta syyt taviksille on maanviljelijät! MO:na olen tuista hyvilläni  🙂

    harrastelija

    Katsoitteko Yle-aamua? On se helevettiä, että tuollaisille fanaattisille apostoleille kuten WWF:n Panu Kunttu annetaan ääniaikaa veronmaksajien ylläpitämälle Ylelle!

    * valheellista tietoa huudetaan Touko Aallon tyylillä; – aukkohakkuu on 20 vuotta päästölähteenä! – jatkuva kasvatus on taloudellisempi kuin jaksollinen! – Hiilinielu ja monimuoto on paljon parempaa jk:ssa! … Täyttä sontaa!

    Luken edustajana Raija Mäkipää kertoi metsästä ja metsänhoidosta faktaa hyvin perustellusti ja asiallisesti, mitä tuossa lyhyessä ajassa ehti! Hyvä!

    Myös korvarenkaalla varustettu miestoimittaja oli todella hyvä!

    Se, mikä jäi puuttumaan oli tietysti metsäteollisuuden ja metsänomistajien näkemys ja valtiolle saatu tuotto välitöminä ja välillisinä veroina!

    Tämä todennäköisesti häipyy ylläpitäjän toimesta, mutta annanpa saman palautteen Ylelle – he ainakin ovat ainakin kiittäneet palautteesta 🙂

    A.Jalkanen

    Kiitos että annat harrastelija palautetta eri puolille. Raisa Mäkipää on rautainen ammattilainen. Keskustelussa unohtui mainita se että Metsähallituksen (jolle WWF vaatii avohakkuukieltoa) avohakkuupinta-alat ovat melko pienet. Pohjois-Suomessa isoja avohakkuita ovat tietääkseni tehneet nimen omaan yksityiset maanomistajat. Harrastelijalla voi olla paikallistietoa, miten Kainuussa?

    https://areena.yle.fi/1-50156011?autoplay=true

    ”Avohakkuuta tehdään 18 000 hehtaarilla, kun vuosittain Metsähallituksen puunhankinta kohdistuu noin 75 000 hehtaarin pinta-alalle. Avohakkuista saatava hakkuukertymä on tukkivoittoista, joten sen rahallinen arvo on noin yli puolet Metsähallituksen metsätalouden bruttotuloista.”

    https://www.kaleva.fi/uutiset/kotimaa/avohakkuukielto-veisi-paaosan-metsahallituksen-tuloista-se-ei-ole-kuitenkaan-luopumassa-kiistellyista-hakkuista/813740/

    Jutussa mainitaan, että ulkoilijat eivät tykkää hakkuutähteistä, minkä takia jopa niiden haketusta on Metsähallituksessa harkittu. Tuohon voi sanoa, että hakkuutähteistä valittava ulkoilija on luonnosta vieraantunut ja voi pysytellä raivatuilla poluilla. Hakkuutähteistä nimittäin tulee kaivattua maalahopuuta, ja jos ne haketetaan, ne hajoavat nopeammin kuin luontaisesti tapahtuisi ja monelta ötökältä häviäisi elinympäristö.

    Puuki

    Suomessahan on erilaisia virkamiehiä ja muuta hallinnonalan porukkaa niin paljon, että normaalisti (muissa läntisissä maissa) se riittäisi n. 20 milj. asukkaan maan hallintoon.

    Hyvä ajatus olisi esim. vähentää virkamiehiä aluksi 30 % ja pienentää (kohtuullistaa) palkkoja vaikkapa 15 % ja säästyvä raha käyttää METSOkohteiden rahoitukseen ja sos. puolella vanhusten hoitajien palkkaukseen.

    Metsäpuolella on jo tehty paljon myönnytyksiä ”yhteiseksi” hyväksi, kun kantohinnat on joustaneet alaspäin vuosikymmenten aikana yli 200 % ja suojelualueita on lisätty paljon.

    Omatoiminen suojelu on lisääntynyt metsänkäsittelyohjeiden muuttumisen mukana. (Pl. ne jobbarit jotka käyttää hyväkseen uutta metsälakia ja siinä etenkin jatkuvankasvatuksen suomia mahdollisuuksia jättää uudistaminen tekemättä.)   Kuten ed. on tullut ilmi, ne suojelualueet ei näy tilastoissa.

    Metsuri motokuski

    Ongelmahan tässä on se että olemme luoneet valtavan byrokratia yhteiskunnan jossa jokainen voi valittaa asiasta kun asiasta ja meitä pitää valvoa virkamiesten toimesta. On kyse rakennusvalvonnasta, maankäytöstä, sosiaaliturvasta, koulutuksesta, turvallisuudesta ja jne. Eihän nämä työt hoidu ilman tekijöitä joita nämä virkamiehet sitten ovat. Minusta virkamiehiä on ihan turha syyttää kun itse olemme luoneet omilla verorahoillamme tämän byrokratia hirviön.

    Uskon että syy on siinä että olemme kyvyttömiä itse hoitamaan omia asioita ja olemme siirtäneet asioiden hoidon virkamiehille. Ilmaistahan tämä ei ole. Oikein hyvä esimerkki on lasten päivähoito jossa kotona olevat vanhemmat voivat viedä lapsensa päivähoitoon päiväksi eivätkä itse tarvii lapsia hoitaa. lapset laitetaan päiväksi virkamiesten hoidettavaksi.

    Puuki

    Eiköhän ne lasten hoitajat liene lastenhoitajia eikä mitään virkamiehiä . Ei ole kenenkään syyttelyä, jos ehdottaa jonkun aisan järkeistämistä .

    Esimerkkinä : joitain vuosia sitten oli  maakuntakokeilun aikaan kirjoitus lehdessä, jossa työntekijä valitteli sos. puolella jossain yksikössä olevan 7 työntekijää ja 8 johtajaa. Byrokratian kukkanen ; kun jokaisesta risauksesta pitää suorittavantyön tekijöiden tehdä raportti eikä aika sitten aina riitä kunnolla itse työhön.

    harrastelija

    Ylelle voi lähettää ideoita ajankohtaisista päivänpolttavista aiheista.

    Lähetin sellaisen idean, että kerättäisiin johonkin ajankohtaisohjelmaan alan asiantuntijoita (WWF, YK, eri valtioiden tietäjät, ei meidän omat teitäjät riitä) setvimään todellisia Maapallon ilmasto-ongelmien peruja. Nythän me vain siivotaan jätteitä ja toivotaan parempaa huomista! Meillä on ”kunnianhimoinen tavoite”2030 vuoteen mennessä päästöt  mahdollisuus saada 1/4 osaan jostakin.

    No hyvä, kun eletään vuotta 2030, niin Maapallon väkiluku onkin rikastunut parilla miljardilla lisää … Näillä spekseillä ongelmat karkaa edellä, koska taas on tullut pari miljardia 7 miljardin lisäksi, joita täytyy asuttaa, hoitaa, ruokkia, vaatettaa, lennättä paikasta toiseen… siinäpä on noidankehää tarpeeksi!

Esillä 10 vastausta, 3,291 - 3,300 (kaikkiaan 4,055)