Keskustelut Metsänhoito Vihreiden metsäpolitiikka

Esillä 10 vastausta, 2,981 - 2,990 (kaikkiaan 4,127)
  • Vihreiden metsäpolitiikka

    Merkitty: 

    VIHREIDEN POLIITTINEN TAVOITEOHJELMA 2019-2023. Tämä varmasti muuttuu vielä puoluekokouksessa 16.‒17.6.2018. Otteita ohjelmasta.

    – Lisätään METSO-ohjelman rahoitusta niin, että vähintään 10 % Etelä-Suomen metsistä on suojeltu.

    – Muutetaan valtion omistamat vanhat tai muuten arvokkaat metsät suojelualueiksi ja lopetetaan avohakkuut muuten kuin kestävän metsänhoidon kannalta välttämättömissä tapauksissa.

    – Metsätalouskäytössä olevien turvemaiden uudis- ja kunnostusojitukset muutetaan luvanvaraisiksi. Avohakkuista luovutaan turvemailla vesien- ja ilmastonsuojelun edistämiseksi.

    PS Metsälehden keskustelupalstan teemoista puuttuu metsäpolitiikka.

  • A.Jalkanen A.Jalkanen

    Ongelmana on nyt se, että nykyisellä päästöjen tasolla ei tulla pysähtymään 1,5 asteeseen vaan mennään reippaasti yli. Ei ole maailmanloppu, mutta kaikki muuttuu, ihan kaikki!

    Scientist Scientist

    Katsoin S&U ohjelman. Kyllä siinä Virtanen mielestäni pärjäsi (toimittajana) melko hyvin. Itsekin olen julkaissut/kirjoittanut parikymmentä artikkelia vertaisarviotuihin kv. lehtiin. Kyllähän tieteellisiin lehtiin, niiden toimitusneuvostoihin ja vertaisarvioijiin helposti kasaantuu samanmielistä porukkaa.  Ja sitten niissä on myös joskus parodiat menneet läpi varteenotettavina vertaisarvioituina juttuina. Tunnetuimpia ehkä Alan Sokalin parodia (Sokal hoax) ja artikkeli jonka suomenkielinen nimi oli ”Penis sosiaalisena konstruktiona”. Kumpikin arkkeli käytti hyväkseen muodikasta postmodernia ja feminististä jargonia.

    Tolopainen Tolopainen

    Minä en usko että Virtanen on tehnyt tuon kirjan ihan tieteellisenä julkaisuna, sehän perustui vain haastatteluihin kuten itse sanoi, en tosin ole kirjaa lukenut. Muuta jos tehdään tieteellinen julkaisu tuo ei taida mennä läpi kriteereistä. Siihen puututtiin heti, eli ei ole lähdeviittauksia, taitaa olla samaan tasoa kuin poliitikkojen väitöskirjat. Asiavirheitä taisi olla yli 80.

    Jätkä

    Tarkoittanet Väykyn väitöskirjaa….

    Scientist Scientist

    Virtasen kirja perustui tunnettujen kriitikkojen haastatteluihin, ei hän mitään väitöskirjaa ole yrittänyt tehdä ! Haastateltavana oli mm. Eija-Riitta Korhola, joka on kritoisoinut mm. omassa väitöskirjassaan EU:n ilmastopolitiikkaa siitä, että olemme siirtäneet vain päästömme Kiinaan, Intiaan jne.  Virtasen asiavirheistä voidaan olla montaa mieltä, ne olivat ehkä enemmänkin vääriä mielipieitä tai huonosti perusteltuja väittämiä.

    Eija-Riitta Korhola kirjoitti hyvän blogikirjoituksen Katowicen ilmastokokouksesta nimellä ”Eräänlaise linnanjuhlat”. Kokoukseen oli saapunut 22000 henkeä ympäri maailmaa, lähes kaikki lentokoneella. Mm. eräs Afrikan valtio, muistaakseni Guinea, oli lähettänyt sinne noin 400 edustajaa.

    Tämä noin 1,5 asteen nousuvauhti (sadassa vuodessa) perustuu mallien ohella  myös käytännön satelliittimittauksiin. UAH:n mittausarjan viimeinen versio näyttää noin 1,5 asteen nousuvauhtia sadassa vuodessa.

    tamperelainen tamperelainen

    Tolopianen lykkää ihan pelkkää tuubaa,toistaa Virtasen vastustajien mielipiteitä,ihan kuin ne olisivat ainoita totuuksia.

    Tolopainen Tolopainen

    Kerroin vain huomioita, mitä näin kun Virtanen oli tv:ssä. Pitäis ensin lukea kirja, jotta voisi olla puolesta tai vastaan.

    tamperelainen tamperelainen

    Ongelmana on nyt se, että nykyisellä päästöjen tasolla ei tulla pysähtymään 1,5 asteeseen vaan mennään reippaasti yli. Ei ole maailmanloppu, mutta kaikki muuttuu, ihan kaikki!

    Tuollaisella tekstillä jo pystyy koulunuorisoa pelottelemaan!

    Päästöt maapallolla(Suomen ulkopuolella) lisääntyvät kaikenaikaa!

    AJ,onko kuinka hyvä panostus,että samanaikaisesti seuraavaSuomen hallitus satsaa voimakkasti  miljoonia,miljardeja ilmastopolitiikkaan?Muutoin ei tarvi olla suuri ennustaja,kun toteaa että ilmastosopimukset kaatuvat omaan mahdottomuuteensa,siksi niihin ei pitäisi määrättömästi sutata rahaa.Ottaisin peesipaikan kärjen takana ja tarkkailisin tilannetta.

     

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Odotellaan mitä seuraava hallitus tarjoaa. En ymmärrä, miksi juuri hallituksen pitäisi laittaa ilmastopolitiikkaan miljardeja. Annetaan verohelpotuksia vähäpäästöisille ratkaisuille ja verotetaan enemmän runsaspäästöisiä, niin loppusaldo on nolla. Kerätään päästökompensaatiomaksuja markkinoilta ja lisätään noilla varoilla metsien suojelua Etelä-Suomessa. Samaan aikaan toisaalla, yritykset kehittävät öljypohjaisille tuotteille korvaavia vaihtoehtoja. Tuotekehitykseen ja koulutukseen voisi suunnata varoja, niin muutos tapahtuisi nopeammin.

    Tolopainen Tolopainen

    Päästövähennyksia on tehty jo kauan Suomessa, ei ole mitään nopeaa keinoa. Kun energiantuotannossa on jo fossiilisista lähes luovuttu, eikä paljoa voi vähentää. Suurimmat päästölähteet on Rautaruukki ja Neste ja keskustelu on ohjattu metsiin. Puhutaan aidanseipäistä. Miksi ei puhuta asioista siten kun ne ovat. En voi vähentää suurteollisuuden päästöjä, mutta valtio voi helposti. Perustetaan valtiolle valvontakomissio, joka ottaa teollisuuslaitokset hallintaansa ja pakotetaan Neste tekemään Pohjanlahden rannikolla oleville teollisuuslaitoksille LNG säiliöt, niiden on vaihdettava polttamansa raskaspolttoöly nesteytettyym maakaasuun tai laitettava ovet kiinni,  aikaa viisi vuotta. Rautaruukin voi ajaa alas ja maksaa työntekijöille palkan kotiin, tehdas ei tuota mitään.

Esillä 10 vastausta, 2,981 - 2,990 (kaikkiaan 4,127)