Keskustelut Metsänhoito Vihreiden metsäpolitiikka

Esillä 10 vastausta, 261 - 270 (kaikkiaan 4,055)
  • Vihreiden metsäpolitiikka

    Merkitty: 

    VIHREIDEN POLIITTINEN TAVOITEOHJELMA 2019-2023. Tämä varmasti muuttuu vielä puoluekokouksessa 16.‒17.6.2018. Otteita ohjelmasta.

    – Lisätään METSO-ohjelman rahoitusta niin, että vähintään 10 % Etelä-Suomen metsistä on suojeltu.

    – Muutetaan valtion omistamat vanhat tai muuten arvokkaat metsät suojelualueiksi ja lopetetaan avohakkuut muuten kuin kestävän metsänhoidon kannalta välttämättömissä tapauksissa.

    – Metsätalouskäytössä olevien turvemaiden uudis- ja kunnostusojitukset muutetaan luvanvaraisiksi. Avohakkuista luovutaan turvemailla vesien- ja ilmastonsuojelun edistämiseksi.

    PS Metsälehden keskustelupalstan teemoista puuttuu metsäpolitiikka.

  • puunhalaaja

    ”Puun tarjonnan vähetessä se nostaisi puun kantohintaa? Nyt puuta tarjotaan liikaa, joka estää hinnan nousun varsinkin kuitupuun kohdalla.”

    Olen itse miettinyt ihan samaa. Samalla tavalla markkinoille vaikuttaa se, mitä vähemmän valtio puskee puuta sinne.

     

    jees h-valta

    Tuontiahan on selitetty edelleen sillä ettei kotimaasta saada edes riittävästi puuta. Varsinkin lehtipuuta. Miten vihreät ovat edistäneet luonnon monimuotoisuutta tässä asiassa? Onhan siinä yhteinen intressi teollisuuden kanssa ajettavaksi. Olen kyllä omin silmin nähnyt miten valtavia junavaunuletkoja Kouvolankin ratapihalle itärajan yli saapuu. Puunhalaajien kannattaisi alkaa halailla sitä puuta mikä ruokkii. Rauduskoivua, hieskoivua, haapaa, leppää, missä piiperot on ääni ja media näistä?

    Visakallo

    Jos puun tarjonta Suomessa vähenee, vähenee puuta käyttävät laitoksetkin. Välittömästi sen jälkeen, kun ympäristöjärjestöjen ja Vihreiden toimesta Suomessa alettiin kritisoida metsien lisähakkuita, meni useampi laitoshanke jäihin. Siellä ne myös pysyvät, jos teollisuus- ja metsänhoitokielteiset voimat nousevat hallitukseen.

    jees h-valta

    Olen aivan varma ettei sossareilla ole mitään halua alkaa metsäteollisuutta ahdistella vaan tämä vihermyötäily nyt on kyllä viimeistään hallitusohjelmaan vesitetty täysin. ja parempi niin. Mieluummin vielä vihreät edelleen ulkona. On aika onnistuneesti päästy nyt tämän hallituksen toimesta turhien lupien ja byrokratian purkutalkoiden alkuun. Valitettavasti tämä hel…in sotepelleily on vienyt liikaa hallituksen työstömahdollisuuksista. Paljon enemmän olisi ilman sitä kerinneet.

    Visakallo

    Jos valtionmetsissä luovutaan avohakkuista, Suomesta loppuu vähintään kaksi puuta jalostavaa laitosta. Tätähän kieltoa ajavat tahot eniten haluavatkin, mutta eivät kerro sitä.

    tamperelainen

    Touko Aalto on ajatamaailmantaan lähellä taistolaisia.Satu Hassi on taitolaislähtöinen,muttui sitten nopesti Vihreäksi taistolaisten hajotessa.

    Saapas hähdä kuinka kokoomuslähtöisten naisopettajien ja hoitureiden kantti kestää Toukon manöövereissä.Tosin kestihän kokoomusnaisten kantti huutaa Punanoita pressaksikin.Oli omanlaisensa toome-feministikiima.Nii se järkikulta sekoaa

    harrastelija

    Taannoin olin MH:n tilaisuudessa ja silloin maan kokonaishakkuu oli n. 60 Mm3/v, MH:n osuus siitä oli n. 10 % eli 6 Mm3/v. Yllätys oli, että maa on jaettu 3 osaan. Pohjois-, Keski- ja Etelä-Suomi ja kaikissa oli n. saman1suuruinen hakkuumäärä eli 2 Mm3/v.

    Tehtaat eivät ole sijoittuneet tasaisesti Suomessa vaan keskittyneet määrättyjen etujen vuoksi osin suppeille alueille kuljetusten ja vientien perusteella. Avohakkuiden kielto vähentäisi ainakin sahojen tarvetta. Vaikka pienten sahojen kannattavuus on +/-, niin suuret sahat tuottavat lankkua ja valmiita talojakin vientiin, joka on varsin kannattavaa Suomen talouden kannalta.

    Mitähän vihreillä on vaihtoehtona Suomen viennin pienentyessä? Vai onko vihreät viin hyvässä taloudellisessa tilanteessa, ettei lisätuloja tarvita?

    Jätkä

    Höllää hieman isoisältä perityn Sujeluskunta-palttoon nappeja ja vyötä. Se helpottaa.

    rööri roope

    Höllää sie jätkäkin vyötä.Ei se rinnekkään suomee jaloilleen saa vaan alamäkeen aatteillaan.

    harrastelija

    AJ: ” Hiilitonnin hinta 15 euroa olisi ihan ok, jos metsänomistaja saisi sen hiilensidontakorvauksena vaihtoehtona puuntuotannolle. Jos metsikkö kasvaa kiertoajalla vaikka 10 mottia vuodessa, tulo olisi 150 euroa hehtaarilta – ei huono tulos lainkaan. ” 

    Kuka ostaa noita hiilitonneja? Toista kuukauden aikana aurinkopaneelitkin näyttää ”säästävän” hiiltä 600 kg?

    Jätkä: ”Höllää hieman isoisältä perityn Sujeluskunta-palttoon nappeja ja vyötä. Se helpottaa.” 

    Mitä?

Esillä 10 vastausta, 261 - 270 (kaikkiaan 4,055)