Keskustelut Metsänhoito Vihreiden metsäpolitiikka

Esillä 10 vastausta, 151 - 160 (kaikkiaan 4,055)
  • Vihreiden metsäpolitiikka

    Merkitty: 

    VIHREIDEN POLIITTINEN TAVOITEOHJELMA 2019-2023. Tämä varmasti muuttuu vielä puoluekokouksessa 16.‒17.6.2018. Otteita ohjelmasta.

    – Lisätään METSO-ohjelman rahoitusta niin, että vähintään 10 % Etelä-Suomen metsistä on suojeltu.

    – Muutetaan valtion omistamat vanhat tai muuten arvokkaat metsät suojelualueiksi ja lopetetaan avohakkuut muuten kuin kestävän metsänhoidon kannalta välttämättömissä tapauksissa.

    – Metsätalouskäytössä olevien turvemaiden uudis- ja kunnostusojitukset muutetaan luvanvaraisiksi. Avohakkuista luovutaan turvemailla vesien- ja ilmastonsuojelun edistämiseksi.

    PS Metsälehden keskustelupalstan teemoista puuttuu metsäpolitiikka.

  • harrastelija harrastelija

    Joku tässä ”vihreiden” touhussa kyllä hiertää? Katselin vähän eri alueiden voimasuhteita. Suurimpien kaupunkien johtoelimissä vihreillä on kovin suuri edustus – kaupungissa, kivitalojen, asfaltin, putkien ja johtojen sekä erittäin saastuttavan liikenteen keskellä! Sieltä annetaan kovia määräyksiä maaseudulle, että kuinka sitä pitää elää?

    Tähän saakka ainutta todella vihreäksi kuvailisin Linkolaa, joka on elänyt oppiensa mukaan! Linkolan ikanssa olen samaa mieltä siitä, että ongelma maapallolla on yhden lajin räjähdysmäinen lisääntyminen! Se laji vain jostakin syystä metsäisessä Suomen luonnossa näyttää olevan laskussa.

    mehtäukko

    Niinpä. Ja tuohon oppiin viitaten väestöräjähdysalueilla ihmisrodun sikiämiseen ei kyllä puututa. Jälkeläisiä laitetaan maailmaa kiertämään velvollisuudella ottaa kaikki tulijat vastaan! On siinäkin logiikka.?!

    No, täällähän muulla luonnottomuudella kansa lisääntyy…!

    Visakallo Visakallo

    Saksalainen tv-sarja Tannbach (TV1/Areena) kertoo Baijerin ja Thuringerin rajalla olevasta kylästä, josta toinen puoli joutui sodan jälkeen Neuvostoliiton miehitysvyöhykkeelle osaksi Itä-Saksaa. Moskovassa koulutettujen kommunistivirkamiesten johdolla yli sadan hehtaarin tilat pakkolunastettiin, ja niiden omistajat karkotettiin. Tätä katsoessa palutui mieleen 90-luvun tikkametsien pakkosuojelut, naturat sekä Lapin metsäsodat. Silloinkin vedettiin vapaalla kädellä paksua viivaa karttaan, kun maita otettiin pois metsätalouskäytöstä niiden omistajilta. Tuli käyttöön myös ennakoivat aavistushakkuut. Toivottavasti suomalaiset maanomistajat eivät enää koskaan joudu samanlaisen mielivallan kohteeksi. Hankkeita silloin toteuttaneet virkamiehet alkavat nyt olla eläkeiässä, eivätkä juuri halua niitä aikoja muistella.

    hemputtaja

    Lainaus puunhalaaja: ”Tuossa klasin takanakin on kaistale kirveen koskematonta kalliometsää (n. 200 vuotiasta) 

    Hieno homma! Ongelma tässä edellä mainittujen tiettyjen lajien suhteen monasti on vain se, että puhumme nimenomaan  kaistaleista.”

    Kaistale ja kaistale. Kehuin tuon kaupunki -esimerkkinä siksi kun se oli vanhaa, pääosin tukkikoon männikköä. En kertonut, että ”kaistaleen” reunasta alkaa luontaisesti syntynyt umpitiheä, hoitamaton, n. 40 vuotias kuusikko. Sitten taas omillaan olevaa kalliometsää ja metsittynyttä ahoa. Kaikkea löytyy, mukaan lukien tammi, vaahtera ja aihkit. Moni- ja munamuotoisuutta riittää.

    Löytyy liito-oravaakin (kuulemma). Metsäkauriit käyneet joskus ikkunan alla, tirppaa ja niitä isompia on joka lähtöön. Närhikin on joukossa.

    Eihän tuo tietenkään mitään metsää ole, kun se on rakennuskaava-aluetta eli sikäli huono esimerkki.

    MaalaisSeppo

    Vihreiden metsä- ja muukin politiikka muistuttaa taistolaisten toimintaa laimennetussa muodossa 60 – ja 70 luvuilla. Taistolaistoiminta keskittyi yliopistokaupunkeihin ja edellytti ehdotonta kuuliaisuutta jäsenistöltä, muutoin kuuluit taantumuksellisiin revisionisteihin.

    Ehkä vihreät ovat huomanneet, miten taistolaisille kävi ja harjoittavat sen vuoksi hieman laimeampaa politiikkaa. Seurauksena on ollut homman laimeneminen niin, että näkyvyys on ollut viimeaikoina olematonta. Riskinä on, että käy kuten taistolaisille.

    Vihreiden metsäpoliittinen avaus on yritys nostaa profiilia ennenkaikkea omien joukoissa, että jäsenet pysyvät ruodussa. Eihän Valtion metsien avohakkuukielto tunnu yliopistokaupungeissa. Kulut Valtion piikkiin ja vaikutukset maakuntiin.

     

     

    Visakallo Visakallo

    Kommunismin romahdus Itä-Euroopan maissa ja Neuvostoliitossa jättivät Suomessakin 90-luvun alussa suuren joukon ihmisiä tyhjän päälle niin henkisesti kuin taloudellisestikin.  Samaan aikaan ympäristöministeriön alaisen hallinnonalan kasvattamiseen oli  varattu runsaasti varoja. Tämä osaltaan selittää sen, että  alalle siirtyi tavallista enemmän ei-demokraattisesti ajattelevia ihmisiä. Maanmittaus-insinööriksi valmistunut tuttavani haki silloin ensimmäistä työpaikkaansa. Ympäristöministeriöllä oli jatkuva haku päällä, mutta työtehtävien laatu karkoitti suurimman osan hakijoista.  Näin kävi tuttavallenikin ja onneksi hänelle löytyi normaali koulutusta vastaava työpaikka.

    antinpoika

    Tässä keskustelussa on jotain koomista. Pelätään että jotku vihreät määrää mitä metsissä tehdään, eihän se suinkaan niin ole. Toisaalta unohdetaan tyystin että 40-luvulta aina lakimuutokseen asti virallinen taho simputti metsänomistajia sen kuin kerkesi. Metsänomistajan oikeudelle määrätä omaisuutensa käytöstä koira nosti jalan.

    Tähän päivään asti ja tästä eteenpäin on pohjoista Suomea nyysitty jos milläkin muotoa, täällähän se metsähallitus metsiä raiskaa, mitä se teille eteläisille kuuluu jos halutaankin avohakkuille loppua.

    Visakallo Visakallo

    Älä antinpoika yhtään vähättele. Silloin kun Vihreät ovat olleet hallituksessa, ja heillä ympäristöministerin sakkku, maa alkoi täyttyä elämälle vieraista säädöksistä. Esimerkkejä löytyy rakennusten energiatodistuksista aina outoihin kaavoitusmääräyksiin, ym. Antinpojalle lisäksi tiedoksi, että Metsähallituksella on runsaasti metsiä myös täällä etelässä.

    jees h-valta

    Metsähallitusta ei pidä painostaa yhtään enempää kuin muitakaan metsää omistavia tahoja metsän käsittelyssä minkäänlaisiin muutoksiin. Maamme taloudellinen tila ei kaipaa enää yhtään turhaa kieltoa eikä rajoitetta metsäteollisuuden harmeiksi joten piiperot, menkää sinne meuhkaamaan missä saattaisi vielä todellista tarvettakin olla. Mutta se ei ole suomen rajojen sisäpuolella. Kyseenalaiset toimintatapannekin voisivat siellä suunnalla olla luonnollisia.

    harrastelija harrastelija

    Antinpojan pitäisi tutustua vähän enemmän lähihistoriaan, vaikkapa sodan jälkeiseen, jolloin katsottiin se, että kuka Suomen metsistä tekee todelliset päätökset. NL:lle piti maksaa korvauksia, jotka olivat suuria ja tarkoitus on ollut juuri niiden kautta tehdä se lopullinen ”läpimurto”.

    Kovalla ponnistelulla kohtuuttomat korvaukset kuitenkin hoidettiin. Samalla positiivisena asiana saimme hyvälle metsänhoidolle pohjan aukkohakkuineen ja säädeltynä puun myyntinä jolla estettiin yksityisten metsän raiskaus.

    Raskaskoneteollisuus nousi voimakkaasti, samoin sähkön tuotanto, jossa negatiivinen puoli oli tietysti vapaiden jokien valjastus.

Esillä 10 vastausta, 151 - 160 (kaikkiaan 4,055)