Keskustelut Metsänhoito Vierekkäiset taimet varhaisperkauksessa

Esillä 2 vastausta, 21 - 22 (kaikkiaan 22)
  • Vierekkäiset taimet varhaisperkauksessa

    Aloittelija päivää. 2021 istutettuun kuusen taimikkoon tehty nyt varhaisperkaus missä tuli poistettua lehtipuusto. Mättäisiin tullut myös aika paljon luonnon mäntyä. Alueella todella paljon hirviä joten männyn jättäminen hirvittää ajatuksena. Nyt jo syömäjälkiä pienemmissä taimissa. Kuitenkin olisi hienoa jos saisi sekametsän aikaiseksi.

    Voiko noita kasvatella vierekkäin kuinka kauan? Kuuset alkavat olla 2 metrisiä. Meneekö taimikonhoitoon asti jolloin valinta? Vai onko kohta vaan kaksi mutkasta kuitupuuta…

    https://i.postimg.cc/kgPCS2KD/20250404-110812.jpg

     

    Esimerkkikuvassa männyntaimia myös kauempana, mutta monessa mättäässä vain kuusi ja mänty vierekkäin.

  • suorittava porras suorittava porras

    Harmi ,kun lähetetyt kuvat vierivät lukijoiden kuviin kovin hitaasti. Olisi näyttöä sille, että oikein ajoitetulla toimenpiteillä myös männikkö saadaan kasvamaan niin ,että ei tarvitse ajatellakaan energiapuuta. Kaikki on kuitua ensiharvennuksessa ja  latvusosa  mahtuu motokouran sisään ja jää pois pudotettuna ravinteiksi palstalle. Edes kantavuutta sillä ei paljoa parannella. Raivuria kummempaa ei ennen enskaa ole tarvittu.

    Visakallo Visakallo

    Jos palattaisiin Kaatokiilan alkuperäiseen aiheeseen, niin varmin tapa perustaa hirvien talvilaidun, on jättää mäntyjä kasvamaan kuusentaimikkoon. Tällainen kuusikko ei siitä yleensä mene pilalle, mutta mahdollisille läheisille männyn- ja koivuntaimikoille voi myöhemmin käydä huonosti. Hirvet ovat erittäin paikkauskollisia, jos niille vain löytyy ruokaa ja suojaa samasta paikasta. Mäntyjä sisältävä nuori kuusikko on juuri tällainen. Kyllähän aina kaikenlaisia uusiakin metsänhoitosuosituksia sekapuustoineen, yms. tarjotaan metsänomistajille, mutta aika usein niistä jää mahdolliset haittapuolet kertomatta.

Esillä 2 vastausta, 21 - 22 (kaikkiaan 22)