Keskustelut Metsänhoito Vesakkomyrkytysten lyhyt historia

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 23)
  • Vesakkomyrkytysten lyhyt historia

    Merkitty: 

    Artikkeli Suomen Luonto -lehdessä. En saa tähän toimivaa linkkiä. Voi mennä http://www.suomenluonto.fi – artikkeli on siinä etusivulla ja aukeaa kun klikkaa otsikkoa:

    Vuosikymmeniä jatkuneet vesakko­myrkytykset aiheuttivat Suomen luontoon vaurioita, jotka näkyvät edelleen

     

  • Kalle Kehveli

    Osaran aukeatkin myrkytettiin ja puu kasvaa nyt siellä pöljän lailla. Samoiten kaikkialla pohjois-suomessa. Yksi parhaita tekoja metsähistoriassa. Ei tarvittu raivaussahoja.

    Puiden heikko laatu johtuu pääosin sopimattomasta taimien ja siemenien alkuperästä sekä karuista kasvuolosuhteista.

    Ps. Linkki aukesi…

    Kurki

    Linkki ei avaudu.

    A.Jalkanen

    Linkissa olevia ongelmia ei ehkä voi korjata kun siinä ohitetaan lukuoikeus.

    Kurki

    Ei löydy.

    Minun asia oli että, kun ruiskutin vesakon turvepohjaiselta penkkatieltä glyfosaatilla, nyt monena vuonna sen jälkeen on ollut tuolla paljaalla pinnalla paljon sieniä syksyisin.

    Glyfosaatti ei siis vaikuttanut sinirihmastoihin eikä penkkatien ojaluiskassa kasvavien mäntyjen ja koivun taimien kasvuun mitenkään haitallisesti.

    Kalle Kehveli

    Ennen vesakkomyrkyt olivat ehkä ”äkäisempiä” kuin nykyisin.

    Minullakin Roundupista vain hyviä kokemuksia. Pajukkoa poistanut metsitettäviltä peltoheitoilta. Terhakka taimikko niihin syntynyt. Turvepohjaisille penkkateille piennarmurskain on pätevä peli.

    A.Jalkanen

    Kurki, mene osoitteeseen suomenluonto.fi ja klikkaa jutun otsikkoa siinä heti etusivulla.

    Jätkä

    Kurki. RoundUp on valmiste, joka puree vain määrätynlaisiin kasveihin. Se ei vaikuta maaperän / juuriston kautta, vaan ainoastaa letien kautta. Maahan roiskutettu Glyfo hajoaa.

    Kyllä vesakkomyrkyt ja rikkaruohomyrkyt olivat ennen myrkyllisempiä ja vaarallisempia kuin nykyiset ”ympäristönsuojeluaineet”. Siinä asiassa Jeessiressukat ovat myöhäisheränneitä. Olisi pitänyt nousta Barrikaadeille  kymmeniä vuosia sitten…

    hemputtaja

    Onhan ne ehkä vähemmän äkäisiä kuin ennen, mutta salakavalia, jos joku aika sitten lukaisemani tieto pitää paikkansa. Väittivät tutkitun, että torjunta-aineet sotkevat mehiläisten kompassin eli eivät löydä kukkasia uudestaan ja voivat eksyä kotimatkalla, mitä on kyllä sattunut meikäläisellekin ja aamulla on ollut pää kipee ja kädet tärisseet.

    Jos tosiaan häiritsevät mehiläisten duunia, on homma vähän huono.

    A.Jalkanen

    hemputtaja miettii varmaan neonikotinoideja. Niistäkin on juttua Suomen Luonto -lehdessä. Ja mitäpäs tarjotaan myrkkyjen vaihtoehdoksi? Arvasitte oikein: jatkuvapeitteistä kasvatusta, siinähän ei tarvitse suojata taimia tukkimiehentäiltä eikä torjua heinää.

    arto

    Meilläpäin aikoinaan myrkyttivät paljon helikopterilla ja lenkoneella. Seuraavana vuonna valtavasti puolukkaa niillä alueilla. En itse poiminut niitä. Moni poimi valtavia määriä myyntiin. Ne myrkytetyt alueet sitten raivattiin suurin aukko oli 125ha

Esillä 10 vastausta, 1 - 10 (kaikkiaan 23)