Keskustelut Puukauppa Verovuosi 2013

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 70)
  • Verovuosi 2013

    Kohta kalenterivuosi loppuu ja tilikausi vaihtuu.

    Muuten numerot on järjestyksessä paitsi kilometrivähennyksen määrä on hukassa. Oletus 0,25 c/km, saa nähdä nouseeko vai ei. Bensan hinta kyllä nousee mutta vähennyksen määrä pysyy samassa.

    2013 ei ole tullut myytyä mitään mutta poistoja kyllä löytyy. Valitettavasti poistoprosentit on vähäisiä (ainakin rakennusten osalta) joten niitäkin pitää vain poistaa vaikka taloudellista syytä ei olekkaan. Inflaatio syö niiden ”poistokykyä” hiljalleen.

    Veroprosentti tulee nousemaan tulevaisuudessa varmasti ja isot kaupat kannattaa jakaa kahdelle vuodelle. 49.999 ecua per tilivuosi.

    Alveillekkaan ei saa korkomarkkinoilta mitään, enintään käyttöpääomaa joka on aikanaan palautettava.

    Verotus, verosuunnittelu ja veronmaksukyky. Niinpä niin. Verotus tulee sisäistää ja verosuunnittelua pitää tehdä päivittäin. Ja lisä veroihin kannattaa varautua. Onneksi exel jyrää ja ennakkoprosentit kannattaa ainakin isoissa kaupoissa asettaa oikeiksi.

    Juuh, uusi vuosi ja uudet kujeet tulossa. Lakimylläkkäkin vielä.

    Että sitä lajia on tämä markkinatalous.

  • Korpituvan Taneli

    Tolopainen:
    ”Menovarausta kannattaa myös aina käyttää, 15% kauppahinnasta siirtyy seuraaville vuosille, jos jaksottaa kahdelle vuodelle tuo siirtyvä osuus nousee 30%:iin. ”

    Menovarauksen kyllä ymmärrän. 15% Kaikista tuloista, siis muistakin kuin puun myyntituloista, joista on kuitenkin jo vähennetty hankintatyön arvo ja metsävähennys.
    Senkin ymmärrän toki että myyntitulojen jaksottaminen kahdelle vuodelle on viisasta, ainakin jos 32% veron raja uhkaa.
    Sitä en ymmärrä mistä tulee menovaraukseen tuo 30% ???? Jos tuloja siirtää seuraavalle vuodelle, niin myös silloin saa tehdä max 15% menovarauksen.

    Sitten on erikseen tuhovaraus, joka kannattaa huomioida tarvittaessa.

    Onko totta että metsäteillä ajetuista kilometreistä saa vähentää enemmän????

    Terveisin: Korpituvan Taneli

    Tolopainen

    Se taitaa tulla laskuvirheestä, kun tarkemmin ajattelee.

    putte

    Taneli:
    >>Onko totta että metsäteillä ajetuista kilometreistä saa vähentää enemmän???? <<

    Ei ole.
    Metsätalouden matkakulut vähennetään todellisten kulujen mukaisesti tai käyttämällä alla olevassa asetuksessa vuosittain määrättäviä summia.

    http://www.vero.fi/fi-FI/Syventavat_veroohjeet/Verohallinnon_paatokset/2013/Verohallinnon_paatos_matkakuluvahennykse%2829451%29

    mettämiäs

    Jos olette unohtaneet työhuonevähennyksen, hakekaa ihmeessä vero-oikaisulla vähennykset jälkikäteen (tämän vuoden loppuun mennessä tehdyllä oikaisulla saa vähennykset v:sta 2008 lähtien). Jos puolisolla on oma tila ja hän tekee oman veroilmoituksen, hänkin saa oman työhuonevähennyksen. Samalla oikaisulla kannattaa hakea muutkin mahdolliset ”unohdukset”, kuten esim. vapaa-ajan tapaturmavakuutukset (oma ja perheen jäsenten), nettilinjakustannukset (jos on sähköinen metsäsuunnitelma tms.) yms. jos ovat jääneet aikanaan vähentämättä.

    Korpituvan Taneli

    Näyttää tosiiaan olevan selkeät sävelet.

    Nyt on Harrastelijalla selityksen paikka. Mihin perustuvat hänen esittämänsä kilometrihinnat? Mikään Mette ohjelmahan niistä ei päätä, kyllä päätös pitää olla viranomaisten tekemä. Onko mahdollisesti jossain muualla verosivuilla vielä tarkennuksia tuohon asetukseen?

    Terveisin: Korpituvan Taneli

    sammeli

    ”Jos olette unohtaneet työhuonevähennyksen, hakekaa ihmeessä vero-oikaisulla vähennykset jälkikäteen (tämän vuoden loppuun mennessä tehdyllä oikaisulla saa vähennykset v:sta 2008 lähtien). Jos puolisolla on oma tila ja hän tekee oman veroilmoituksen, hänkin saa oman työhuonevähennyksen. Samalla oikaisulla kannattaa hakea muutkin mahdolliset ”unohdukset”, kuten esim. vapaa-ajan tapaturmavakuutukset (oma ja perheen jäsenten), nettilinjakustannukset (jos on sähköinen metsäsuunnitelma tms.) yms. jos ovat jääneet aikanaan vähentämättä”

    Ei verotus sitä tarkoita, että kaikki vain voi laittaa vähennyksiin. Sen vain on vähennettävää mikä todellisuudessa liittyy metsätalouteen.
    En suosittele tänne antamaan neuvoja siitä kuinka veroja kierretään, tai harmaalla alueella liikutaan.
    Rehellisesti kun pyrkii menot ja tulot kirjaamaan saa lisäksi maksaa myös niiden verot, jotka näin ei toimi.
    Tämä koko yhteiskunta perustuu luottamukseen, jota aina osa porukasta käyttää väärin.

    metsänvartija

    Hyviä on tunnetusti vähän.

    Kun hoitaa hommansa hyvin niin ei ongelmia.

    MV

    jees h-valta

    Sammeli oikeassa, on varsin kyseenalaista yrittää keksiä vielä joitain hyvin epämääräisiä yleiskuluja jos ne eivät selkeästi liity omaan metsätalouteen. Kuten perheen vapaa-ajanvakuutuksetkaan. Minä en vähentäisi kuin puhtaasti metsätoimintaan liittyviä. Kuten metsän myrsky-palo yms. vakuutukset. Mikä on erottelumahdollisuus jossain vapaa-ajan vakuutuksessa kuinka paljon siihen liittyy metsäistä toimea.
    Mitä enemmän yrität sen vähemmän hyötyä. Menee helposti perustelujen tekoon ja kuittien näyttöreissuihin aika marginaaliset erät.

    mettämiäs

    Jokainen tietenkin taaplaa tyylillään, mutta jos vero-oikaisun kautta hakee verotukseen muutosta verotuksen oikaisulautakunnalta, asiat pitää perustella selkeästi ja lautakunta tekee sitten päätökset. Näiden päätösten ja linjausten jälkeen on aika turvallista tehdä veroilmoitukset jatkossakin (näin ainakin minä olen tehnyt, sillä haluan nukkua yöni rauhassa). Minulle on muuten verotarkastus tehty; tuloksena oli kaikki ruksit (n. 10 kpl) kohtaan ”ei huomautettavaa” sekä lisäksi vielä kommentti, että lopuksi annettiin vielä veroneuvontaa (sitä kohtaa tosin en tarkastuksen yhteydessä huomannut). Mitä ilmeisimmin nyt on tullut viisaita kommentteja varakkailta metsänomistajilta, joilla ei ole tarvetta hyödyntää kaikkia verottajan yhtenäistämisohjeiden mukaisia vähennyksiä. Minusta se ei kuitenkaan oikeuta solvaamaan, syyttämään ja loukkaamaan kaltaisiani vähävaraisia pienmetsänomistajia, jotka kaikessa surkeudessamme joudumme hyödyntämään verottajan metsänomistajille suomat mahdollisuudet ja pysyttelemme siitä huolimatta sinivalkoisella alueella. Minulla oli vielä tarkoitus esitellä muitakin em. verottajan ohjeiden mukaisia mahdollisuuksia, mutta yksinkertaisuudestani huolimatta sen verran minäkin olen ymmärtänyt, että tämä foorumi ei ole oikea paikka asiakeskustelulle metsäverotuksesta.

    raivuri

    Olet siinä tapauksessa ottanut asian ehkä hieman liian kirjaimellisesti. Keskustelu täällä on monesti kärjistettyä ja jopa töykeää, mutta siihenkin tottuu. Anna takasin vaan samalla mitalla!

    Siinähän vaan sanottiin, että tänne ei haluta harmaan talouden vinkkejä. EIkä se varmaankaan ollut tarkoituksesi.

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 70)