Keskustelut Metsänomistus Venäjästä on tullut pohjaton kaivo

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 49)
  • Venäjästä on tullut pohjaton kaivo

    Venäjästä on nyt tullut suomalaisyhtiöille pohjaton kaivo.
    Metsäyhtiöt sieltä jo suuret tappiot tehtyään vetäytyivätkin, mutta rakennusyhtiö YIT:n toiminta on nyt siellä erittäin pahoissa vaikeuksissa koetellen jo yhtiön kassaakin.
    Kaikkein suurin riski on mahdollisesti toteutumassa Fortumilla, jonka n. viiden miljardin euron arvoiset panostukset Venäjälle ovat vaarassa tulla menetetyksi kokonaan.
    Lähes kaikki Venäjällä toimivat suomalaisyritykset ovat nyt ilmoittaneet vaikeuksistaan.
    Tämä näkyy täällä Suomessa näiden yhtiöiden kotimaan toimintojen supistamisina.

  • Puun takaa

    Vuosi 1998 oli kyllä Venäjän kannalta todella paha romahdus, mutta Suomen kannalta panokset ovat nyt huomattavasti suuremmat kuin silloin. Silloin kysymys oli miljoonista mutta nyt miljardeista.

    Ammatti Raivooja

    Kannattaako Puun takaa venäjänvastaisia pakotteita?

    Tämä povailtu talousromahdus EU:n alueella tulee tapahtumaan niin, että EKP painaa rahaa. USA painaa rahaa koska se voi, EU painaa rahaa koska sen on pakko. Elintasoamme on nostettu velalla ja tulevaisuudessa tulee korjausliike jolloin elintasomme palautetaan reaalitasolle ja se juurikin tapahtuu niin, että EKP ostaa velat ja sit ollaan köyhiä niinkuin meidän kuuluukin olla. Eurooppa on valmis, ainut kasvu meidän firmoille tulee idästä ja kehittyvistä markkinoista ja meidän tulisikin ennemmin lähentyä BRICS maita ennemmin kuin hännystellä rappeutuvia länsimaita.

    Puun takaa

    ”Kannattaako Puun takaa venäjänvastaisia pakotteita?”

    Hyvä kysymys. Historiaa katsoen kauppapakotteilla ei ole juuri saavutettu toivottua lopputulosta. Monesti vaikutus on ollut jopa päinvastainen. Esim. USA:n julistama kauppasaarto Kuubaa vastaan on kestänyt jo 52 vuotta ilman toivottua lopputulosta.
    Venäjän kohdalla kauppapakotteet lisäävät vain Venäjän omaa ruoka- ja tavaratuotantoa, ja vastaavasti vähentävät sitä lännessä. Siinä Suomi on yksi suurimpia kärsijöitä.
    Huomattavasti tehokkaammin vaikuttaa valtaeliitin ulkomaan tileihin rahaliikenteeseen puuttuminen.
    Se on nähty historiassa monesti ennenkin.

    Ammatti Raivooja

    Tuo Kuuban kauppasaarto on kyllä melkoinen tragedia Kuuban kansalle. Ilmeisesti Kuuban pitäisi luopua kommunismin rippeistä, jotta amerikkalaiset olisivat tyytyväisiä. Siellä on kyllä amerikkalaiset kurjistaneet ihmisten oloja ilman minkäänlaista hyväksyttyä syytä, tuskin kukaan nyt mitenkään kuvittelee Kuubalaisten uhkaavan amerikkalaista yhteiskuntaa.

    Ruotsi on meitä taas kerran askeleen edellä kun halutaan inhimillisempää maailmaa ja toisten kulttuurejen kunnioitusta tunnustamalla Palestiinan valtion. Suomi on tässäkin asiassa amerikkalaisten tyrannien ja askenazien puolella. Nyt siellä joku jo älähtää, että ku ne palestiinalaiset on terroristeja, jotka haluavat tuhota Israelin mutta eikö sinuakin vi..harmittaisi jos ympärillesi rakennettaisiin betonista ghetto ja puskutraktorit työntäisivät talosi punaiseen mereen?

    Puun takaa

    ”Jos tulee, niin tapahtuu todennäköisesti niin paljon muutakin, ettei sitä kukaan edes huomaa.”
    Tuo Roisto Reippaan toteamus voi valitettavasti olla toteutumassa.
    Venäjä on jo vuosien ajan valmistautunut johonkin sellaiseen, mistä meillä ei ole oikein haluttu aikaisemmin puhua.
    Venäläisten erikoiset maa- ja yrityskaupat, maamiinojen poisto itärajalta, aikaisempi ”Eihän meitä mikään uhkaa” -hokeman toistaminen korkeimman valtiojohdon taholta, lähialueyhteistyörahojen katoaminen muualle kuin itse kohteisiin, Johan Bäckman ja muut Suomen mustamaalaajat, rajaloukkaukset, suureen yleisöön vaikuttava, itärahalla pyöritettävä jääkiekkoyhteistyö, presidentti Putinin allekirjoittama Venäjän valtion turvallisuuteen liittyvien virkamiesten lomailu- ja oleskelukielto Suomessa ja muissa länsimaissa, jne.

    A.Jalkanen

    Kävin Kuubassa vuonna 1986 ’kunnon’ sosialistiaikana. Jäätelökioskillakin työllistyi silloin kolme ihmistä. Nythän sielläkin vallitsee jo kiinalais-venäläinen systeemi eli keskusjohtoinen ’lähes markkinatalous’.

    Puun takaa

    Roisto Reippaalle vastaan, että kaikkein mieluiten olisin täysin väärässä.
    Ei Suomi täällä Pohjolassa todellakaan ole ainoa Venäjän kiinnostuksen kohde, vaan Itämeren kaasuputken kaikki ympärtysvallat saavat osansa.
    Nato-maista Venäjä kunnioittaa toki enemmän, mutta Suomi ja Ruotsi ovat nyt heikommilla. Ukrainan ongelmien takia Itämeren kaasuputken merkitys Venäjälle on kasvanut, ja se tulee takaamaan putken turvallisuuden tarvittaessa myös asevoimin.
    Samoin laivareitti Pietariin ja Kaliningradin huolto aiotaan pitää auki kaikissa oloissa.

    Jansson

    Onko Suomen viennistä 10% Venäjälle? Mikä on Venäjän talouden koko? Jostain luin että Italian kokoluokkaa ja jossain verrattiin Hollantiin. Kaupankäynti olisi järkevää vaikkei Venäjä mikään talousmahti olekaan.Jokaisen yrityksen on Venäjäriski huomioitava.
    Öljyn hinta kurittaa Venäjän taloutta ja pitkään ei resurssit riitä varusteluun ja kaikkeen muuhuun.
    Yksinään Venäjä ei pysty Eurooppaa ja Usaa vastaan painimaan, paitsi jos Kiina on takuumiehenä.
    Kai Kiinallekin on Usan ja Eun kauppa tärkeämpää kuin pönkittää Venäjän pullistelua. Jos näin ei ole niin Siperian keikka tuli metsänomistajalle.
    Joko tilanne korjaantuu pullistelun jälkeen tai sitten on uusjaon lähtölaskenta käynnistynyt.
    Väittävät että Usa:n rahamiehet rahoittivat viime kisoissa sekä saksan että usan sotateollisuutta…. Kuka nyt rahoittaa ja ketä.

    Ammatti Raivooja

    Elikkäs kaasuputki menee Saksaan, joten miten mitä arvelet puun takaa, että liittyykö Saksa Venäjän johtamaan sotilaalliseen liittoumaan kun kaasuputkea turvataan? Sen omistajina on myös Hollantilaisia ja Ranskalaisia. Ja suurin kysymys on, että kuka sitä uhkaa? Kaasuputki on ollut Venäjältä ja Saksalta järkiteko, että jotkut ryövärit eivät varasta Venäjän kaasua. Meidän tulisi myös arvostaa Venäjää, että se on suojellut meitä ja EU:ta, että konkurssikypsältä ja todelliselta rahakaivolta, jota ei nyt hetkeen oteta EU:hun.

    Puun takaa

    Venäjän valtio on käytännössä velaton, ja käytettävissä olevia eläkerasto-ruplia on muutama kymmenen miljardia euron edestä. Vakavampi asia on, että venäläiset yritykset ovat velkaa länsi-pankeille yli 400 miljardia euroa. Näitä velkoja olisi hoidettava yhä heikentyvillä ruplilla.

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 49)