Keskustelut Metsänomistus Venäjällä jo pula havupuutukeista, seuraako Suomi perässä?

Esillä 6 vastausta, 21 - 26 (kaikkiaan 26)
  • Venäjällä jo pula havupuutukeista, seuraako Suomi perässä?

    Maaseudun Tulevaisuus kertoo Venäjällä kärsittävän jo havupuutukkipulasta. Syynä tähän on pitkään jatkunut laajojen avohakkuiden jälkeinen huono tai olematon metsänhoito.
    Lehtipuut ovat vallanneet laajat uudistusalat.
    Mennäänkö nyt Suomessa samaan suuntaan?
    Uuden metsälain mukaan avohakkuualat voidaan jättää oman onnensa nojaan 10-25-vuodeksi.
    Sen jälkeen uudistaminen havupuulle on lähes mahdotonta.

  • metsänvartija

    Metsänvartija tekee vain työnsä ja saa siitä palkkansa.

    Omistajat hyväksyvät pitkän kasvatuksen linjan.

    Metsätila sijoituskohteena on jo eri asia, tila ostetaan, laitetaan kuntoon ja sitten myydään.

    vänkäri vänkäri

    Olihan suomalaisilla metsäfirmoilla mielenkiintoa itään 90-luvulla ja vielä tämän vuosituhannen alussa. Into lopahti kun selvisi, että tehtaan perustaminen vaatii tie- ja rautatieverkon uudelleenrakentamista, työntekijöiden kouluttamista ym. ym. Siihen ovat toistaiseksi tyssänneet usein venäläistenkin suunnitelmat.

    Omasta mielestäni suurempi uhka saattaa jo tulla Etelä-Amerikan ja Aasian suunnalta. Siellä ei napeilla pelata eikä puupula uhkaa. Yhtiöt käyttävät omilta puuplantaaseilta korjattua puuta jota riittää, mikäli järeä ”luonnonpuu” alkaa huveta.

    Gla Gla

    Jees: ”Mutta en silti välttämättä tähtää hiukkaakaan seuraavan polven minusta hyötymiseen vaikka se sieltä automaattina tuleekin.”

    Minä en ole ollenkaan vakuuttunut siitä, että hieskoivikkosi on puustoltaan arvokkaampi päätehakkuuiässä kuin siitä 90-luvulla hakattu metsä.

    jees h-valta

    En minäkään, eikä se sureta sitten tippaakaan oli arvokkaampi tahi ei. Joka tapauksessa metsä. Ja eipä ainakaan tarvi myydä useita kymmeniä motteja nk. metsänomistajan puita, eli lahopaskaa kuten minä edellisen omistajan hakkuun jäljiltä. Jotain sekin on metsän arvoonkin silloin hakkuussa vaikuttanut. Katson hiukan kuin omaksi velvollisuudekseni hiukan pätkäistä tuota lahovikaiskierrettä siinäkin palstalla.

    suorittava porras suorittava porras

    . ..löytyy sitä lahopaskaa koivuistakin , kokemuksieni mukaan suhteessa jopa paljon enemmän , kuin kuusista. Koivun tukkiprosenttikin yleensä vain 20-30 .

    jees h-valta

    Kuiduksi kelpaa kyllä toisin kun kuusen lahopaska. Eikä siitä koivusta tukkia pitänyt lainkaan tulla. Mistä nyt 20-30% löytyi?

Esillä 6 vastausta, 21 - 26 (kaikkiaan 26)