Keskustelut Metsänomistus Venäjä harkitsee erillisiä talouspakotteita Suomelle

Esillä 10 vastausta, 51 - 60 (kaikkiaan 88)
  • Venäjä harkitsee erillisiä talouspakotteita Suomelle

    ”Venäjän duumassa pienen länsinaapurin vastainen mieliala kärjistyy. Duuman ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja Aleksei Pushkov sanoo, että parlamentissa pohditaan nyt vakavasti Suomen vastaisia, erillisiä talouspakotteita.

    Erillispakotteiden käyttöönoton mahdollistaisi vuonna 2006 hyväksytty laki. Sen nojalla Venäjä voi asettaa pakotteita siihen vihamielisesti suhtautuvaa maata kohtaan.

    Pushkovin mukaan laista löytyy laaja kirjo keinoja, jotka on mahdollista ottaa käyttöön. Niihin kuuluvat yhteistyöohjelmien ja kauppasopimusten jäädyttäminen, rahaliikenteen ja ulkomaankaupan katkaiseminen sekä tullien korottaminen.” IL

    Suomi on sanoutunut irti puoluuettomuudesta ja lähtenyt vaaralliselle matkalle vihaajien kelkkaan. Suomeen tuodaan Venäjältä koivukuitua koska kotimainen ei riitä ja sahaushaketta myös sellun raaka-aineeksi. Ehdottaisin, että Venäjä iskisi nyt orastavalle biotalousalalle ja nostaisi puunvientitulleja. On väärin, että maataloustuottajat yksin vastaavat Venäjän pakotteiden kuluista, nyt tarvitaan myös metsänomistajat kantamaan vastuuta. Muistamme Vanhasen hallituksen ajan,jolloin Suomen budjetti oli ylijäämäinen ja puukauppaa pystyttiin vauhdittamaan veronalennuksilla. Nyt budjetin ollessa rajusti pakkasella tarvitaan mahdollisesti puun pakkomyyntejä ehkä aikaisemmin kuin muutoin. Mitäpä emme Venäjävihassamme olisi valmiita tekemään.

  • Visakallo

    No, eipä siitä vielä niin kauan ole, kun minäkin olin vielä toimittamassa ruoka- ym. humanitääristä apua Venäjälle.
    Ei siinä mielikuvitusta tarvittu kun todellisuus pääsi lähes aina yllättämään.
    En todellakaan toivo mitään niin hartaasti kuin sitä, että olisin nyt väärässä nyky-Venäjän suhteen.

    Visakallo

    Euroopan unionin maatalouden viennin arvo Venäjälle putosi vuoden takaisesta n. neljä miljardia euroa.
    Yhteensä maatalouden vienti kasvoi samassa ajassa kuitenkin 4,8 miljardia euroa.
    Vienti on lisääntynyt euromääräisesti eniten Yhdysvalltoihin ja Kiinaan. Viennin arvo niihin kasvoi 2,0 ja 1,7 miljardia euroa.
    Suhteessa vienti Kiinaan lisääntyi liki kolmanneksen, samoin Etelä-Koreaan. Vienti Egyptiin lisääntyi 22 prosenttia ja Yhdysvaltoihin 15 prosenttia.

    jees h-valta

    Putin on vain persoonana selkeästi ärsyttänyt monia länsilääppään tottuneita. Mitään kovin traumaattista sieltä ei todellisuudessa ole odotettavissa. Tulipa sieltä USA:n repuplikaaneista jo ehdokas joka lupasi ystävytyä Putinin kaas. Että aika persoonasidoksissa nuo käsitejutut kuitenkin ovat. Näistä samoista vaivoista kärsii myös eräs suomalainen poliittinen puolue. Yhden hiukan suoraviivaisempi esitystapa saa ”kieroonkasvaneet” jargonistit heti vauhkoontumaan.

    jees h-valta

    Euroopan maatalous voi hyvin mutta on vain yksi maa siellä unionissa jonka maanviljelijät ei taida tällä hetkellä olla samaa mieltä. Arvaappa puuntakunen mikä se sellainen kummajainen on?

    Rane

    Ranskassahan maanviljelijät järjestävät jatkuvasti mielenilmauksia,pusäyttelevät liikennettä ja kaatelevat maitoa maahan joten jesse varmaan tarkoittaa sitä.

    koivunkaataja

    Yhdysvaltojen pakotteet venäjää kohtaan kolahtavat suomen talouteen.

    Venäjän markkinat suomen maataloudelle ovat menetetyt vaikka talouspakotteet poistuisivat,koska ostovoimaa ei enään venäjällä ole.

    jees h-valta

    Ranskikset tosiaan pitävät puoliaan toisin kuin suomalaiset maanviljelijät jotka on opetettu ”nössökansaksi” kun ei edunvalvoja MTK ole koskaan pelittänyt. Suomalainen uskoo vaikka ei tuloksia näekkään.

    jees h-valta

    Jostain syystä sianlihan Kiinaan viennistäkään ei taitanut tulla mitään. Kait EU plokkasi senkin etelämmäs.

    koivunkaataja

    Ranskalaisilla viljeliöillä aina parempi tuki ranskalaisilta kuin suomalaisilta suomiviljelijöille.

    Visakallo

    Koivunkaataja osui asian ytimeen.
    En ole missään muualla tavannut sellaista maatalouteen kohdistuvaa halveeraamista kuin täällä Suomessa.
    Se ilmeisesti johtuu meillä verraten myöhään ja nopeasti tapahtuneesta kaupungistumisesta.
    Maalta lähteneet saattavat edelleenkin kokea, että maatilalle jäänyt olisi jotenkin parempiosainen, vaikka asiassa ei ole mitään todellisuuspohjaa.
    Jopa tällä palstalla tulee joskus vastaan tämänsuuntaisia kommentteja.
    Tänä päivänä vain harvat arvostelijat edes pystyisivät pyörittämään nykyaikaista maatilaa kaikkine vaatimuksineen.
    Fiksummat sentään jo osaavat arvostaa meidän kotimaisia ruoantuottajia.

Esillä 10 vastausta, 51 - 60 (kaikkiaan 88)