Keskustelut Tekniikka Väriaine

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 30)
  • Väriaine

    Merkitty: 

    Tarkoitus käsitellä pajuja mcpa:lla, sekä tehdä heinittyneelle alueelle laikkuja glyfosaatilla. Olisiko neuvoja, mitä väriainetta aineen sekaan voisi laittaa, jotta käsitelty ala erottuisi? Kantokäsittelyväri ei toimi.

  • jpjulku jpjulku

    Rane, minäkin osaan spekuloida asioilla. Siksi kaipaan nyt kokemusta asiasta.

    Tolopainen Tolopainen

    Meillä päin pajunlehdet ovat menneet ruskeiksi, sienitaudin takia. En ymmärrä mihin ruiskutuksissa väriaineita tarvitsee, jos johonkin jää pajukkoa ruiskuttaa parin viikon päästä uudestaan. Ei tuo metsässä ole mikään ongelma kaikki pajukko ei kuitenkaan kuole. Se kasvaa aina uudestaan.

    Visakallo Visakallo

    Jos haluaa varmistaa ruiskutuksen tehon, en lähtisi sekoittamaan mitään väriaineita joukkoon, sillä yhteisvaikutusta on vaikea tietää.  Ruiskuttaisin kirkkaan värimaalin samalla kertaa, mutta toisella ruiskulla tai pyytäisin apulaispormestari Arhinmäeltä tarpeettomaksi jääneitä spraymaaleja lainaksi.

    Rane

    ”Rane, minäkin osaan spekuloida asioilla.”

    No osta se maalipurkki ja kokeile eri seossuhteilla niin ei tarvitse spekuloida.Vinkkinä että aloitat pienemmästä määrästä…

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Tuossa oli Visakallolla hyvä neuvo: tee pieneen pulloon vahva värivesi vaikka Ranen tökötillä tai elintarvikevärillä. Merkkaa aina välillä kannot. Kaikkia kantoja ei tarvitse merkata, kunhan suunnilleen tietää missä tehdyn alueen reuna kulkee. Sitten aineen vaikutettua käsitellyn alueen näkee kyllä; laikkuja istuttamaan tullessa tämä ei ole enää ongelma.

    jpjulku jpjulku

    Tämä liittyy entisen turvetuotantoalueen metsittämisprojektiin, ja ala on suuri. Toki pajut ovat ”keskittyneenä” joihinkin paikkoihin. Jos odottaa aina sen kaksi viikkoa, että näkee mitä pajuja on jo ruiskuttanut, niin valmista tulee ehkä 3 vuoden päästä. Tosin pajuihin käytettävä mcpa on selvästi glyfosaattia nopeampaa. Mutta glyfosaatti vaatii jopa kaksi viikkoa ennen kuin heinässä näkee jäljen.

    Käytän ruiskutukseen Makitan akkukäyttöistä reppuruiskua. Luulisin, että maali tukkisi suuttimen. Maali voisi muutenkin olla koostumukseltaan sellaista, että se voisi vaikuttaa torjunta-aineiden ominaisuuksiin.

    Tuo kantokäsittelyväri oli varmaan muuten ihan ok, mutta se väri, sininen, ei toimi. Kun sitä ruiskutti isompaan kasvin lehteen, niin se jätti lehden vähän tummemman tai syvemmän vihreäksi kuin käsittelemätön lehti. Ero oli vaan liian pieni.

    A.Jalkanen, en tiedä mistä kannoista puhut. Ei ole mitään kantoja. Pajutkin kuivattelen pystyyn ja kaadan syksyllä.

    Kun menen ensi viikolla taas paikan päälle, voin laittaa kuvia tänne.

    Rane

    ”väri, sininen, ei toimi.”

    Vihreähän saadaan sekoittamalla sinistä ja keltaista.Eli sininen ohuesti levitettynä tummentaa vihreää pohjaa ja keltainen vaalentaa.Eli punainen tai valkoinen.

    jpjulku jpjulku

    Ola_pallonivel, tämä Uittokalustolta tilaamani kantoväri https://verdera.fi/fi/tuotteet/metsaenhoito/blue-stump-marker/ on käsittääkseni sitä, mitä motoissa käytetään. Värjää kannon sahauspinnan kyllä hyvin. Jos on käyttöä, voin postittaa vaikka kymmenen tablettia sulle. Niillä tekee käyttöliuosta ohjeen mukaan 250 litraa.

     

    jpjulku jpjulku

    Noin muistelinkin vanhoilta kuvaamataidon tunneilta 🙂

    Valkoinen tai punainen on kokeiltava. Tuota oikeaa kantokäsittelyväriä ei ole muina väreinä, mutta elintarvikeväriä testattava.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Ahaa, tämä selvä! Entäs jos tekisi niin päin, että kaataisi pajut ja ruiskuttaisi torjunta-aineen tuoreeseen kantoon? Siinä väri (sininenkin) näkyy ja se imeytyy hyvin.

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 30)