Keskustelut Metsänomistus Vanhoilta metsänomistajilta metsät pois. Minun mielestä pakolla

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 131)
  • Vanhoilta metsänomistajilta metsät pois. Minun mielestä pakolla

    elä-Pohjanmaalle ja Lappiin toimintaansa laajentanut keskisuomalainen perheyritys Keitele Forest kantaa kortensa kekoon suurissa suomalaisissa mottitalkoissa. Yhtiö aikoo lisätä puunkäyttöään lähes miljoonalla kuutiolla parin seuraavan vuoden aikana, kertoo Keitele Forestin hallituksen puheenjohtaja Ilkka Kylävainio.

    Viime vuonna Keitele Forest korjasi puuta 1,3 miljoonaa kuutiota, joten sahaamisen lisääminen tarkoittaa sitä, että konsernin puunkäyttö miltei kaksinkertaistuu.

    Keitele-konserniin kuuluva Lappi Timber rakensi Kemijärvelle 300 000 kuution sahan sekä liimapuutehtaan, jotka käynnistyivät viime vuonna.

    Kylävainion mukaan sahaa ajetaan kuitenkin alkuvaiheessa vain 150 000 kuution kapasiteetilla, kunnes henkilökunta saadaan koulutettua, puunhankinta vauhtiin ja säädöt muutenkin kohdalleen.

    Suunnitelmien mukaan Lappi Timber investoi ensi vuonna kuivaamon laajennukseen neljä miljoonaa, jolloin Keitele Forestin kokonaisinvestointi sahaan kohoaa 40 miljoonaan euroon. Tuotanto menee pääasiassa Aasian markkinoille.

    ”Puuta on Lapissa tarjolla enemmän kuin pystymme ottamaan vastaan”, Kylävainio kertoo.

    Alajärvellä Etelä-Pohjanmaalla Keitele Forestilla on tarkoitus kaksinkertaistaa tuotanto ensi vuonna 250 000 kuutioon.

    ”Olemme kolmatta vuotta katsoneet tilannetta ja lähteneet liikkeelle riittävän ajoissa. Kun Äänekosken sellutehdas käynnistyy vuonna 2017, tarvitaan kaikkiaan seitsemän miljoonaa kuutiota lisää kuitupuuta. Samalla tarjolle tulee kolme miljoonaa kuutiota lisää tukkia”, Kylävainio laskee.

    ”Kaikkinensa me keskisessä Suomessa tulemme käyttämään vajaat miljoona kuutiota tukkia enemmän. Olemme valmiina nostamaan tuotantoa ja käyttämään tukkia.”

    Kylävainion mielestä puukaupan edistämiseksi olisi tärkeää, että nykyinen hallitus toteuttaisi metsätilojen sukupolvenvaihdoksen verohuojennuslain.

    ”Nuoret hoitavat ja hakkaavat metsiä paremmin kuin vanhat polvet. Ilman heitä emme saa metsistä lisää 10-20 miljoonaa kuutiota puuta vuodessa.”

  • Ammatti Raivooja

    Niin, tuleeko vanhuksille nyt sellainen ajatus verohuojennuksen jälkeen, että olempa nyt vanha ja tyhmä ja en oikee jaksa enää tehdä mitään ja nyt pitääkin siirtää vanhuudenturva pois kun lääkkeet ja eläkkeetkin pienenee. Tämä pieni otanta kyllä viittaa siihen, että kaikki roikkuvat niissä viimeiseen asti. Pakkokeinot on asia millä saadaan tuloksia ja niitä pitäisi kohta saada aikaan ja realismia keskusteluun etujen ympärillä sillä aikaa on jo tuhlattu tarpeeksi ilman järkeviä ja taatusti toimivia ehdotuksia sillä kohta tehtaat aukeavat. Olisi kurjaa ja ei taatusti kaikkien metsänomistajien edun mukaista jos pakkokeinoja sorvataan nopealla aikataululla.

    Minuakin ehkä vähän kummastuttaa tämä vanhojen metsäomistajien ajojahti mutta lähden siihen silti mukaan koska joltain on saatava pakolla puuta markkinoille.

    Rane

    Elä nyt raivooja höpötä.Puuta ei voi saada markkinoille yhtään enempää koska tarjonta on nyt suurempi kuin kysyntä.
    Kun kysyntä kasvaa niin ostajalla on kuten aikaisemmin on jo todettu keinovalikoimassaan paljon käyttämätöntä jolla saa kaupan käyntiin.

    Visakallo

    Kaikissa pakkokeinoissa tahtoo olla se huono puoli, että ne aiheuttavat ihmisissä vastareaktion, ja lopputulos voi olla jopa huonompi kuin lähtötilanne.
    Positiiviset kannustimet toimivat paljon paremmin.
    Tuoreinpana esimerkkinä oli viime vuoden puolella toteutettu vanhojen autojen romutuspalkkio, joka tuotti valtiolle veroina moninkerroin sen mitä se siihen sijoitti.
    Autokauppa piristyi ja autokanta uudistui vähäpäästöisempään suuntaan.
    Päinvastainen esimerkki oli tupakkaveron korotus.
    Tupakkatehtaat alensivatkin vastaavasti hintojaan, tupakan hinta kuluttajille laski ja nyt tupakointi lisääntyy.
    Alkoholiverosta en viitsi edes mainita, koska absolutisti Matti Vanhanen on Suomen historian ainoa pääministeri joka laski viinan hintaa, ja tuonti Virosta putosi välittömästi.
    Seuraavan hallituksen aikana vanhat sosiaalitantat kaappasivat taas vallan takaisin ja siitä Viro kiittää!

    Ammatti Raivooja

    Minä en ole kuullut kenenkään vanhan vielä sanovan, että heti luopuisi metsistä kunhan vaan verotus olisi alhaisempi. Mikä se kannustin on jos siitä ei itse hyödy mitenkään? Takertuminen ja vanhoilla päivillä metsänhoito sen sijaan saa kannatusta. Ja lisäksi ikävä kyllä valtio leikkaa sen sijaan, että se jakaisi rikkaille perinnönsaajille rahaa. 20 miljoonaa meni nyt sukupolvenvaivdoksiin ja se leikattiin metsänhoidon kannustimista ja metsäntutkimuksista. Se, ei ole järkevää minusta, että perus metsänhoidon tuista leikataan niiden hyväksi, jotka ei halua toimia yhteiskunnassa edun mukaisesti ja metsätaloudellisesti oikein.

    Korpituvan Taneli

    Raivooja se vain raivoaa!

    Ajatteleppa hyvä mies tätä asiaa siltäkin kannalta, minkälaisen pykäläviidakon tälläinen homma saisi aikaan. Pykäviidakkoon tarvitaan aina myös omat inkkarinsa.
    Eli tälläinen pakkolunastusmenetelmä tulisi yhteiskunnalle hirveän kalliiksi

    Usko pois kyllä ne inkkarit sitten hoksaisi senkin että raivoojalla on pikkuisen arvopaperita ja ikääkin alkaa olla. Otetaanpa ne paperit pois ei se ukko enää niiden päälle mitään ymmärrä.
    Tätähän Sinä siis halusitkin.

    Terveisin: Korpituvan Taneli

    pikkutukki

    Sosialisoinnilla on oma nimi ; kommunismi !

    Ammatti Raivooja

    Öh, voikait ne nyt siirtää perillisille. Mutta MTK ilmoitti aiemmin, että vanhojen ihmisten metsistä pitää saada 3 miljoonaa kuutiota enemmän puuta. Mitä jos nämä nyt päätetyt pienet edistämiset ei tuo tuota puumäärää markkinoille mitkä markkinat voisivat imeä? Jollain ”kannustimella” ne on saatava. Ei puupulaa voi käyttää pelkästään etujen ajamiseen, jos valtiolla ei ole varaa etuihin, niin se on hoidettava jotenkin muuten. Ei se 3 miljoonan vaje häviä jos etuja ei tipahda.

    pihkatappi

    Vissiin meinaat että se olisi yhteinen etu, kun sellutehtaat saisivat mahdollisimman halvalla puut metsänomistajilta. Vanhoja sellutehtaita suljetaan jossain vaiheessa jokatapauksessa ja tällä hetkellä puusta ei ole näkyvissä pulaa.

    Kuitupuunkasvattaja

    Olisihan se mielenkiintoista nähtävää, miten Suomi menestyisi kansainvälisesti investointimaana:

    1) Yli 60 -vuotiaiden metsänomistajien metsät siirrettäisiin pakolla nuoremmille, jotta puukauppa kävisi. (Joidenkin mielestä tarjontaa ei ole vieläkään tarpeeksi.)

    2) Yli 20 -vuotiaat sellutehtaat kansallistettaisiin valtion uuden biotalousyhtiön FinNewBion haltuun, jotta hyvinvointi ei karkaisi sijoitusyhtiöille ja veroparatiiseihin maailmalle.

    Tulisikohan sanomista?

    Ammatti Raivooja

    Niin, mitkä oli perusteet, että energiapuun tuet pienennettiin? Miksi metsänomistajien sanoma puun riittävyydestä ei mennyt perille? Jossain on sellaista tietoa, että puuta ei riitä ja valtio tekee sen tiedon perusteella päätöksiä eikä mielipiteiden perusteella.

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 131)