Keskustelut Metsänhoito Valtio vaatii Metsähallitukselta kovempaa tulosta (YLE)

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 40)
  • Rane2

    Kuten edellä jo tuli esille tulostavoitteen nosto johtuu kohonneista hinnoista ,hakkuumääriä ei nosteta.

    Jos tuo kertyvä ylimääräinen raha jäisi Metsähallitukselle niin sitä ei näköjään voisi käyttää esim. retkeilyalueiden kunnostukseen vaan rahan on kierrettävä valtion budjetin kautta.

    https://mmm.fi/artikkeli/-/asset_publisher/hyva-puumarkkinatilanne-nakyy-metsahallituksen-taman-vuoden-tulostavoitteessa-hakkuita-ei-olla-lisaamassa

     

    Visakallo

    Metsälaki vapautettiin, jotta Metsähallitus olisi päässyt sille asettuihin tulostavoitteisiin. Sen laskun lopullista kokonaissummaa voimme nyt vain arvailla. Vahinko on joka tapauksessa erittäin mittava, ja sen maksajina ovat yksityiset metsänomistajat erityisesti Pohjois-Suomessa, mutta myös muualla maassa.

    Metsänmies

    Voisiko Visakallio vähän tarkentaa.Miten yksityiset metsänomistajat joutyvat Metsähallituksen vahinkojen maksajiksi?

    Visakallo

    Tahtoo päivätyö hieman rajoittaa palstalla oloa, ja viivästyttää kysymyksiin vastausta.  Metsänmiehelle: Kun metsähallitus lisäsi metsiensä, -myös keskenkasvuisten metsiensä hakkuita, pudotti se erityisesti kuitupuun hintaa. Siitä olemme saaneet paljon kommentteja täällä palstalla.  Vielä pahempi seuraus on laajoista hakkuista alkanut avohakkuukiellon vaatimus. Se tyrehdytti metsäteollisuuden investointihalut Suomeen. Tässä on kysymys yhdestä metsähistorianmme suurimmasta menetyksestä.

    sitolkka

    Metsähallituksen takia puun hinta on Pohjois-Suomessa aivan tehtaan portillakin Kemissä matalampi kuin etelässä. Puusta ei tarvitse maksaa nii paljon kun Metsähallitus hakkaa aina suunnitelman mukaan ja puu sen on myytävä. Harvennusrästejä alkaa kertyä Pohjois-Suomen yksityismetsiin ja Metsähallituksen metsiä hakataan samaan aikaan aivan liikaa.

    Rane2

    Ihan mielenkiinnosta onko Sitolkalla numerotietoa tuosta tehdashinnasta?

    jees h-valta

    Olen nyt kyllä aivan varma että tässä huudetaan kyllä täysin tuuleen asiassa jossa ei ole perää sitten siemennyksen vertaakaan. On tässä aikaa myöten tullut kyllä käsitys millaista joidenkin mielestä päätehakkuukypsä puusto pitäisi olla. Ja minun mielestäni lähes ylijäreyttä hipovan puuston kasvatuksessa taas ei ole järjen häivääkään.

    Aimo Jortikka

    Lueskelin metsähallituksen vuosikertomuksesta, että metsähallituksen metsät kasvaa vuodessa 11 miljoonaa mottia, hakkuumäärä vuodessa noin 6 miljoonaa.  Päätehakkuu etelä-suomessa 50-70 v iässä, pohjois-suomessa 70-150 v.

    Taviokuurna

    Ohessa professori Timo Pukkalan ja metsäntutkija Juha Lapin näkemystä asiasta. Ja ylen linkin alla olevasta voi lukea minun ajatuksiani touhuista valtion mailla.

    Pidän outona, että Luken VMI kelpaa kun kysytään puun kasvua, yksimetsien hoitorästejä jne., mutta Metsähallitus toteaa ykskantaan, ettei heillä ole taimikonhoidon rästejä, vaikka VMI kertoo toista.

    Suosittelen lukemaan MH:n vuosikertomusta, ei siellä paljoa metsien hoidosta puhuta.

    Luken tilasto summaa yhteen firmojen ja valtion työt, moinen pimitys alkoi muistaakseni v.2012. Valtion metsät ovat meidän metsiämme. Ravistelkaahan poliitikkoja näin vaalien alla!

    https://yle.fi/uutiset/3-10473646

    <span style=”margin: 0px; color: #333333; font-family: ’Georgia’,serif;”>https://www.aarrelehti.fi/kolumnit/artikkeli-1.381662</span&gt;

    Metsuri motokuski

    Itse tein taannoin Metsähallitukselle raivauksia yhden kesän ja ne olivat ainakin rästejä joita minä tein. Tai no rästejä tai ei mutta pirusti myöhässä kuitenkin.

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 40)