Keskustelut Metsänhoito Valtio vaatii Metsähallitukselta kovempaa tulosta (YLE)

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 40)
  • Puuki

    Metsätalouspuoli on eriytetty omaksi tulosyksikökseen kuten nykyään on tapana.

    Tulostavoitetta nostettu, koska puun hinnat nousi viime vuoden loppupuolella. Pääasiassa sellun suotuisan menekin ja hinnan nousun ansiosta( =puun lisääntyneen kysynnän takia).  Suurin osa sahoistakin teki huipputulosta.    Puun hieman noussut kantohinta ei ole uhka jalostuspuolen kannattavuudelle , toisin kuin metsäteollisuuden henkilöt (virkansa puolesta luonnollisesti )siitä mielellään kertovat tiedotusvälineille.

    pikkutukki

    Millainen olisi metsäekonomia  jos kuitu ja tukkikoon puun hinnat olisi yhtä suuret . Paranisiko hiilinielu ??

     

    sitolkka

    Valtiohan hakkaa aukoksi kooltaan sellaista, jota minä ensiharvennan. Siitä jos pienempään menee, niin taimikkoa saa pian aukoksi tehdä.

    mehtäukko

    Koko Mh:n toiminta on luisunut vuosikymmenten aikana joksikin muuksi kuin veronmaksajia (omistajat) huomioivaksi.Retkeilyreitit tulipaikkoineen on lopetettu järkeään.Kodat ja tulipaikat hilattu kaatopaikalle.Virkistyskalastusalueet on lopetettu monin paikoin. Metsästyslupien hinnat kivunneet kattoon…

    Mikä on tälläisen toiminnan tarkoitus kansalaisille??

    Ja puuston hakkuu keskenkasvuisena on sitten ihan oma lukunsa.

    sitolkka

    Taisi olla se viime syksyinen linnunmetsästysaikakin metsähallituksen toiveesta. Lintuja oli korkeintaan keskinkertainen kanta. Mielestäni paikoin jopa tosi heikko. Silti metsästysaika oli ennätyspitkä. Mitä seuraavaksi MH? Keväinen soidinmetsästys kenties? Saisihan silläkin jonkun roposen pohjattomaan kassaan.

    Metsuri motokuski

    Viimeisessä Metsälehdessä oli hyvät kasvukäyrät ja kasvuhyppäykset puulle. En ihmettele että Metsähallitus tulosvastuullisena yrityksenä silpaisee metsät heti nurin kun kasvu alkaa hiemankin hiipumaan. Onhan se aika onnetonta jos karulla kasvupohjalla mäntyy pääsee juuri ja juuri tukkikokoon niin se päätetään avohakata. Näin ainakin suomenselänalueella on tapahtunut.

    Sitä se valtion pohjaton kassa edellyttää.

    Jätkä

    Metsähallituksen ei pitäisi missään tapauksessa yrittää tehdä taloudellisesti hyvää tulosta. Nuo nykyisetkään tulostavoitteet eivät ole kuin murusia. Valtion puistot kuntoon, rretkeily- ja virkistysrakenteet huippukuntoon ja meillä on jotain, mitä voimme esittää myös ulkomaalaisille vieraillemme.

    Nykyaikaisilla koneilla ja laitteilla kaikki huoltotyöt ja rakennushommat sujuvat paljon helpommin ja halvemmalla kuin ”silloin ennen”.

    Metsien käsittely pitää muuttua hoidoksi, jossa metsäluontoa ohjataan aina vain paremmin virkistyskäytön ja luonnon sopusointuun.

    Metsuri motokuski

    Kyllä olen jätkän linjoilla. Vastahan Metsähallituksesta eriytettiin omaksi liiketoiminnaksi nuo virkistyspalvelut. Nythän se menee niin että puunmyynti tilitetään suoraan valtiolle ja virkistyspalveluiden rahoitus kerätään niiden käyttäjiltä. Nyt on jo nähty että palveluiden hinnat ovat nousseet ja uskon että jatkuu edelleen.

    Huonompaan ollaan menty.

    sitolkka

    Ei pitäisi, mutta kun metsähallitus yhtiöitettiin, niin lain mukaan sen on nyt pakko pyrkiä taloudellisesti hyvään tulokseen.

    LauriR

    MOT-ohjelma kertoi taannoin pankkien ja suuryritysten osinkokeinottelusta. Verohallitus on arvioinut vuotuisiksi veromenetyksiksi 100 miljoonaa euroa. Se on siis samaa luokkaa kuin Metsähallituksen viime vuoden tuloutus.

    Kumpihan olisi kansantalouden, luonnon ja kansalaisten oikeustajun kannalta parempi vaihtoehto: veroreikien tukkiminen lainsäädännöllä vai valtion metsien kestämätön hakkuu?

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 40)