Keskustelut Puukauppa Valtakirjakaupassa tai korjuupalvelussa osoitetta vaille jäänyt puu

  • Tämä aihe sisältää 46 vastausta, 16 ääntä, ja päivitettiin viimeksi 7 vuotta, sitten Jovain toimesta.
Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 46)
  • Valtakirjakaupassa tai korjuupalvelussa osoitetta vaille jäänyt puu

    Mitenkä käy valtakirjakaupassa jos puutavaralajille ei löydy loppukäyttäjää? Teiden varsilla näkee jossakin pari-kolme vuotta vanhoja koivukuitupinoja joissa ei ole muuta kuin MHY:n lappu. Koivulla kun on vissiin ollut vähän nihkee menekki. Jääkö nuo myyjän tappioksi, vai MHy:n? Saako myyjä myydä ne eteenpäin vai onko MHy:n omaisuutta?

  • Rane2

    Metsänomistajien sulkeminen pakolla ulos pystykaupasta?Valinnanvapauden rajoittaminen?

    Jovain

    Ei ole mistään valinnanvapauden rajoittamisesta, jos toimituskaupassa metsänomistajat tuodaan takaisin korjuupalvelun piiriin. Päinvastoin!

    Puuki

    Toimituskauppaa voi jo tehdä, jos haluja siihen on. Kilpailuttaa voi myös korjuun, jolloin yrittäjä tarjoaa omilla kantohinnoillaan ja mitta&laatuvaatimuksillaan ym. ehdoilla leimikosta pystyhinnan.

    Kuten jo on tullut aiemmin usein sanottua; se yksikköhinnan vaihteluväli on n. 3€/kiinto, joka kuluu hallintokuluihin pystykaupoissa. Jos säästöt olisi kympin luokkaa kiinnolta pelkästä korjuukulusta, ei tekijöitä olisi muuten kuin korkeintaan tutun kauppana. Omia koneketjuja ei ole kuitenkaan mahdollista jokaisen puunmyyjän perustaa. Sen 3€:n säästökin vaatii tietysti oman työpanoksen, jotta homma tapahtuisi. Niin se vain menee.

    Metsuri motokuski

    Tuossa meidän lähellä on maanviljelijä / metsänomistajat ( 2kpl) jotka itse tekevät puunsa hankintana. Heillä on pieni moto sekä traktorilla ajavat puut. Tukit menevät sahalle ja kuitu MG:lle. Kaikki menee ns tehdasmitalla ja maksut ovat tulleet kuulemma ihan hyvin. Motomitalla eivät kuulemma puuta osta. Raakkiprosentti tukille on määrätty 3% jossa ovat kuulemma pysyneet. Tosin laanissa ovat jokin verran joutuneet sahalla tukkeja työstämään.

    Sen verran olen kavereiden kanssa jutellut että vieraalle eivät lähde urakoimaan nyky taksoilla. Syy miksi he sitä tekevät on työllistäminen ja saavat metsät sellaiseksi kun haluavat. Siinähän sitä toimivaa mallia jovainille olisi.

    Jovain

    On mallia.

    Puuki: Eiköhän pystykaupasta ole kysymys tässäkin yrittäjän tarjouksessa. Uskoisin  metsänomistajan  ja metsänhoitoyhdistyksen pystyvän vastaamaan tähänkin huutoon. Ei mennä vielä tutun kauppaan.

    Myös puun hinnoittelussa on marginaaleja, joista kymppi jos toinenkin on noukittavissa. Tunnetusti metsänomistajalla ei ole edunvalvontaa, joka voi olla etu myös metsänomistajalle. On siellä marginaalia puunhinta taulukoiden kuopissa metsänomistajalle ja hänen sidosryhmilleen. Ei ole Ay tarkastaja taksakirjoineen.

    Rane2

    Jos metsänomistaja haluaa myydä vain puuta eikä sekaantua korjuuseen,ei hänellä ole jovainin ja Lauri Vaaran mallissa enää vaihtoehtoa.Hänet on pakolla suljettu pystykaupan ulkopuolelle.Tämmöinen vaihtoehdottomuus saa jäädä neuvostoajan muistelijoille.

    Jovain

    Ei ole suljettu, samat palvelut olet saamassa kuin pystykaupassakin puun toimittajana. Sen sijaan muutos estää pakolla sulkemisen, eli metsänomistajat pääsevät toimittamaan puuta toimituskaupassa, hoitamaan korjuun omatoimisesti, niin halutessaan. Pystykaupassa se oli estetty.

     

    Rane2

    Jovainin mallissa muutos nimenomaan sulkee metsänomistajalta yhden vaihtoehdon eli pelkan puun myyjän roolin pois. Tämä ei tietenkään tule kysymykseen kun nyky-yhteiskunnassa on lisättävä valinnanvapautta.

    Pois yhteiskunnan  pakko-ohjaus

    Puuki

    Toimituskauppaa voi tehdä . Sekin on mahdollista . Siitä vaan sopimaan ostajien kanssa määristä, laadusta ja aikatauluista. Metsänhoitoyhdistys ei ole sen parempi välittäjä kuin muutkaan yrittäjät.

    mehtäukko

    Aloittajan kysymykseen voi kommentoida asiaa läheltä seuranneena, etä mhyhän sitoutuu markkinoimaan puut sopimuksella.Jos se ei allekirjoituksen jälkeen siinä myöhemmin onnistu, eikös se ole korvausvelvollinen?

    Mo halutessa  myydä ne tarvittaneen uusi allekirjoitus…

    Jos mo:lla  ei ole muuta vaihto-ehtoa, korjuupalvelu on siellä hännän huippuna. Ammattilaisten puuttuessa hyvin huono keino.

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 46)