Keskustelut Metsänomistus Valokuvaus

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 35)
  • Valokuvaus

    Voisiko Metsälehti tehdä artikkelin kuvien ottamisesta metsässä? Hyvien kuvien, jossa metsänhoidolliset tms. yksityiskohdat erottuisivat, ei ole ollenkaan helppoa. Koitin juuri saada taimikosta kuvia, mutta kovin hyvää tulosta en saanut aikaan.

    Lehdellä alan osaamista on, joten muutama vinkki tavalliselle pokkarikuvaajalle olisi paikallaan, kun metsän historiaa tallennetaan.

  • japine

    Tuli innostuttua ennakkoraivausalan kuvaukseen juuri pahimmalla päivänpaisteella ja kuten osasin odottaakin kuvat on käyttökelvottomia. Kamerassa ei vikaa, puoliammattilaisjärkkäri. Pokkarilla/kännykällä tulos olisi vielä paljon pahempi.

    japine

    Sekin vielä, että jos on pöhelikköä ( mitä itse yrittelen), niin jalusta on hyvä apu. Venyy valotusajat pitkiksi, jos ei halua käyttää ISO-arvoja 3200>.

    raivaussahaaja

    Tarkoitatko siis tiheää taimikkoa/metsää pöheliköllä? Niissä tietysti on haastetta saada kelvollisia kuvia koska valoa ei tahdo riittää vaikka ulkona ollaankin. Silloin tietysti valotusaika kasvaa ja tosiaan jalusta auttaa, tai sitten voi tukea kameran ison puun kylkeen, jotta välttyy kameran tärähtämiseltä. Yksi tapa on tietysti ottaa kuva taimikon laidalta, jossa valoa riittää enemmän. Tosin tällöin kuva ei kerro ihan niin paljon taimikosta kuin keskeltä taimikkoa otettu kuva.

    japine

    Olen jonkin verran kuvannut ihan työn puolesta ja muutenkin. Kunnon metsäkuva on vaikea. Jorma Luhta on niissä onnistunut, kuvasi filmille. Tuossa lähimaisemilla on kunnon ”peikkometsää” en tiedä miten saisi esitettyä.

    tamperelainen

    Olisko laajakulma ratkaisu tossa pöhelikön kuvauksessa.Näkymä laaja,terävyyttä koko näkymän pituudelta.Tuuleton ”sininen hetki” illalla,kuvaus jalustalta?

    metsänvartija

    Hellepäivät voi unohtaa, auringonvalossa ei oikein onnistu.

    Keväällä kun lehti ei ole vielä puussa ja pilvinen keli. Silloin kuva onnistuu.

    Olen kuvannut jokaisen kuvion, joten kattava aineisto on koossa, Tukee hyvin metsäsuunnitelmaa.

    Olen valinnut lisäksi 4 puuta hehtaarille joista olen mitannut läpimitan.Päävaltapuu siis., säilyy hakkuissa.

    Ensimmäiset digikuvaukset ovat vuodelta 2007, kuvista ja mittauksista näkee metsän kasvun.

    Varhaisimmat arkistossa olevat kuvat ovat 1960-luvulta, mustavalkoisia. Yli 40 v;n kasvu on jo mittavaa.

    http://www.kantapuu.fi

    raivaussahaaja

    Itse olen vielä sen verran amatööri kuvauksessa, että kaikki vinkit miten saa parempia kuvia metsästä ovat tervetulleita. Metsälehden numero, jossa kuvauksesta oli juttu on johonkin päässyt häviämään. Itse ainakin painin sen ongelman kanssa, että mihin kohtaan milloinkin tarkentaa. En tiedä onko sillä niin väliä, jos käyttää isoja aukkoarvoja eli suurta syväterävyyttä. Haluaisin kuvista kokonaisvaltaisia ja siksi tarkkoja joka kohdasta. Jonkin moinen laajakulmaobjektiivi voisi olla myös hyvä metsään, mutta rahaahan se vaatisi.

    Gla

    Jos sinulla on oikeudet näköislehteen, juttu löytyy numerosta 22/2012.

    raivaussahaaja

    Eipä ole oikeutta näköislehteen.

    raivaussahaaja

    Nostetaan keskustelu metsän kuvauksesta. Minkälaista objektiivia järkkärissä olisi järkevää käyttää metsän kuvauksessa. Mitä ”Japine” käytät? Itselläni on peruskittizoomi (18-55) ja 35 mm kiinteä, valovoimainen.

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 35)