Ympäristöministeri Krista Mikkonen jäi kiinni valehtelusta. Sanoi rauhoitettujen eläinten tappamisen poikkeusluvan myöntämisen olevan yksin Varsinai-Suomen ely-keskuksen päätettävissä. Kuitenkin Tohmajärven vuonna 2019 anottu valkoposkihanhien poikkeuslupa meni myös ympäristöministeriöön käsiteltäväksi ja luvan saantiin meni siten erittäin kauan.
MT: ”Luonnonsuojelulain yleisperiaate on, että kuollutta rauhoitettua eläintä ei saa ottaa haltuun. Tämän periaatteen mukaisesti, ampuja ei saa pitää poikkeusluvalla ammuttua valkoposkihanhea, kertoo Varsinais-Suomen ely-keskuksen ylitarkastaja Salli Uljas.
”Linnut pitää haudata. Sellaiset viljelijät, joilla on käyttöön soveltuva lämpövoimalauuni, voivat myös polttaa ampumansa hanhet.””
Tohmajärvellä hävitetään 375 hanhea. Tuossa ei ole mitään järkeä, joten lakimuutokselle on tarvetta tältäkin osin.
Visakallo:”Ympäristöministeri Krista Mikkonen jäi kiinni valehtelusta. ”
– Oletko satavarma, että Krista valehteli?
Helposti sanoisin, että Krista Mikkonen puhui totta ”Niin hyvin kuin osaa”. Vuodesta 2015 lähtien rauhoitettujen eläinten tappamisesta on päättänyt koko maassa Varsinais-Suomen ELY-keskus.
En osaa ottaa kantaa yksittäistapaukseen, kun en tunne kummankaan osapuolen ajatuksia.
Itse asiaan sanoisin että hanhia pitäisi voida torjua ja riistalihan hävittäminen tuntuu järjettömältä. Helpointa muuttaa lajin status riistaeläimeksi, niin sitten lihan voi hyödyntää ja kannan säätely tapahtuu metsästysajan säätelyllä. Riistakanta on silloin metsästysministeriön erityisessä suojeluksessa, joka on jopa vahvempi kuin ympäristöministeriön toteuttama suojelu. Esimerkiksi valkohäntäpeuran kohdalla on tästä vahvat näytöt.
Eikö valkoposkihanhi ole vieraslaji? Sitä ei aikaisemmin tavattu Suomessa. Nyt niiden määrä lisääntyy meillä 10% vuodessa. Sotkevat täälläkin joka vuosi kunnan uimarannan.
Eli ympäristöministeri ei siis valehdellut, vaikka puhui asian eri tavalla kuin se oikeasti oli. On edelleen selvittämättä, miksi Varsinais-Suomen ely-keskus siirsi Tohmajärven valkoposkihanhien tappamisen poikkeusluvan ympäristöministeriön käsiteltäväksi, ja tämän takia luvansaanti kesti useita kuukausia. Ajatelkaapa, mitä olisi tapahtunut, jos jonkun muun puolueen ministeri olisi menetellyt vastaavalla tavalla.
Onko muuten niitä Ely-keskuksia nykyään enää 2 kpl Suomessa , kun Tohmajärven asioistakin ainakin pitäisi päättää Varsinais-Suomessa ja pohjoisempien alueiden asiosta päättää Tampereen Ely-Keskus ? ”Errare humanum est”- vai miten se meni ? Mikkonen kait puhui niin totta kuin pystyi tai olisi voinut sanoa tietysti niinkin, että ei tiedä mutta ottaa selvää.
Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.
Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.
Kirjaudu sisään