Keskustelut Puukauppa valitukset kaupoista

  • Tämä aihe sisältää 44 vastausta, 17 ääntä, ja päivitettiin viimeksi 9 vuotta sitten sammeli toimesta.
Esillä 4 vastausta, 41 - 44 (kaikkiaan 44)
  • valitukset kaupoista

    osaako joku auttaa,vai pitääkö heti ottaa asianajaja,,vuosi sitten tein kaatosopimuksen erään yhtiön kanssa samalla kilpailutin puuston myös toisella yhtiöllä,,hinnat oli suurinpiirtein samanlaiset,,,nyt kun puut on kaadettu ja jo viety myös pois,ni tuli maksuilmoitus mikä oli noin 6000e pienempi kuin sovittu kauppa hinta,,,en oikein ymmärrä,,pitäshän pysyä noin 10% sisällä sovitusta tai edes antaa mahdollisuus myydä puut muualle,,,,,

  • maukka01

    Kiitokset niistä vastaukista mitkä autto tässä asiassa,noh mutta tulihan sieltä sitä potaskaakin ja epäilyä mut iteppä tiedän et en ollu muuta kun hakemassa tietoa että miten voi heittää ensimmäisestä arvionnista ja allekirjoitetusta sopimuksesta 6000e,,,,,,soon moro

    jees h-valta

    Loppusummaa on aika turha tuijottaa. Kyllä se yksikköhinnoilla ja määrillä pelataan. Puuta sitten tulee mikä tulee.

    pihkanaama

    Tarjous siis oli kahdelta firmalta ja molempien ostomies kävi leimikolla? Onko tuo todennettu jotenkin, vai olettamus? Tuntuisi kummalta, jos molempien ostaja leimikolla käytyäänkin arvioisi niin paljon pieleen. Mahdollista toki, mutta luulisi ainakin toisen ammattimiehen tehneen lähemmäs totuutta osuvan arvion.
    Hoitamaton hakkuukohde tuottaa välillä pettymyksen: Ylispuustoa, joissa monesti ilmenee vielä laatuvikoja. Välipuut ja aluspuut pieniä, joista ei tukkipino kasva. Lisänä on monesti vielä ylitiheys ja koivujen suuri määrä, jolloin leimikon järeys kokonaisuutena ei ole kovin hyvä.
    Jos ymmärsin luvut oikein, niin havut kaikkiaan tukkia noin 161 m3 (mänty, kuusi ja sorvi) ja kuitua 176 m3, lisäksi pikkutukki 23m3. Tukki% koko leimikolla havujen osalta alle 50%. Koivukuidun määrä on kaikkiaan aika korkea, eikä koivutukkia lainkaan. Koivut joko heikko laatuisia ja/tai ylitiheässä kasvaneita.
    Onko leimikon alalla vaihtelua kasvuolosuhteissa? Itselläni on kokemusta leimikoista, jossa osa alueesta saattaa olla selvästi paremmalla kasvualustalla, kuin toinen osa. Tyypillisesti vaikkapa notkelmasta alkava rinne, jossa rinteellä kivennäismaa, kun taas pohjalla saattaa olla soistunut muuttuma. Yleensä silloin siellä rinteessä kasvaa puu huomattavasti paremmin. Jos arvioi puuston sen paremman osan perusteella, saattaa tulla äkkiä heittoa kokonaisuuteen alaspäin.

    sammeli

    Lieneekö kyseessä turvemaa kuvio tai ainakin ojitusalueen kohde kun tuota koivua nui älyttömästi? Näillä kohteilla tukkiprosentit pohjoisessa kyllä jäävät matalaksi. Paljonko oli koko kaupan arvioitu koko ja paljonko kaikkien puiden yhteen öaskettu keskijäreys? Nämä vahvistaisi jo edellä kerrottuja syitä oikeaksi.

    Minunkaan mielestä ei pidä tuijottaa kauppakirjan euromääriä nehän ovat arvioita. Kun olet useampi kauppoja tehnyt niin huomaat, että joskus menee toisinpäin. Itselleni ainakin se arviota suurempi summa on aina ollut mieluisampi yllätys kuin vajaaksi jääminen. Kuitenkin periaatteessa se on hieman niinkuin veronpalautus/mätkyjen osalta eli aliarviossa puuon ostettu hieman alihinnalla ja arvion ollessa toteutumaa suurempi on leimikosta maksettu liikaa. Esim tienpidon, koneidensiirron, määrälisien kustannus €/m3 on yliarviossa aliarvioitu ja mo on tästä hyötynyt ja aliarviossa toisinpäin.
    Varsinaisesti hakkuussahan myydään tietyllä alueella olevat puut, eli sovitaan hakattava alue. Puutahan alueella on sitten juuri sen verran kuin on se on eriasia kuinka hyvin leimikon tekijä on sen osannut arvioida. Tässä tapauksessa ei erityisen hyvin ja se on tietysti ollut myös yhtiölle tappiollista.

    Arvaan, että Maukka harmittaa kun on odottanut parempaa ja joutuu pettymään, mutta katse vain tulevasuuteen ja kokemuksen karttuessa nämä ketjussa esiin tulleet asiat tulevat sinullekkin tutuksi ja pystyt paremmin itsekkin arvioimaan tulevia leimikoita ja hakkuita.

Esillä 4 vastausta, 41 - 44 (kaikkiaan 44)