Keskustelut Puukauppa valitukset kaupoista

  • Tämä aihe sisältää 44 vastausta, 17 ääntä, ja päivitettiin viimeksi 9 vuotta sitten sammeli toimesta.
Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 44)
  • valitukset kaupoista

    osaako joku auttaa,vai pitääkö heti ottaa asianajaja,,vuosi sitten tein kaatosopimuksen erään yhtiön kanssa samalla kilpailutin puuston myös toisella yhtiöllä,,hinnat oli suurinpiirtein samanlaiset,,,nyt kun puut on kaadettu ja jo viety myös pois,ni tuli maksuilmoitus mikä oli noin 6000e pienempi kuin sovittu kauppa hinta,,,en oikein ymmärrä,,pitäshän pysyä noin 10% sisällä sovitusta tai edes antaa mahdollisuus myydä puut muualle,,,,,

  • Apli

    Hankala juttu kun puut jo viety pois, soittaisin ensin yhtiöön jonne puut myyty ja vaatisin selitystä ja sitten ottaisin yhteyttä metsäkeskukseen, käräjät sitten viimeinen vaihtoehto! Joskus näitä heittoja sattunut itsellekkin suuntaan ja toiseen tosin ei noin isoja.. Mikä firma oli kyseessä? Haluatko paljastaa?

    Visakallo Visakallo

    Miten ostotarjousten puumääriin oli päädytty?
    Oliko leimikkokuviolla käyty ennen tarjousten tekoa?
    Onko alueesta olemassa metsäsuunnitelmaa, vai käytettiinkö vain metsään.fi -tietoja?

    pihkatappi pihkatappi

    Eikä tämä ole pelkästään isojen sellufirmojen oikeus vedättää katkonnassa. Sahat leikkaavat pahimmillaan pikkutukkia tukkipuun kustannuksella ja isännät ovat tyytyväisiä kun tulee kymmeniä motteja tukkeja vielä pikkutukkiakin, sellufirmalta nuo olisi mennyt kuituun.

    Metsuri motokuski

    Jotain erikoista niissä puissa on ollut. Uskon että puu on ollut niin huonolaatuista että tukkia niistä ei ole voinut tehdä. Usein kun tukin menekki on huono niin meille motokuskeille tulee ohjeet pidentää tukin pituuksia. Eli lopetetaan lyhyimpien mittojen teko tai sitten lyhyitä mittojen kiintiötä pienennetään. Minulle ei ole koskaan tullut sellaista ohjetta että tukin teko muutetaan kuidun teoksi yksitysimetsissä. Yhtiö omissa metsissä kyllä näin on tehty. Mutta tuollaista heittoa ei sekään toimi aiheuta. Joten uskon että metsä on nyt ollut niin huonolaatuinen että tukiksi se ei ole kelvannut.

    Ohjeena voisin antaa että aina kun metsä on joko huonolaatuinen tai sitten epäilee lahovikaisuutta kannataa pyrkiä runkohintakauppaan, vaikka vähän hinnankin kustannuksella.

    Tuo on harmittava tilanne kokonasuudessaan kun puut ovat viety pois. Itseasiassa sinä et voi enää vaikuttaa mitenkään kaupantoteutukseen joten oikeustoimet ovat vähintäänkin arveluttavat kun faktat väärästä katkonnasta puuttuvat. Uskon että tulet häviämään kanteen.

    suorittava porras suorittava porras

    Jos luottaa pelkkiin arvioihin , voi tulla isojakin yllätyksiä puoleen ja toiseen . ”Kauppateknisistäkin syistä” tehdään tahallisia virhearvioita .
    Olen tehnyt myös havaintoja , että talvileimikoilla on taipumus turvota puumäärän suhteen ja kesäleimikot kummasti kuihtuvat .
    Tekemissäni hakkuissa monien leimikoiden todellinen puumäärä on puolittunut . On myös leimikoita , joista on lähtenyt jopa 3 kertaa enemmän puuta hehtaarilta arvioon verrattuna .
    Kauppoja tehdessä on syytä todellakin olla huolellinen arviointien suhteen . Moto mittaa kuitenkin aina lähes 100%:sti oikein .

    ……

    Vuoden 2013 joulukuussa avasin palstalla keskustelun otsikolla ”katastrofi kuusikossa ” . Siitä löytyy syitä tukkiosuuden alhaiseen määrään . Joissakin kuusikoissa puiden tekninen laatu voi olla erittäin huono . Aiheesta on myös kuvia (5 kpl ,tällä hetkellä sivu 111) ,jotka on lähetetty 11 ja 13 .12 .2013 lukijoiden kuviin .

    maukka01

    En viitsi vielä sanoo yrityksen nimeä,,mutta oli tarjoukset kahdesta eri yrityksestä,ja silti heitto tuommoinen,,no en taida loppumetsiä myydä kyseiseen yritykseen ja ostoihminen on käynyt paikalla katsomassa mutta ei ole enää kyseisen yrityksen palveluksessa,,,no olen reklamaation antanut ja seuraavaksi kuluttaja asiamies ja asiasta julkinen,,,saanpahan ainakin haukkua,vaikka olis mukavampi hoitaa asia niin kuin rehellisesti,,,

    Visakallo Visakallo

    Kuuluukos raakapuukaupat kuluttaja-asiamiehelle?

    Timppa

    Kertoisitko Maukka vielä tarkempia tietoja niistä kuusista. Siis tukkirunkojen kokonaistilavuus ja keskikoko sekä se kuinka paljon tuli kuitua ja lahokuusta.

    Visakallo Visakallo

    Se jäi myös vielä vähän epäselväksi, mistä nämä kaksi yhtiötä saivat käyttöönsä leimikkotiedot tarjoustensa pohjaksi?
    Kävikö molempien yhtiöiden ostomiehet leimikossa ennen tarjousten jättöä?

    metsä-masa metsä-masa

    ” Tarjous voi vaikuttaa tarjouksena paremmalta kun se sisältää reilusti tukkia ”

    Kyllä siinä on pitkäksi aikaa mielipahaa ja sulattelemista, 6000 € on mielestäni iso summa, jos kauppa on bruttona ollut esim. 1000 m3.

    Joskus virheet ruokkii toisiaan, eli lähtotilanteessa jo tukki määrä yläkantissa, laadullisesti heikkoa, lahoa ja mutkaisuutta ja sitten vielä vähän tukki mittoja, alta neljänmetrin ei ollenkaan. Silloin siinä on jo hyvä alku harmilleseen lopputulokseen.

    Silti siinä on voinut olla ammattitaitoinen ja aivan hyvää työn jälkeä tekevä motomies, mutta puutteellisilla mitoilla ei vaan löydy tukkilaatua ostetuille pituuksille.

    Neuvoksi jatkoon suosittelen käyntiä aina työn aikana työmaalla ja vertailemalla ostettuja tukinpituuksia katkottuihin kappaleisiin ja katkaisuläpimittoihin ( tukkitaulukko ), suuntaa asialle antaa myös levällään olevat kuitukasatkin.

    Ulkopuolinen korjuun valvonta tai tuttu metsämies on myös pieni panostus siihen harmiin jonka ko. tapahtuma omistajalleen synttää.

    Jos korjuunvalvonnan tekee ulkopuolinen metsänhoidon neuvoja tai korjuupalveluyrittäjä silloin on viisasta pyytää kirjallinen raportti valvonnasta. Sen jälkeen on helppo jatkaa keskustelua puun ostajan kanssa.

Esillä 10 vastausta, 11 - 20 (kaikkiaan 44)