Keskustelut Metsänhoito väliaikainen metsuri

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 30)
  • väliaikainen metsuri

    Onko vastaavia kokemuksia kun tahtoo tuo raivaussahan kaasuvaijeri jäätyä?auttaako lukkosula,aseöljy?vai miten olette ratkaissut ongelman?

  • Jätkä

    Voit ostaa myös pakkasnestettä, joka on valmiiksi sekoitettu. Sen litrahinta on halvempi, mutta kyllä siinä vedestä joutuu maksamaan.

    Pakkasnestepakkauksen (kanisterin) kyljessä on ollut usein taulukko, jossa on ohjeet pakkaskestavyydestä ja väkevyydestä.

    Pitääkö täällä kaikki halvatun perusasiat selittää moneen kertaan? Kohta kai Tollo ja Jeessi sekaantuu kanssa kyselemään samoja kysymyksiä.

    Pelkkä vesi johtaa lämpöä huomattavasti tehokkaammin kuin Glykoliseos, eli etelän maissa käytetään pelkkää vettä ehkä terästettynä suoja-aineilla.

    Visakallo

    Heh, Suomen Alkon tuotteetkin menisivät varmasti näille eräille paremmin kaupaksi, jos valmiiksi lantattuihin juomiin laittaisi etikettiin 100% …

    Metsuri motokuski

    Me ainakin laimensimme puolella raakaa nestettä metsäkoneissa ja autoissa. Eikä ne koskaan suomen pakkasessa jäätyneet.

    Remie

    Onko tuotteissa tosiaan selitelty nuo moottorit millä ne käyvät.
    Eihän polttoaineella ole pakkasnesteen kanssa mitään tekemistä.

    Asian ratkaisee se mistä materiaalista moottori on valmistettu. Joko valuraudan eri seoksista tai alumiini moottoreista. Jos on molempia aineita moottorissa tai pelkästään jompaa kumpaa ainetta niiden osissa . Käytä aina  auton valmistajan ohjeiden mukaista pakkasnestettä, riippumatta siitä mihin pakkasnesteen valmistaja on nestettä suositellut. Pakkasnesteen tyyppi ratkaisee ja sekoitus suhde on pakkauksen päällä, koskaan ei kannata tehdä vahvempaa seosta kuin mitä ilmasto edellyttää.

    Jätkä

    Remie on tällä kertaa kärryillä!

    Pakkasnestettä on käytännössä ilmeisesti kolmenlaista: Punaista, vihertävää ja väritöntä. Alumiinin kanssa muistaakseni punainen on sopivaa, valuraudan kanssa vihreä ja väritön on aine, jota voi lisätä kumpaan tahansa ilman ongelmia.

    Olen ostanut yleensä pakkasnesteen kanisterissa, jonka olen puolittanut ja seostanut 50 / 50 – ja tussilla merkannut seos-suhteen kanisteriin.  Meillä on sekä punaista, että vihreää autokatoksen hyllyllä – samat litkut käyvät myös traktoreihin ja kömpijään ym.

    Metsuri motokuski

    Punaistakin on kahta laatua nykyään.

    Urea moottoreille on iha omat nesteet kun neste virtaa egr yksikössä ja se on aika nuuka nesteestä.

    jees h-valta

    Zero tosiaan testattu mökin wc:n hajulukossa. Kun ensimmäisenä talvena kun mökille saimme valmiiksi vesivessan, kaadoin suoraan reilusti Zeroa hajulukkoon. Kun kevättalven pakkasilla käytiin säikähdin kun oli jäässä hajulukko vaikka sinivihreää oli aivan väristäkin päätellen reilusti. Ei kuitenkaan rikkonut vessaa vaan kun hitaasti sulatteli pytty oli käyttökunnossa jälleen. Seuraavana talvena olin sitten viisaampi ja otin hajulukosta vettä pois kertakäyttökupilla ennen Zeron kaatoa. Eipä jäätynyt enää. Että hiukan kyllä arton linjoilla eli mitä raakempana sen parempi pakkaskestävyys. Mutta onhan täällä viisaampia jotka vakuuttavat että se Zeron joukossa oleva vesi muuttuukin jäätymättömäksi sekoittuessaan siihen litkuun.

    sikari

    Ja luonto kiittää.

    arto

    Samaa ihmettelen minäkin todella tietämätöntä väittää  glukolin jäätyvän pikkupakkasessa. Ei ole kemiantunnilla paljo oltua. Sen sulamispiste on reilu -12 astetta mutta aine on lievästi siirappimaista aina -180 asteeseen ( sulamispiste muuttuu veden oloiseksi)  Tuollainen löytyi ulkomaisilta sivuilta. Mutta ei varmaan muuten opettajaksi olisi päästykään samanlaista kuin rinteen sekoilu.

    sikari

    Lainaus Wikipediasta .

    <h2><span id=”Myrkyllisyys” class=”mw-headline”>Myrkyllisyys</span><span class=”mw-editsection”><span class=”mw-editsection-bracket”>[</span>muokkaa<span class=”mw-editsection-divider”> | </span>muokkaa wikitekstiä<span class=”mw-editsection-bracket”>]</span></span></h2>
    Useimpien alkoholien tavoin se on myrkyllinen. Elimistössä etyleeniglykoli metabolisoituu ensin glykolialdehydiksi, joka sitten oksidoituu glykolihapoksiglyoksyylihapoksi ja oksaalihapoksi. Juuri glykoksyyli- ja oksaalihapot aiheuttavat metabolisen asidoosin ja munuaisvauriot, joita etyleeniglykolimyrkytyksessä tapahtuu. Noin 50 millilitraa etyleeniglykolia riittää surmaamaan aikuisen ihmisen. Etyleeniglykolin myrkkyvaikutukset kohdistuvat lähinnä keskushermostoon ja munuaisiin. Henkilö, joka on ottanut etyleeniglykolia on vietävä nopeasti ensiapuun. Mikäli myrkytyksen uhri on tajuissaan, hänelle voi antaa ensiavuksi maitoa tai vettä hidastamaan oksaalihapon vaikutuksia. Ensiapuna annettava fomepitsoli on alkoholidehydrogenaasin kilpaileva inhibiittori<sup id=”cite_ref-2″ class=”reference”>[2]</sup>, entsyymin joka katalysoi reaktiota, jossa alkoholit hapettuvat vastaaviksi aldehydeiksi.

Esillä 10 vastausta, 21 - 30 (kaikkiaan 30)