Keskustelut Metsänhoito Vakuutukset metsäladon purussa ?

Esillä 7 vastausta, 11 - 17 (kaikkiaan 17)
  • Vakuutukset metsäladon purussa ?

    Metsäpalstalla paikasllistien varressa purkukuntoinen lato/riihi.Yksi kulma katon rikkoutumisen takia laho,kovaakin veistettyä hirttä löytyy
    Kylän monitoimimies(ei yritystä eikä Y-tunnusta) luvannut purkaa ladonsillä puheella,että saa pitää hirret,lahopuut jättää palstalle

    Herännyt kysymys,olenko työnantaja,pitääkö minun ottaa vakuutuksia siltä varalta että purussa tapahtuisi jokin onnettomuus?

  • Ammatti Raivooja Ammatti Raivooja

    Oikeasti nuo hirret on kaaatopaikkajätettä ja ei-puulämmittäjille ongelma, jonka poisviennistä pitää yleensä maksaa jollekkin. Se on tosi pieni joukko joka näkee aarteita ja rahaa purkujätteessä, ne polttopuut ei ole niin tärkeitä kaikille.

    Metsuri motokuski

    Tuo minun alv perustuu siihen verottajan tulkintaan jonka kerran luin kun tekee toiselle vastikkeelista työtä eikä työ ole seuran tai järjestön talkootyötä. Jos vastikkeellinen työ maksetaan tavarana niin tavaran arvosta kuuluu maksaa alv-vero verottajalle. Jos purusta saatavat hirret toimivat työn palkkana ja hinta hirsille on esim 100 euroo niin sen alv olisi 24 euroo. Joka tulisi tilittää valtiolle.

    Jos jatketaan saivartelua niin ladontekijä on voinut saada alv takaisin ostettaessa hirret latoon. Kun ne ovat kuitenkin hankittu omasta metsästä niin niistä ei ole maksettu veroja ottohetkellä (ei kuulukkaan). Se ei poista alv velvollisuutta kun ne myydään myöhemmässä vaiheessa.

    Tuo alv ei koske pelkästään rahan käsittelyä. Ymmärtääkseni sitä voidaan soveltaa myös materiaaliin jonka arvo muutetaan rahaksi kun muuta materiaalia verotajalle ei voi toimittaa.

    Kertokaapa viisaammat onko tulkintani väärä.

    Anna vain purkaa se lato. Tämä oli vain saivartelu asiasta,

    Ammatti Raivooja Ammatti Raivooja

    Viisaampia odotellessa sanon, että se tavarana maksetusta palkasta maksetaan tuloveroa. Jos ostan kaupasta 100 euron laudan ja maksan siitä kauppaan 24 euroa alvia ja maksan 100euroa tavarana palkkaa nii eihän sen laudan arvo lisäänny siinä mitenkään. En kyllä ymmärrä miksi siitä arvonlisäysveroa pitäisi vielä maksaa. Järkevämmältä kuulostaisi jos työntekijä maksaisi 100eurosta tuloveroa.

    Kuitupuunkasvattaja

    Metsuri Motokuski kirjoitti:
    ”Jos purusta saatavat hirret toimivat työn palkkana ja hinta hirsille on esim 100 euroo niin sen alv olisi 24 euroo. Joka tulisi tilittää valtiolle.”

    Jospa ajatuskulkua jatkaisi, että nyt ladon omistaja vain antaa hirret purkajalle. Ne nyt vain sattuvat olemaan ladon muodossa. Ota (ehkä märät) arvottomat hirret ja vie pois. Olisi vaikea nähdä silloin, että hirret olisivat palkkaa.

    Rane

    Tjaa,jos olet alvillinen ja myyt kuitilla jotain toimintaan liittyvää niin siinä on eriteltävä alvi, tuossa ladossa 24%.
    Alvihan ei ole tulo eikä meno,se vaan tulee ja menee.Vuoden lopussa ilmoitat verottajalle saatujen ja maksettujen erotuksen.
    Jos olet saanut enemmän niin maksat erotuksen valtiolle ja jos olet maksanut enemmän alvia niin valtio palauttaa erotuksen sinulle.

    koivunkaataja

    Saivarellaan lisää niin eikö hirret ole markinaaliverollisia.

    Portimo

    Eikös tuo ole niin yksinkertaista, että luovutat ladon pois purettavaksi. Sopimukseen määräaika mihin mennessä pitää tehdä. Luovutuksen saaja saa pitää puutavaran ja huolehtii työturvallisuudestaan. Ei kai tässä mitään talkoovakuutuksia tarvita.

Esillä 7 vastausta, 11 - 17 (kaikkiaan 17)