Keskustelut Metsänhoito Vaihtoehtoja avohakkuulle

Esillä 10 vastausta, 2,371 - 2,380 (kaikkiaan 2,399)
  • Vaihtoehtoja avohakkuulle

    Tänne kai voi kirjoittaa vastustavansa avohakkuita ja ehdotankin että niistä tehdään uudessa metsälaissa tiukasti luvanvaraisia.

  • Scientist

    Perusongelma on   maailman väestön räjähdysmäinen kasvu viimeisen 70 vuoden aikana, joka  on johtanut myös vastaavaan luonnonvarojen käytön kasvuun. Uusi ympäristöystävällisiä teknologioita kehitetään, mutta  samaan aikaan synnytetään uusia ”välttämättömiä” tarpeita i.hmisille. Esim it-ala kuluttaa jo 10% maailman sähköstä ja nopeammat verkot entistä enemmän. Harva  haluaa tinkiä elintasostaan ja meillä hyvinvoivilla ei ole oikeutta sanoa maailman köyhille, että älkää nostako elintasoanne.

    Perko

    Vanha ” lepovirta” on päällä ja kulutta melkein sen saman minkä kehitys on tuonut säästöä.  Maaseudun linja-auto kolistelee tyhjänä ja virkakunta keksii rentoutusta niskan jäykkyyteen toimistossa. Repertuaari levenee yli tuolin, eikä ole kykyä uusiutua tuottavaksi.   Toimistoon työllistetty jakaa ja ohjaa työllistettäviä! Siinä on sitä jatkuvuutta.

    Gla

    Minusta on vaarallista, kun Perko apinoi vihreiden juttuja jalostusasteen nostosta. Mitään estettä jalostusasteen nostolle ei ole, vaikka vihreät ja vasemmisto antaa ymmärtää selluteollisuuden olevan vaihtoehto korkeamman jalostusasteen toiminnalle.

    Ainoa este jalostusasteen nostossa on kansainvälinen kilpailu ja uusien tuotteiden kehitystyö. Metsäteollisuus taatusti tekee kaikkensa pärjätäkseen tässä tilanteessa, eikä sitä tuollaiset maailmaa syleilevät visiot mihinkään heilauta. Palataan asiaan, kun jollain on olemassa jokin idea, jolla suomalainen teollisuus voi asemiaan parantaa. Joko tekninen innovaatio tai poliittinen ratkaisu. Avohakkuukielto ei noista kumpaakaan ole.

     

    R.Ranta

    Mitään avohakkuukieltoa ei suomalaisten toimesta ole tulossa ainakaan yksityismetsiin. Sen takia täällä panikointi on Gla lähinnä tarkoitushakuista. Jos siihen joskus ajauduttaisiin, niin se tulisi pakon sanelemana maailmalta. Metsöäteollisuus on täysin riippuvainen maailmanlaajuisista markkinoista.

    Perko

    Sekin on vaarallista hakkaako metsät paljaaksi vai  pitää tuottavana kasvussa  jos molemmista   myynnissä jää vaivat vain palkaksi!   Miulla ei oo poliittista,  tai värillistä  tahtoa kunhan kusetus  loppuis  luodusta järjestelmästä.  Tunnen sitä aiempaa MG hallitusta,  ovat ”valmiin ruudin käyttäjiä!”

    Olen senkin sanonut, että nykyiset perkauksien rästit ovat  sellun keittäjien tahtoa vanhalla metsälailla.  UPM valitteli, on muka kuljetukset kallista.  Rahtikin pitäis  ajaa ilmaiseksi puut ei riitä.

    Jalostusasteen kohennukseen ei tunnu olevan MG:lla kiirettä  vaikka olis mahdollisuudet.  Aikomus kerätä rankoja Itämeren pitkin rantoja  antaa kuvan  pitkästä jälkeenjääneisyydestä kehityksessä.

    Gla

    Reima: ”Mitään avohakkuukieltoa ei suomalaisten toimesta ole tulossa ainakaan yksityismetsiin. Sen takia täällä panikointi on Gla lähinnä tarkoitushakuista. Jos siihen joskus ajauduttaisiin, niin se tulisi pakon sanelemana maailmalta. Metsöäteollisuus on täysin riippuvainen maailmanlaajuisista markkinoista.”

    Avohakkuukieltoa tälläkin hetkellä Suomeen ajaa kansainväliset ympäristöjärjestöt. Julkinen metsätalous on vasta ensimmäinen porras.  Ulkomaiset järjestöt ovat jo iskeneet kyntensä yksityismetsiin muilla keinoin. Olet varmaan kuullut näistä tapauksista. Siksihän metsäteollisuuteen halutaan vaikuttaa, että se toimii kansainvälisillä markkinoilla.

    Mitä tarkoitat täällä panikoinnilla? Kuka panikoi ja mihin tämä panikoimisella pyritään? Edellisellä sivulla on toinen sinulle esittämäni kysymys.

    Kurki

    Minusta on vaarallista, kun Perko apinoi vihreiden juttuja jalostusasteen nostosta. Mitään estettä jalostusasteen nostolle ei ole, vaikka vihreät ja vasemmisto antaa ymmärtää selluteollisuuden olevan vaihtoehto korkeamman jalostusasteen toiminnalle.

    Juuri näin.

    Suomessa ei kannata jalostus.

    Vaneriteollisuuden luulisi olevan Suomelle sopivaa jatkojalostusta, mutta lähes kaikki vaneriteollisuus on siirretty ulos palkkakustannusten vuoksi.

    Viimeksi lopetettiin Säynätsalon vaneritehdas, jota YPM yritti vuosia saada kannattavaksi.

    Kun Säynätsalossa vuosi sitten lakkoiltiin lisää palkkakustannuksia tappiolliselle tehtaalle, niin kyllä siinä omistajaltakin usko tulevaisuuteen loppuu.

    Linkki:   https://tekijalehti.fi/2020/01/30/lakossa-27-1-16-2-jyvaskylan-upm-plywoodilla-isa-miksei-tyonantaja-suostu-maksamaan-riittavasti-palkkaa/

     

    Perko

    Jos ei työ niin ei syö.  Jose sanoi muinoin NL ssa .  Kun 10 ha/ v  hakuu ei riitä palkkaan niin silloin on tehdas suljettava ettei metsätuhot laajene.

    Rane

    Taitaa R.Ranta olla ihan uusi nimimerkki,ei siis vanha ystävämme Reima?

    Paniikki vaikuttaa olevan luonnonsuojelupiireissä.Tällekin keskustelupalstalle kaavitaan jostakin nimimerkki vakuuttelemaan ettei tässä mitään avohakkuukieltoja olla suunnittelemassa.Tämä on ihan tottakin jos rajoitamme tarkastelun luontojärjestöjen hallitsemaan FSC-sertifiointijärjestelmään.Se jatkaa vahvasti avohakkuulinjalla nyt meneillään olevan kriteerien uudistamisen jälkeenkin.Metsähallitus,kunnat,kaupungit ja seurakunnat ovat sen sijaan yhä suuremman paineen alla.Kuntavaalit lähestyy.

    Perko:”Aikomus kerätä rankoja Itämeren pitkin rantoja  antaa kuvan  pitkästä jälkeenjääneisyydestä kehityksessä.”

    Itse asiassa tämä antaa kuvan että puun kysyntä kasvaa.Perkon harsintarääseikötkin (jos on muuallakin kuin mielikuvituksessa?) saattavat kelvata puunostajille.

    Haba

    Jätä kiihko pois ja kerro rauhallisesti omin sanoin.

Esillä 10 vastausta, 2,371 - 2,380 (kaikkiaan 2,399)