Keskustelut Metsänhoito Vaihtoehtoja avohakkuulle

Esillä 10 vastausta, 2,301 - 2,310 (kaikkiaan 2,399)
  • Vaihtoehtoja avohakkuulle

    Tänne kai voi kirjoittaa vastustavansa avohakkuita ja ehdotankin että niistä tehdään uudessa metsälaissa tiukasti luvanvaraisia.

  • Mettämakuri

    Jatkuvan kasvatuksen profeetta Eki Lähde on kyllä sanonut luennollaan raivaussahaa helvetin koneeksi.

    Visakallo

    Toiset uskoo Lähteeseen ja toiset Jeesukseen.

    Jovain

    Jos jeesusta verrataan helvetin koneeseen, onhan sillä käyttöä ja pusikoita riittää. Ennen sai katsoa tienvarsilta, milloin metsänhoidonneuvojan piiri vaihtui, nyt ei saa enää mitään selvää.

    Perko

    Näkymä Allahin ja muhamettilaisten aukoista yli 10km:n korkeudesta on siisti. Heidän aukot ovat säilyneet samassa laajuudessa kertomuksien mukaan tuhansia vuosia.  Jos kalastaja Pietari ja Jeesus ovat metsäohjelmansa suunnitelleet niin tulos ei näy Jerikon ja Jerusalemin välillä poikkeavan em. mainittujen metsäohjelmista. Taxin ikkunasta nähtynä 1986 oli harvakseen kasvaa pelkkää unikkoa jota tavallinen sotaväki vartioi kedoilla lammaspaimenten seurana raivaussahan tilalla roikkuivat Utsit.  Lienevät tyvilahon torjuntaan varautuneet.

    Eri-ikäismetsää jatkuvalla kasvatuksella yllätys tutkija.  ”Jesaja; 44:14 Hän hakkaa itselleen setripuita, hän ottaa rautatammen ja tammen ja kasvattaa ne itselleen vahvoiksi metsän puitten seassa, istuttaa lehtikuusen, ja sade kasvattaa sen suureksi.”

    Väitteet ettei ole muka pitkäaikaista tietoa JK ja eri-ikäismetsistä  ovat suurta hölynpölyä!

    Jovain

    Onneksi vielä Kuningaskunta erottuu joukosta. No tämä oli pelkkä kohteliaisuus, erottuu kyllä ja edukseen. Mutta en tiedä mistä tämä eri-ikäismetsän kasvatuksen vastaisuus johtuu. Nähdään ja koetaan esteenä, vaikka hyvin mahtuu samaan metsään. Ei metsänhoidon tarvitse olla kaavamaista ja samaan päämäärään pyrkivää. Metsään mahtuu vaihtoehtoja, se on vain eduksi metsänhoidolle, poiketa HIEMAN totutusta. Paljon on talteen otettavaa voi olla myös menetettävää.

    Metsänmies

    Visakallo:”Toiset uskoo Lähteeseen ja toiset Jeesukseen. On niitäkin, jotka uskovat molempiin.Tärkeintä metsänkasvatuksessa , kuten kaikessa muussakin on, että uskoo itseensä. Asiantuntijoista on tietysti apua, mutta mielipiteitä löytyy myös metsäasioissa on monenlaisia. Kannattaa kuunnella eri näkökantoja , mutta lopullinen päätös on omassa harkinnassa.

     

     

     

     

     

    Rane

    Eri-ikäismetsää jatkuvalla kasvatuksella yllätys tutkija.  ”Jesaja; 44:14 Hän hakkaa itselleen setripuita, hän ottaa rautatammen ja tammen ja kasvattaa ne itselleen vahvoiksi metsän puitten seassa, istuttaa lehtikuusen, ja sade kasvattaa sen suureksi.”

    Tuossahan kerrotaan nimenomaan puiden istuttamisesta metsään.Ei siis lähelläkään jatkuvaa kasvatusta.Varhaista teho/viljelymetsätaloutta.

    Jovain

    Rane ei nyt ihan niinkään, ei se jatkuva kasvatus ole ikuista. Tulee siinä ne istutusvaiheet viimeistään siinä vaiheessa kun on aloitettava alusta.

    mehtäukko

    ” Mutta en tiedä mistä tämä eri-ikäismetsän kasvatuksen vastaisuus johtuu…”

    Eikö se vieläkään ole valjennut?!!

    Kun kirjaviisaat ”asiantuntijat” tekeytyvät julistamaan ristiriitaisin väittämin jk-menetelmän autuutta, ymmärtämättä kokonaisuutta. Sillä muka ratkaistaan haasteet koko metsäklusterin kentällä, ilmastossa, metsätaloudessa?!  Hölynpölyä.

    A.Jalkanen

    Tässäpä melko tasapuolinen yhteenveto. ”Jatkuvapeitteisen metsänkasvatuksen menetelmiä ovat esimerkiksi erirakenteis-, pienaukko- ja kaistalehakkuut.” Erirakenteishakkuu tarkoittaa varmaan sitä, että hakkuussa säilytetään ja edistetään erirakenteisuutta, tilanteesta riippuen joko poimintahakkuulla tai yläharventamalla. Itse en osaa oikein mieltää kaistalehakkuuta jatkuvapeitteiseksi menetelmäksi, ja pienaukonkin kohdalla ’jatkuvapeitteisyys’ riippuu aukon koosta. 0,3 hehtaaria ei enää ole kovin pieni aukko, kun alkuperäinen ajatus (gap dynamics) lähtee siitä, että yksittäisiä puita kuolee. Tämä idea toteutuu paremmin poimintahakkuussa. Jos halutaan aukkoa tuomaan valoa lehtipuiden saamiseksi metsään, silloin tuollainen pieni aukkokin voi olla järkevä, mutta aikaa kuluu ja puiden kasvu on hidasta ts. kasvutappioita tulee väkisin.

    http://www.luke.fi/sompa/2021/02/05/blogi-jatkuvapeitteisen-ja-jaksollisen-metsankasvatuksen-monimuotoisuusvaikutukset-eroavat-toisistaan-metsanomistaja-voi-vaikuttaa/

Esillä 10 vastausta, 2,301 - 2,310 (kaikkiaan 2,399)