Keskustelut Metsänhoito Vaihtoehtoja avohakkuulle

Esillä 10 vastausta, 2,141 - 2,150 (kaikkiaan 2,399)
  • Vaihtoehtoja avohakkuulle

    Tänne kai voi kirjoittaa vastustavansa avohakkuita ja ehdotankin että niistä tehdään uudessa metsälaissa tiukasti luvanvaraisia.

  • Metsuri motokuski

    Korjuukulut ovat jk metsissä huomattavasti suuremmat. Sen vuoksi kantohintakin jää alemmaksi. Jos sen valitsee ja hyväksyy niin tuskin yhtiöt vastaan laittaa.

    jees h-valta

    Metsuri motokuski jo kerkesikin kertoa Jovainille juuri sen mitä aioin myös mutta kun ei oikein ole kerinny tänään. Eli Jovain voisi tosiaan pysyä hiukan todenmukaisemmassa eikä höpöttää omiaan. Kyllä isot metsäyhtiöt itseasiassa ajavat jk:ta kuin käärmettä pyssyyn nk. parhaillaankin. Minullekkin tuli sähköpostiin mielipidekysely turvemaiden jk:sta. Eli suoraan ja härskisti johdatteleva kysely johon selvästi toivottiin pelkkää hyrinää jk;n puolesta. Se oli kuitenkin tehty Metsä-Groupin nimissä joten haistatin aika suoraan koko mielipidekyselyn avoimissa kirjoitusosioissa.

    Jovain Jovain

    Yhtiö ei laita vastaan, jos metsänomistaja hyväksyy yhtiön tarjouksen ja maksaa. Voidaan hoitaa myös muulla tavalla. Ei oikein sovellu yhtiön pystykauppaan ja korjuuseen.

    Hinta ja kustannuspuoleen on myös toisenlaista näyttöä. Väittämät halvemmasta puunhinnasta ja kalliimmista korjuun kustannuksista eivät aina pidä paikkaansa.

    Niin kuin ei sekään, että ”kuitataan” jk:n oletetuilla alemmalla puunhinnalla ja kaliimmilla korjuun kustannuksilla jaksottaisen kustannuksia. Saadaan jaksottainen vaihtoehto näyttämään paremmalta vaihtoehdolta. Koplaus se on tämäkin ja näyttää onnistuvan insinööriltä.

    jees h-valta

    Niin, Jovain, sinunkin aika oppia: Totuus näyttää juuri siltä kuin se on. Jos sitä yrittää muuksi vääntää se ei edes näytä totuudelta.

    Metsuri motokuski

    Eihän tuota nyt paljoa tarvii miettiä. Itse hakkaisin aikoinani niin jk metsiä kuin jaksottaista. Olihan tuntituotos pienempi jk metsässä kuin avohakkuuna jaksottaisessa. Jk metsän taksa rinnastettiin jaksottaisen harvennukseen ja sitähän se onkin. Se heijastu suoraan puun kuutiohintaan korkeampana korjuukuluna. Ei tässä nyt mistään pimityksestä ole kyse tai haluttomuudesta työn suorittamiseen.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Kantohinta per korjattu motti voi olla hyvässä jk-kohteessa kilpailukykyinen koska tukkia kertyy suurempi osuus. Ilman koplauksia.

    Timppa

    Kantohinta per korjattu motti voi olla hyvässä jk-kohteessa kilpailukykyinen koska tukkia kertyy suurempi osuus. Ilman koplauksia.

    Mutta vielä suurempi, jos tekee aukoksi.  Yksikköhinnat pienemmät jstkuvassa.  Juuri ollaan luettu, että esin Pohjois-Savossa kaikki yhtiöt ovat siirtyneet uudistushakkuissa runkohinnoitteluun.  Siinä menvät kuidutkin tukkipuun hinnalla.

    A.Jalkanen A.Jalkanen

    Jos meneekin toisinpäin – tukit kuidun hinnalla? Leikki sikseen, hyvä vaan jos runkohinnoittelu valtaa alaa: yksi kiistakapula puukaupassa poistuu kokonaan, eli katkonnan vaikutus puukauppatiliin.

    Jovain Jovain

    Mm. Tiedä ollaanko samalla asialla. Toivon mukaan on muutakin, ei vaan yhtätapaa toimia. Yhtiöt luokittelevat jk metsät pääsääntöisesti harvennusmetsiksi. Tuppaa olemaan hinnasta ”kymppi” pois, vaikka on tarjota tukkimetsää. On hyvinkin luokiteltavissa avoluokkaa.

    Onnistuu myös toimituskauppana ja korjuu ostopalveluna, tuskin kuitenkaan kaikkien yhtiöiden kanssa. Yhtiöt maksavat mielellään puusta. Tiedä onko sinulla Mm. väliä, maksaako korjuun yhtiö vai metsänomistaja. Metsänomistajana maksan mielelläni.

    Puuki

    Voi olla jk:n korjuussakin puutavaralajien yksikköhinta suht. hyvä mutta ei yhtä hyvä kuin vast. päätehakkuulla. Suurempi alue lisää lähikuljetuskuluja ja jäävien puiden varominen hidastaa hakkuuta aina.

Esillä 10 vastausta, 2,141 - 2,150 (kaikkiaan 2,399)